Hangsúlyfal tippek

  • Olvasási idő:3perc

Mi az a hangsúlyfal ?

A hangsúlyfal olyan belső vagy külső fal, amelynek színe, árnyalata, kialakítása vagy anyaga eltérhet a körülötte lévő többi falaktól. Lehet kiemelt, vagy hangsúlyfalnak is nevezni azt a falat ami a helység többi részétől eltérően festünk vagy dekorálunk. A hansúlyfalnak nem csak a színe lehet más, hanem akár lambériával, csempével, vagy bármilyen más anyaggal is lehet a felületet kiemelni.

Az egyik fal felületének a megváltoztatása is sokat dobhat a látványon
Az egyik fal felületének a megváltoztatása is sokat dobhat a látványon

Az eltérő színű falak egyre elterjedtebbek az otthonokban, ráadásul a dekorációs lehetőségek szinte végtelen variációit kínálják. Ezek az egyszerűen kivitelezhető, stílusos színes megoldások rugalmasságuk miatt mindig népszerűek lesznek. Korlátlan lehetősége van a festésre, vagy felületek és anyagok kipróbálására. Az otthona egyedülálló, ezért kiemelt falának ugyanolyan különlegesnek kell lennie. A többszínű falak bármely helyiségben használhatók, ha ismeri a lényeges dolgokat.

Többszínű szoba

A lenyűgöző hangsúlyos fal létrehozása alig több, mint egy liter festék és egy délután a festéshez. Fontos a megfelelő falfesték színének megválasztása, mivel ez lesz a szoba fókuszpontja. Válasszon egy színt, amely jól passzol a helység többi színével.

A fal festését vízszintesen is meg lehet változtatni
A fal festését vízszintesen is meg lehet változtatni

Ha a meglévő falnak a színe meleg, akkor meleg színt kell választania. Vigyázzon semleges színekkel, mivel azok színárnyalata nem válthatja ki a kívánt hatást. A többszínű falhoz általában hangsúlyosabb színeket szoktak választani hogy egyértelmű és szembetűnő legyen a helység hangulata.

Falsablon használata a hangsúlyfalra

Bármelyik helyiségben nagy változtatásokat végezhet, amelyekben sablonnal mintákat festhet a hangsúlyfalra. A legújabb falsablonminták gyönyörűek és könnyen használhatók. A falsablonnal előfordulhat, hogy nem is kell teljesen újrafestenie a hangsúlyfalát, mert csak a sablonmintát kell megszíneznie. A fal sablonozása nagyszerű módja annak, hogy még több hangsúlyos színt adjon a szobához anélkül, hogy teljesen át kéne festenie azt.

Falmintákkal is lehet jó eredményeket elérni
Falmintákkal is lehet jó eredményeket elérni

Nem kell nagy színkontrasztot létrehoznia ahhoz, hogy drámai hangsúlyfalat kapjon; Az otthoni falsablonozás legnagyobb trendje a semleges színek használata. A meglévő színek árnyalataival is kiemelheti a falsablon mintázatát, és időtlen hangsúlyos falat hozhat létre. Divatos geometriai és marokkói mintákat kereshet otthonának friss megjelenéséért.

Ideiglenes háttérkép

Az ideiglenes háttérkép hatalmas trend, és nagyon költségkímélő. Az ideiglenes háttérképek hasonlóak a poszterhez, de az anyaguk a tapétához hasonló és általában a falra felragaszthatóak, nem igényelnek ragasztóanyagot mert a háttérkép hátulja tartalmazza azt. Nagyon jól szórakozhat olyan mintákkal és színekkel, amelyekkel esetleg nem akarna állandóan együtt élni. Az ideiglenes háttérkép tökéletes, ha elkötelezettség nélkül szeretne egy stílusos megjelenést. A legjobb helyek a hangsúlyos falhoz az előtérben, a kanapé mögött, vagy olyan helyiségben, ahol nincsenek igazán építészeti jellemzők.

Ez is egy ideiglenes háttérkép a falon
Ez is egy ideiglenes háttérkép a falon

A háttérképminták függőleges csíkokkal történő megválasztásával a mennyezet magasabbnak, a vízszintes csíkokkal pedig nagyobbnak tűnhet a szoba. Az ideiglenes háttérképet arra használhatja, hogy könnyedén és megfizethetően frissítse a helységet. Ne korlátozódjon kizárólag fali alkalmazásra, használhatja ezt a háttérképet a polcok hátsó részének vagy a szekrények belső részének kibéleléséhez.

Hangsúlyfalak további variációi

A hangsúlyfal mintáinak, vagy anyagának a megválasztása rengeteg lehetőséget ad a helység megváltoztatására. Többek között lehet lambériával, falfestménnyel, geometriai mintákkal, különböző texturákkal is fedni a hangsúlyfal felületét.

Fal mintázatú tapéta
Fal mintázatú tapéta

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....