Inspiráló irodai környezet megteremtése

  • Olvasási idő:4perc

Az irodák az otthonok után a második olyan beltéri helyiségek, ahol az időnket töltjük. Ezért nagyon fontos, hogy szépek, funkcionálisak és egészségesek legyenek! Kíváncsi, hogyan javíthatja irodája kialakítását ? Akkor nézze meg ezeket az irodai kialakítási ötleteket, és olvassa tovább az irodai belsőépítészet alapvető fontosságú részleteit.

Tegye inspirálóvá a teret

Akár azt jelenti, hogy a helyiséget nyugodtnak és rendezettnek kell hagyni, akár merész falszínt és sok kiegészítőt választani, gondoskodjon arról, hogy irodája belső kialakítása inspiráló és energizáló legyen ! Valójában az inspiráló hangulat megteremtése az első helyen áll a jó irodatervezési ötletek listáján. Az inspiráló térben való munkavégzés jobb hangulatba hozza az embereket, és növeli a termelékenységüket.

Egy inspiráló térben jobb gondolatok is születnek
Egy inspiráló térben jobb gondolatok is születnek

A tér hívogatóvá tételének egyik legfontosabb módja a változatosság. Az íróasztalok csak az egyik összetevője a jó irodának. Ahhoz, hogy a tér még hívogatóbb legyen, tervezzen kreatív közös használatú területeket is. A közös munkára vagy akár csak az íróasztaltól való eltávolodásra használt területek elősegítik az együttműködést, és javítják az általános boldogságot és kreativitást.

A társalgóterületek ugyanilyen fontosak. Még ha zavarónak is tűnnek, fontos, hogy legyen egy külön hely a szünetek tartására. Ráadásul ez biztosítja a csendet a munkaterületeken.

Válasszon kényelmes és egészséges bútorokat

Hosszú órákat tölt az irodában, ezért a kényelem kulcsfontosságú. A székeknek különösen a hátat kell megfelelően alátámasztaniuk, és nem szabad fájdalmat okozniuk. Ezért az állítható székek még mindig a legjobb választásnak számítanak az irodai lakberendezésben. És azok az idők, amikor az állítható székek terjedelmesek és csúnyák voltak, már elmúltak. Ma már rengeteg gyönyörű irodai szék létezik, amelyek stílusuktól függetlenül illeszkednek irodabútoraihoz.

Kényelmes székek, jobb munkakörnyezet
Kényelmes székek, jobb munkakörnyezet

A dolgozókat pedig arra kell ösztönözni, hogy mozogjanak az irodában. Először is, az állóasztalok nagyszerű megoldást jelentenek, mivel lehetővé teszik az ülés és az állás váltakozását, miközben az íróasztalnál maradunk. Másodszor, a közös munkaterületek vagy társalgók szintén jó eszközök, mivel arra ösztönzik az embereket, hogy időről időre hagyják el az íróasztalukat. És az olyan apró praktikák, mint a nyomtató néhány lépéssel távolabb elhelyezése az asztaloktól, szintén remek ötletek. Az alkalmazottak egészsége – és termelékenysége – kifizetődő lesz.

Legyen sok tárolóhely

A tárolás kulcsfontosságú minden irodahelyiségben. Különösen a zárt tárolóhelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a legtöbb rendetlenséget el tudjuk fedni, és a helyiségnek olyan dizájnos megjelenést kölcsönözzünk, mint amilyet a magazinokban látunk. A szervezettség szintén alapvető fontosságú. Ha mindennek megvan a maga helye, sokkal könnyebb rendben tartani a teret.

Sok tárolóhely, nagyobb rend
Sok tárolóhely, nagyobb rend

Rendezett íróasztalok

Itt egy másik ok, amiért a zárt tárolás fontos. Tanulmányok kimutatták, hogy a rendezett munkafelület elősegíti a termelékenységet. Tehát jobb, ha csak azt hagyjuk az íróasztalon, amire szükség van, és elkerüljük a rendetlenséget. Ha pedig néhány dolgot mégis az íróasztalon kell tárolni, a zárt dobozok és tárolók segítenek elrejteni a rendetlenséget, így a hely szabad és inspiráló marad.

Rendezett asztalon minden megvan és nem kell idegeskedni amiatt ha nincs meg valami
Rendezett asztalon minden megvan és nem kell idegeskedni amiatt ha nincs meg valami

Vigyen be egy kis zöldet

A növények és virágok mindig jó ötletnek számítanak. Azonnal életet adnak egy térnek, színpompát kölcsönöznek, hívogatóbbá teszik az irodai környezetet, és még az agyunkra is pozitív hatással vannak… És ha mindez nem lenne elég… Tudta, hogy egyes növények a levegő minőségét is javítják ?

Sok növény, jobb hangulat
Sok növény, jobb hangulat

Válasszon színeket bölcsen

Ez tény; a színek befolyásolják az agyunkat. Egyesek energetizálnak, mások nyugtatnak, megint mások akár irritálónak is bizonyulhatnak. A színek kiválasztása egy irodahelyiségben ezért nagyon fontos, és gondosan meg kell tervezni. Kreatív területen dolgozik ? A narancssárga egy nagyszerű választás az Ön számára! A vöröset ehelyett általában kerülni kell, mivel ennek a színnek a hosszan tartó kitétele fejfájást okozhat.

A színek nagyban hatnak a hangulatra is, ezért válasszon inspiráló színeket
A színek nagyban hatnak a hangulatra is, ezért válasszon inspiráló színeket

Természetes fény

A munkaterület minősége egyre nagyobb jelentőséget kap az irodai belsőépítészetben. A természetes fény pedig nagyon magasan szerepel a prioritási listán. A természetes fénynek felbecsülhetetlen előnyei vannak mind az egészségre, mind a hangulatra, és mindenkinek hozzáférést kell biztosítani hozzá.

Legyen minél több természetes fény
Legyen minél több természetes fény

Manapság a nagy, padlótól a mennyezetig érő ablakok elég gyakori (és gyönyörű) megoldást jelentenek az irodai belső terek természetes fénnyel való elárasztására. Az áttetsző belső válaszfalak egy másik módja annak, hogy a fény bejárja a teret, és a lehető legtöbbet hozza ki a napfényből.

Mindezek az elemek inspirálóvá, egészségessé és produktívvá teszik az irodát… ki ne szeretne egy ilyen munkaterületet.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....