A betonfalak felületei

  • Olvasási idő:2perc

A házak falainak többnyire többféle burkolatot szoktak adni, ami lehet vakolat, stukkó, sima vagy szórt beton. Most a betonfalakról lesz szó, annak is inkább a felületéről és a színezéséről.

Az épületek falai sokszor készülnek betonból, aminek felületeit többféle eljárással és technológiával készítik el. Ha csak betonból készitik a fal felületét, akkor például nem fontos vakolni se, elég csak színezni, de sokan azt is elhagyják, és csak a nyers betont hagyják szabadon. Azonban ha csak betonból van a falfelület, akkor a hőszigetelést nehéz megoldani mert a sima betonra nem lehet rakni hőszigetelő réteget, hacsak bentről nem oldjuk meg valamilyen módszerrrel. Bár lehet hogy egyszerűbb sima betonból hagyni a falat, lehet hogy nem a legcélszerűbb. Viszont ha ez mellett döntünk akkor essen róluk egy-két szó.

Felületképzés

Kétféleképpen vitelezhetjük ki a betonfalak felületét, a zsaluzatból kikerült falat úgy hagyjuk ahogy van. Ennek a felületét cementkő réteg fedi, és érdes marad. Ezeknek a felületét később feldobhatjuk egy kis betonfestékkel ha úgy tetszik, de sokan egyáltalán nem nyúlnak már utána hozzájuk. A másik megoldás hogy csiszolással vagy homokfúvással simára készítik ki a falat. Ha olyan falat akarunk készíteni amelyiken esetleg valami “festmény” lesz akkor a simát válasszuk.

A betonfal felületét még díszíthetjük külünféle színes kőzetekkel, úgy mint a bazalt, gránit, márvány, mészkő, vagy kőzúzalékkal.

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik