Őszi hangulat megteremtése az otthonában kis befektetéssel

  • Olvasási idő:3perc

Az ősz a megnyugvást jelentheti a medencés fürdőzés és a kerti party eseményekkel teli hónapjai után. Sokféleképpen készülünk az őszre: megtöltjük a kamrát az őszi és télire eltett befőttekkel, a fürdőruhákat elegáns nadrágkosztümökre és gyapjúpulóverekre cseréljük, és valami  ősziesebb melankolikusabb hangulat lesz úrrá rajtunk.

Az őszre való átállás legfontosabb helyszíne az otthona, ezért végezzen olyan apró változtatásokat, amelyek az őszi szezonhoz és hangulathoz illenek. Ezért most nézzünk meg pár olyan megfizethető kisebb változtatást, amikkel felkészítheti otthonát, és Önt is a hangulatos őszre.

Cserélje ki a textileket

Cserélje ki a párnahuzatokat, a takarókat, a lepedőket és a paplanhuzatokat. Bátran használjon melegebb tónusokat és a hangulatosabb anyagokat hogy “hangulatba jöjjön”, ezenfelül ezekkel a kis változtatásokkal nagyszerű módját adja annak, hogy átalakítsa a szoba kinézetét nagyobb beruházás nélkül. Az ősz-központú színekben választott textíliák a nyugodtság érzetével hatják át a teret. A mély bordó, az olajzöld és a gazdag okkersárga az őszi évszak megnyugvással telt érzését hozzák el otthonába.

Hangulatos textíliák az ősz színeiben
Hangulatos textíliák az ősz színeiben

Válasszon otthonához őszi illatokat

Semmi sem idéz fel jobban egy adott pillanatot, mint egy sokatmondó illat. A nyári vakáció illatait – jázmin, vanília, kókusz – érdemes a szekrényben tárolni a következő évre. Őszre a fahéj és a tömjén a nyilvánvaló választás, de ne feledkezzünk meg a szantálfáról sem, amit lakásparfüm segítségével érhetünk el. Helyezzen el a helyiségekbe még illatgyertyákat is, amelyek gyömbér, pézsma, vagy karamellizált vanília illatot árasztanak.

Használjon illóolajokat, lakásparfümöt, vagy illatgyertyákat az őszt idéző illatok megteremtéséhez
Használjon illóolajokat, lakásparfümöt, vagy illatgyertyákat az őszt idéző illatok megteremtéséhez

Bejárati ajtó szezonosítása

Az otthona bejárata az első benyomás amit meglát Ön vagy a vendégek amikor érkeznek, ezért itt rengeteg lehetősége van arra, hogy kifejezze magát. Az első dolog, amit az évszakok változásakor kicserélhet, az a bejárati ajtón lógó koszorú. Ezzel, az ajtón lévő kis kiegészítővel, minden évszakban “frissített” hangulatú bejáratot lehet létrehozni, hogy az évszakhoz illően lehessen üdvözölni a vendégeket. Válasszon egy szezonális koszorút, és tegyen néhány tököt a küszöbére vagy az ablakába díszítésként.

Bejárati ajtó "ősziesítése"
Bejárati ajtó “ősziesítése”

Növények és ágak a lakásban

Csak azért, mert a virágok általában tavasszal és nyáron virágoznak, nem jelenti azt, hogy ősszel nem élvezheti a jelenlétüket. A krokozmia, a kövirózsa és a szalmavirág mind nagyszerű választás lehet otthonába őszre. Próbálja ki a cickafark, az olajfa, a keserűfű vagy a forsythia ágait díszítésként felhasználni az otthonában. A tökéletes minimalista természetes megjelenést úgy érheti el, ha az ágakat mindenféle szögben rendezi el, amivel egy kaotikus elrendezést kap, ami egy feltűnő jelenség lesz otthonában.

Őszi dekoráció szárított növényekből
Őszi dekoráció szárított növényekből

Szezonális frissítések szabályai

A szezonális frissítéseknél jó ökölszabály, hogy csak olyan változtatásokat hajtson végre, amelyeket azonnal fel tud számolni, vagy meg tud változtatni ha szükséges. Festett fal ? Azt nem lehet azonnal megváltoztatni. De a textíliák, a kisebb dekorációs darabok és a lakberendezési tárgyak mind eltüntethetőek ha már kimentek a szezonból, vagy nincs rájuk szükség, ezért koncentráljon csak a kisebb, hordozható dekorációs tárgyak használatára, ha csak szezonális frissítést akar eszközölni az otthonában.

Szezonális frisséteseknél fontos hogy gyorsan tudjon "hangulatot választani"
Szezonális frisséteseknél fontos hogy gyorsan tudjon “hangulatot választani”

Nem akar semmi újat vásárolni ? Cserélje le az asztalon lévő élénkzöld vázát a fürdőszobában lévő törtfehér textúrájú vázára. Cserélje le a hálószobában lévő vászonpárnákat a napozószobában lévő nyárias vászonpárnára. Helyezze át a szobanövényeket a használaton kívüli terrakotta vázákba. Természetesen ezek csak példák, de a sok apró frissítésnek nagy hatása lehet.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....