Miért hasznos hogy magánházak, lakások esetén is automatizáljunk ?

  • Olvasási idő:3perc
Szponzorált cikk

Sokan gondolják úgy nincs szükség arra, hogy a magánházak, lakások esetén is automatizáljunk, mégis számtalan esetben a legkényelmesebb és praktikus megoldás az automata ajtók használata.

Az ipari és kereskedelmi szektorban már elterjedt automatizált ajtók tökéletesen alkalmasak a magánszemélyek igényeinek kiszolgálására is, hiszen vannak olyan élethelyzetek és körülmények, amikor szükséges az önműködő bejárat biztosítása.

Magánházak, lakások esetén is automatizáljunk?

Az ajtókilincs lenyomása vagy elforgatása bárki számára egyszerű műveletnek tűnhet, azonban a mozgássérült, idős vagy kerekesszéket használók életében leküzdhetetlen akadály. Az automata ajtók emellett mindenkinek gyors és egyszerűbb be- és kijutást biztosít az épületekben.

Az automatizált ajtó rendszerek szakértője, a FAAC Hungary Kft. több esetben helyezett üzembe önműködő ajtókat magánházakban és lakásokban. Általában a garázsajtók, pánikszoba, konditerem, fürdőszoba vagy az erkély esetében kérik a megrendelők az automatizált ajtók beszerelését, melyekhez hasonló telepítéseket a cég már többször teljesített. A könnyű vagy középnehéz ajtólapok mozgatásához a record STA 21 rendszert ajánlják, mely a tolóajtók egyszerű önműködő nyitását garantálja. Az alacsony zajszinttel működő ajtószárnyak masszívan, gördülékenyen nyílnak és záródnak.

A hosszú ideig problémamentes működést biztosító berendezés olyan érzékelőkkel felszerelt, melyek a szükségtelen ajtónyitást kiküszöbölik. Például a teraszajtók esetében nem kell attól tartanunk, hogy a kertben a széltől lengedező faágak nemkívánatos ajtónyitást eredményeznek.

Az automata rendszerek zárszerkezetei esetében többféle megoldást alkalmazhatunk. Választhatóak a kulcsos nyitást lehetővé tevő zárszerkezetek, a gombnyomásra vagy érintés nélküli, gomb előtt elhaladó jelre nyitó lehetőségek is. Az ajtók felhasználási módjától függően a zárszerkezetek kiválasztása az egyéni igényekhez igazítható.

Energiamegtakarítás automata ajtóval

Az automatizált ajtók előnye elsősorban a kényelmes ki- és bejutás biztosítása, de emellett hatékony eszközei az energiamegtakarításnak is. A hűtő- és fűtőberendezések több energiát használnak fel a helyiségek újra le- vagy felfűtéséhez, mint amikor szinten kell azt tartaniuk.

Számtalanszor előfordul, hogy nyitva felejtünk olyan ajtókat a házban, lakásban, melyek miatt a légkondicionáló vagy fűtési rendszer plusz energiát fogyaszt. Az automatikusan bezáródó ajtók ezt megakadályozzák, így csökkenhet a közüzemi számlák összege.

Személyre szabott bejárat

A FAAC Hungary Kft. többféle megoldást kínál az önműködő ajtók funkcióinak bővítésére. A megrendelők különböző felhasználási módok szerint választhatják ki a felszerelendő automata ajtókat, így tökéletesen testre szabható és az igényekhez igazítható a bejárat.

Olyan kiegészítő berendezéseket is kérhetünk, melyek segítségével megvalósul otthonunkban a hatékony tűzvédelem, hang- vagy füstgátlás. Amikor eldöntjük, hogy a magánházak, lakások esetén is automatizáljunk, nem kell attól tartanunk, hogy elnagyolt, csúnya bejáratokat kell felszerelnünk, hiszen a magas színvonalú, svájci minőséget képviselő ajtók padlóba süllyeszthetőek, elegáns formavilággal rendelkeznek. Bármely otthon díszei lehetnek amellett, hogy modern és praktikus kiegészítői életterünknek.

Az önműködő ajtók egyszerű bejutást biztosítanak a lakásba, azonban nem bárki számára. Otthonunk védelme elsődleges, így az automatizált bejáratok telepítése során is fontos szempont. A kiegészítő betörésgátló rendszerrel felszerelt önműködő ajtók hosszú ideig ellenállnak a behatolók próbálkozásainak, így még időben megérkezhet a biztonsági szolgálat.

A FAAC Hungary Kft. szakemberei elérhetőségeiken várják az érdeklődők megkeresését. Hasznos tanácsokkal, kiegészítő információkkal szolgálnak az általuk gyártott és forgalmazott automata rendszerekről.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....