Poliuretán habszigetelés előnyei nyáron

  • Olvasási idő:3perc

A nyár az az időszak, amikor sokan kihasználják a meleg időjárás előnyeit azzal, hogy otthonukat egész nap nyitott ablakokkal hagyják, akár egész nap és éjszaka is. Bár az állandó friss levegő áramlása kellemes, de ha légkondicionálót üzemeltet a meleg időben, akkor ez azt is jelenti, hogy gondoskodnia kell ingatlana megfelelő szigeteléséről, természetesen csukott ablakok mellett, hogy a lehűtött levegő ne szökjön ki a szabadba.


Kapcsolódó cikk


A fújt, (vagy szórt, permetezett) poliuretánhab-szigetelés segíthet hűvösen tartani otthonát nyáron, miközben más előnyöket is biztosít, mint például a ház értékének növelését. Nézzünk párat a legfontosabb előnyök közül, amelyeket  a fújt poliuretánhab-szigeteléstől várhat nyáron, a nagy melegben.

Mindenekelőtt, mi az a fújt, vagy szórt poliuretánhab alapú szigetelés ?

A szórt poliuretánhab formájú szigetelést gyakran használják olyan helyeken, mint például a tetőtér. Ez a fajta szigetelés folyadékként kerül a helyére, de később (1-2 óra, melegben még kevesebb idő) megszilárdul, és állandó burkolattá válik, amely segít a hő kint tartásában, és a belső levegő áramlásának megkönnyítésében az ingatlanon belül, mivel nem engedi hogy a kinti levegő bejusson a szigetelésen át. Bár a telepítése drágább lehet, a benne felhasznált anyagok jellemzően hatékonyabb szigetelők (nagyobb R-érték), mint a falszigetelésben általában alkalmazott anyagok.

Poliuretán habszigetelés telepítése, avagy fújása
Poliuretán habszigetelés telepítése, avagy fújása

Ez a szigetelési módszer a kiváló szigetelőképességen kívül számos előnnyel jár. Ezek az előnyök a következők: Amikor ezt a fajta szigetelést használják, mivel a mennyezetekre és a belső falakra is fel lehet vinni, lehetővé teszi a lakók számára, hogy megőrizzék a padláson belüli hasznos területeket. Ezenkívül, mivel a poliuretánhabnak nem romlik a minősége az évek során, nem kell aggódnia a veszélyes vegyi anyagoknak és a szálló részecskéknek való kitettség miatt. Most nézzük meg a poliuretán habszigetelés előnyeit.

Jó hőszigetelő

Az egyik ilyen előnye, hogy segíthet hűvösen tartani otthonát a nyári hónapokban. A poliuretán hab segít gátat képezni a külső hő és a beltéri levegő között, ami összességében hűvösebbé teheti otthonát. Ezenkívül a habszigetelés segíthet megakadályozni a nedvesség felhalmozódását otthonában, ami penész és penészgomba kialakulásához vezethet.

Poliuretán hab megszilárdulva
Poliuretán hab megszilárdulva

Energiaköltségek csökkenése

A poliuretán habbal való szigetelési módszer másik előnye, hogy segíthet csökkenteni az energiaszámlákat. A nyári hónapokban a légkondicionálás jellemzően az egyik legnagyobb energiafogyasztású készülék az otthonban. Ha megfelelően szigeteli otthonát poliuretán habbal, minimalizálhatja a légkondicionáló berendezés működésének idejét, ami alacsonyabb energiaszámlákhoz vezethet.

A beltér levegőminőségének javulása

A poliuretán habszigetelés segíthet javítani otthona beltéri levegő minőségét is. A nyári hónapokban jellemzően megnő a pollenek és más allergének mennyisége a levegőben. Azáltal, hogy poliuretán habbal szigeteli az otthonát, segíthet csökkenteni az otthonába bejutó allergének számát, ami javíthatja a levegő minőségét az allergiások vagy asztmások számára.

A szórt poliuretánhab jó választás, ha családja a melegebb hónapokban allergiától szenved. Ez a fajta szigetelés gátat képez az otthona beltéri és kültéri felületei között, ami által a polleneket és más allergéneket teljesen távol tartja a házától. 

Megakadályozza a rovarok és rágcsálók behatolását

A szórt poliuretánhab szigetelés nemcsak az allergéneket tartják távol, hanem a kártevőket, és rágcsálókat is. Az olyan rovarok és rágcsálók, mint a hangyák, egerek, nem tudnak bejutni otthonába ennek a “szigetelő-gátnak” köszönhetően.

Zajcsökkentő képességek

Végül, ez a szigetelési módszer segíthet a zajszennyezés csökkentésében is otthonában. Ha például forgalmas környéken vagy építkezés közelében lakik, a megnövekedett zajszint zavaró, sőt káros is lehet. Azzal, hogy szórt poliuretán habbal szigeteli otthonát, segíthet csökkenteni az otthonába bejutó zaj mennyiségét, ami nyugodtabb és pihentetőbb környezetet teremthet.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....