A poszterek felhelyezésének és eltávolításának legjobb módja

  • Olvasási idő:4perc

Keretezve vagy keret nélkül, a poszterek nagyszerű, egyszerű és megfizethető kiegészítői lehetnek a falaknak. Ahhoz azonban, hogy a lehető legjobban mutassanak, gondoskodnia kell arról, hogy megfelelően akassza fel őket. És a sarkokra ragasztott pár darab ragasztószalag nem a legjobb megoldás.

Hogyan akassza fel tehát a posztereket, hogy fantasztikusan nézzenek ki és a helyükön maradjanak?

Van rá mód, hogy profin nézzenek ki anélkül, hogy lyukakat kellene ütnie, vagy fúrnia a falba. Felejtse el a ragasztószalagot és a gombostűket, és kövesse ezeket a gyakorlatokat a poszterek felakasztásához.

1. lépés: Készítse elő a poszterét

Tiszta kézzel vegye ki a poszterét a tubusból, és fektesse egy sima felületre a nyomtatott oldallal felfelé. Hogy megszabaduljon a sarkoknál lévő göndörödéstől, néhány órán át, vagy ha szükséges, hosszabb időre is nehezékkel szorítsa le mind a négy sarkot. Könyvek, és más nehéz tárgyak, amelyek a szobájában hevernek, elegendőek lesznek, csak győződjön meg róla, hogy a felületük tiszták e.

Ha a poszter már lapos, vagy ha nehezebb anyagból, például kemény műanyagból készült, vagy ha bekeretezett, ezt a lépést kihagyhatja.

2. lépés: Válassza ki a helyét

Döntse el, hova szeretné felakasztani a poszterét. Bárhová jó, de tudnia kell, hogy ha a posztere közvetlen napfény útjába kerül, akkor idővel valószínűleg kifakul, és nem kívánatos csillogást hozhat létre.

Ne feledje, hogy a kiválasztott területre ragasztót fog alkalmazni, ezért ne olyan helyet válasszon, amely nem sima, vagy amelyet nemrég festettek.

3. lépés: Válassza ki a ragasztási módszert

Többféle lehetősége van, amikor a keretezett vagy keret nélküli posztere felakasztásához eltávolítható ragasztókról van szó. Bár a hagyományos átlátszó ragasztószalag minden bizonnyal a legolcsóbb, nem az eltávolíthatóságra tervezték, így fennáll a veszélye, hogy később a poszterrel együtt a festéket is leveszi a falról. Ezért jó, ha ragaszkodik a kifejezetten eltávolítható ragasztókhoz, mivel ezek speciális formulákkal készülnek, amelyek sokkal tisztábban, és sérülésmentesen jönnek le a falról.

Ha a posztere nincs bekeretezve

Használjon eltávolítható ragasztószalagot a pontokra ahol a posztert rögzíteni kívánja, amelyek elég erősek ahhoz, hogy egy keret nélküli posztert a falon tartson, és egyedileg úgy tervezték, hogy sérülések hátrahagyása nélkül leváljon a falról.

Ha a poszter bekeretezett

Mivel a keretek alapesetben nehezebbek és törékenyebbek, olyan eltávolítható ragasztókat kell használnia, amelyek nagyobb szilárdságot nyújtanak, mint egy csík rögzítőszalag. Keressen levehető képakasztó kampókat vagy univerzális keretakasztókat, és győződjön meg róla, hogy a címkén “nagy teherbírású” használatra vannak feltüntetve.

Tippek az oldható ragasztók eltávolításához

Amikor eljön az ideje, hogy leszedje a posztereket, ügyeljen arra, hogy ne rántsa le velük a festéket a falakról. Szerencsére a oldható ragasztókat úgy tervezték, hogy éppen ezt tegyék, bár előfordulhat, hogy el kell távolítania a hátrahagyott látens ragacsos maradványokat.

Ne járjon így ha a posztert el akarja távolítani
Ne járjon így ha a posztert el akarja távolítani

Az eltávolítással kapcsolatos tippekért nézze meg a használt ragasztótermékhez mellékelt konkrét utasításokat. Egyes eltávolítható rögzítőhorgok például rendelkeznek egy kihúzható füllel, amely segít a termék falról való leválasztásában. Másokat csak óvatosan kell lehúzni.

Ha mégis észreveszi, hogy ragasztómaradványok maradtak hátra a falon, néhány módon azért megszabadulhat tőlük.

Használjon ecetet és meleg vizet. Készítsen 50/50 arányú oldatot fehér vagy almaecetből és meleg vízből egy szórófejes flakonban. Fújja rá a maradék ragasztóra, és hagyja hatni néhány percig, majd egy puha szivaccsal óvatosan törölje le a maradékot a falról.

Vagy használjon mosogatószert és forró vizet. Töltsön meg egy szórófejes flakont forró vízzel, és adjon hozzá néhány csepp mosogatószert. Rázza fel, hogy összekeveredjen, majd fújja rá a maradék ragasztóra. Adjon neki néhány percet, majd egy puha szivaccsal törölje le a maradékot.

Használhat még kereskedelmi forgalomban kapható ragasztóeltávolítót. Vannak olyan biztonságosan használható, kifejezetten a ragasztómaradványok eltávolítására készült termékek, amelyek a festett felületeket békén hagyják. Fújja be, adjon neki egy percet, hogy a hatását kifejtse, majd óvatosan törölje le egy tiszta papírtörlővel. Ha ezt az utat választja, csak győződjön meg róla, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható termék nem bántja a festéket a falon, vagy a felületet amin a poszter van felhelyezve.

Készen áll a tér megszépítésére ? A fenti tippek segítségével könnyedén felakaszthatja, vagy ragaszthatja (és eltávolíthatja) a posztereket, és azonnal több vizuális élményt hozhat bármelyik helyiségbe.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....