Mire tudja használni az építőipar a felhőalapú együttműködési rendszereket ?

  • Olvasási idő:4perc

Az építőiparban nagyon fontos tényező a kommunikáció, beszélni kell a munkamenetről, a felmerülő problémákról, a következő munkafázis jellemzőiről, és egyáltalán, az az előnyös hozzáállás, hogy az építésvezetőtől kezdve a segédmunkásig, a lehető legtöbb információ birtokában legyenek mindannyian, akik az építési projekten dolgoznak. Az építőipari munka nem csak terepmunka, hanem az irodai és a terepen dolgozók közös munkája.


Kapcsolódó cikkek


Az építkezésben résztvevő csapatoknak a felhőalapú eszközökkel történő összekapcsolása segít a projektek hatékonyabb lebonyolításában, a kommunikáció zökkenőmentessé tételében, és abban, hogy minden szereplő hatékonyan együttműködjön a projekt gyorsabb befejezése érdekében.

A felhőalapú együttműködés kihasználásával minden jogosult azonnali és friss információk birtokában lehet
A felhőalapú együttműködés kihasználásával minden jogosult azonnali és friss információk birtokában lehet

A felhőalapú együttműködés a terep és az iroda, valamint a fővállalkozók és az alvállalkozók összekapcsolására kiváló lehetőség. Ez már nem egy “új koncepció”, és számos előnnyel jár azok számára, akik elfogadják ezeket a rendszereket. Ezek az előnyök bőven megérik a tanulási folyamatot és a felhőalapú szoftverek és az együttműködés bevezetésének költségeit.

Nézzük meg néhány előnyét a felhőalapú kommunikációnak, amikor ezeket a termelékenységet növelő eszközöket és technikákat bevezetik és használják.

Az információ könnyű hozzáférése minden jogosult számára

A felhőalapú együttműködés egyik legnagyobb előnye a fájlok és információk, köztük a tervek, módosítási megbízások stb. egyszerű elérhetősége. A terepen és az (otthoni) irodában dolgozó csapatok együttműködhetnek, és naprakész információkkal rendelkezhetnek. Ha a helyszínen konkrét információra, például egy terv másolatára vagy egy rajzra van szükség, az azonnal elérhető egy mobileszközről vagy akár egy VRheadsetről is.

Dokumentum-ellenőrzés vagy megváltoztatás

A felhőalapú együttműködés a dokumentumok könnyebb ellenőrzését is jelenti. Akár a terepen, akár az irodában van a csapat, hozzáférhetnek a dokumentumokhoz, és szerkeszthetik azokat. Ha például valamit szerkeszteni, módosítani vagy megváltoztatni kell egy helyszíni feljegyzésben, az irodában és a helyszínen lévő csapatok egyaránt elvégezhetik a módosításokat a jogosultságok alapján. Ez (is) a valódi felhőalapú együttműködés egyik nagyon nagy haszna.

Jobb minőségű kommunikáció

Az információkhoz való könnyű hozzáférés mellett a felhőalapú együttműködés javítja a kommunikáció minőségét is. Számos rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy értesítéseket kapjanak, vagy nyomon kövessék a terveket vagy dokumentációkat azáltal, hogy elmentik a dokumentum legfrissebb verzióját, ami egyből mindenkihez eljut akihez szükséges.

A dokumentumokat megjegyzésekkel, kiegészítésekkel és egyéb releváns információkkal lehet elmenteni.

Sőt, a legtöbb rendszer a kommunikációt közvetlenül a rendszerébe integrálja, ami azt jelenti, hogy minden e-mail, jegyzet és módosítás azonnal a “projektmappába” kerül. Ez nagyszerű módja az információk ellenőrzésének és annak, hogy a projekt minden tagja ugyanannak az információnak a birtokába lehessen (nem egy későbbi verzióhoz igazodnak, ami csak később derül ki).

Továbbfejlesztett projektellenőrzési listák, munkaidőt vezető listák, módosítási megbízások és hasonlók egy helyen való kezelése

A számítási felhőn keresztüli együttműködés egy jól és egyszerűen használható projektmenedzsment-eszköz. A projektellenőrzési listák, a módosítási megbízások és ehhez hasonló jelentések valós időben megoszthatók és frissíthetők. Ha egy információ megosztásra kerül a projektmenedzserrel, az végre tudja hajtani a változtatásokat és ellenőrizni tudja a lépéseket.

Ha megértik hogy pontosan milyen munkát végez vagy tervez egy alvállalkozó, akkor biztosíthatják arról azonnal, hogy a munka “zöld jelzést” kapott, vagy azt, hogy még ellenőrzik azt és még ne kezdje el, hanem más munkával folytassa a projektet. A megosztott kommunikáció mellett, az ellenőrző listákra teljes rálátás a két legerősebb ok, amiért a felhőalapú együttműködés elengedhetetlen.

Központosítás

A felhőalapú együttműködés tökéletes módja annak, hogy megszüntesse a szakadékokat az irodai munka, a terepmunka, a tervezés, az alvállalkozók és mindenki között, akinek köze van a projekthez. A felhőalapú rendszerek használata biztosítja, hogy az összes adat és információ egyetlen helyen legyen tárolva, és megfelelő jogosultsággal mindenki hozzáféréssel rendelkezzen az információk felett.

Mindenki a legpontosabb és friss rajzokkal és tervekkel dolgozhat, mert mindenki kapcsolatban van mindenkivel. Az építés vezetője azonnal láthatja a legfrissebb rajzokat, költségvetéseket és építési ütemterveket, így a rendelkezésre álló legfrissebb információk alapján hozhat megalapozott döntéseket.

Amiért hasznos a felhőalapú
együttműködés

Az építőiparban dolgozók szerint a kommunikáció hiánya az egyik legnagyobb probléma, amellyel az iparág ma szembesül. A kommunikáció és az információmegosztás hiánya miatt a projektek kevésbé hatékonyak, és a szakemberek szerint a rossz vagy elavult információk felelősek az utómunkák egy részéért. A projektek felhőalapú együttműködése javíthatja a kommunikációt, és számos, rossz kommunikáció által bekövetkezett problémát csökkenthet.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....