Miért használjunk bejárati ajtó helyett automatizált bejáratot ?

  • Olvasási idő:3perc
Szponzorált cikk

Számtalan lehetőséget kínál a bejárati ajtó helyett az automatizált bejárat használata. A kényelem csak egy azon szempontok közül, mely miatt a különböző iparágak épületeinek bejáratát automata ajtókkal látják el.


Kapcsolódó cikk


Az egyszerű bejárati ajtók nemcsak több kényelmetlenséget okozhatnak, hanem biztonsági és környezetvédelmi okok miatt is elavultnak mondhatóak. A modern kor hatékony technikai eszközeinek segítségével teszi mindannyiunk életét komfortosabbá.

Automata ajtó megoldásokA FAAC Hungary Kft. az eltérő igények kiszolgálása érdekében többféle automatizált bejárati megoldást kínál partnereinek.

Bejárati ajtó helyett automatizált bejárat

Az ipari ajtók és kapuk esetében megszokott, hogy a könnyebb árurakodás érdekében automatizált ajtókat használnak. Ezáltal a logisztika hatékonyabbá válik, az áru ki- és bepakolása gördülékenyebb. A fokozott igénybevétel miatt az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen az alkatrészek és a beépítés minősége. A FAAC Hungary Kft. svájci minőségű termékei és munkavégzése a garancia arra, hogy az automata ajtók hosszú ideig tökéletesen működjenek.

Előtérben a biztonság

Az olyan helyzetekben, amikor az épületet gyorsan kell minden bent tartózkodónak elhagynia, az automata ajtók nem jelenthetnek gondot. Áramkimaradás, tűz vagy egyéb okok miatti kiürítéskor a bejáratok nyitva tartása tökéletesen megoldható. Az eltolható és összecsukható ajtók kitörési funkcióval is készülhetnek, így az ajtószárnyak teljesen nyithatóvá válnak.

Rekord THERMCORD bejárati ajtó
Rekord THERMCORD bejárati ajtó


A FAAC Hungary Kft. olyan biztonságos, áramkimaradás esetén is működő automatizált bejáratot fejlesztett, mely a motorházba beépített nyomórugó feszülésével tartja akkor is nyitva az ajtót, ha nem kap áramot. Más típusú ajtók esetében plusz áramforrás segítségével oldható meg az ajtónyitás.

Környezettudatosság

Az automatizált bejárati ajtókkal a komfortérzet növelése mellett számottevő energiamegtakarítás érhető el. A FAAC Hungary Kft. által beépített tolóajtókban például az elektronikus vezérlőpanelen a nyári és téli üzemmód egyszerűen beállítható, így elkerülhető, hogy a hideg vagy a meleg levegő könnyen kiszökjön az épületből. A cég által fejlesztett Thermcord termékcsalád hőhídmentes rendszere a hőszigetelést oldja meg.

Betörésvédelem

Az ajtók nemcsak a be- és kijárást biztosítják, hanem multifunkcionálisan védelmet nyújtanak a külső behatások ellen is. Többek között a beáramló port, a csapadékot, a kéretlen látogatókat is visszatartják az épületbe való bejutástól. Szükséges tehát a megfelelő védelemmel ellátni valamennyi nyílászárót, így az automatizált ajtókat is. Az esztétikus és átlátható bejáratnak betörésvédelmi funkcióval is kell rendelkeznie.A FAAC önműködő ajtók elegendő ellenállást biztosítanak a behatolók ellen úgy, hogy megtartják az épület stílusához illő formájukat, vastagságukat. A rendszer biztosít annyi időt, amivel feltartóztatja a betörőket, amíg a hatóságok vagy a biztonsági szolgálat megérkezik a helyszínre.

A betörésbiztos és ütésálló üvegezés igény szerint kerül beépítésre, melyeket főként a pénzügyi vállalkozások vagy pánikszoba kialakítását igénylő cégek számára hasznos megoldás. A zsiliprendszeres beléptetés moduláris felépítésű és tökéletesen a megrendelő igényeire szabható. Általában a repülőtereken, védett épületekben van szükség az ilyen típusú védelemre.

A FAAC Hungary Kft. munkatársai segítőkészen állnak rendelkezésre, ha a bejárati ajtó helyett automatizált bejárat kialakítására van szükség.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....