Légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó

  • Olvasási idő:3perc
SZPONZORÁLT CIKK

Ezért izgalmas újdonság az Airslide – légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó

Valószínűleg már önmagában is elég izgalmasan hangzik az a kifejezés, hogy Airslide – légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó. Tolóajtót valószínűleg már mindenki látott, légfüggönyt viszont nem, ezért cikkünket ez utóbbi fogalom tisztázásával kezdjük.

Mire jó a légfüggöny ?

A légfüggöny egy olyan légtechnikai berendezés, amely egy légsugár segítségével választja el a külső teret a belső tértől. Teszi mindezt úgy, hogy gyakorlatilag láthatatlan marad a légsugár. A beépített fűtővel rendelkező légfüggöny a beszivárgó levegő felfűtésével képes részlegesen pótolni a keletkező hőveszteséget.

FAAC Airslide automata ajtó légzáró réteggel
FAAC Airslide automata ajtó légzáró réteggel

Különösen ott érdemes légfüggöny telepítésében gondolkodni, ahol rendkívül gyakran nyílik az ajtó, mint például egy bevásárlóközpontban, egy üzletben, egy oktatási vagy egy egészségügyi intézményben. Így még abban az esetben is meg lehet akadályozni a meleg vagy éppen a hideg levegő elszökését, ha épp nyílik az ajtó.

Airslide automata ajtók légzárással
Airslide automata ajtók légzárással

A szakszerűen telepített légfüggöny nem csak a levegő hőmérsékletének szinten tartására alkalmas. Képes távol tartani a kellemetlen szagokat, a port, a füstöt, de még a bogarakat, szúnyogokat, legyeket is. A légfüggöny akkor képes a leghatékonyabb működésre, ha huzatmentes helyiségeket kell megóvnia a fent ecsetelt hatásoktól. Ettől függetlenül ott hasznos, ahol egymással szemben találhatók ajtók, ám értelemszerűen ott csökken a hatásfoka.

Ezért érdemes a tolóajtót légfüggönnyel kombinálni

Önmagában a légfüggöny természetesen nem képes pusztán az aerodinamikai akadály segítségével hermetikusan elválasztani két teret egymástól. Ideális körülmények esetén és kellően precíz telepítéssel a hatásfoka egészen jó, de nem tökéletes. Ha viszont a légfüggönyt kombináljuk egy automata tolóajtóval, akkor már sokkal jobb lehet a helyzet. Ráadásul így valamilyen szinten kizárható a légáram keltette zaj is.

Az Airslide – légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó előnyei

A FAAC Hungary Kft. által kínált Airslide – légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó előnyei között elsőként érdemes megemlíteni azt a tényt, hogy a hatékonysága 20-25%-kal magasabb, mintha felkérnénk egy céget egy tolóajtó beépítésére, egy másikat pedig a légfüggöny telepítésére. Ha ugyanis két különálló berendezésről van szó, ott nagyobb a távolság az ajtó és a légfüggöny között.

Airslide automata ajtó működés közben
Airslide automata ajtó működés közben

Ezen a ponton érdemes megemlíteni azt, hogyha egyetlen céget bízunk meg a feladattal, nevezetesen a légfüggönnyel kombinált tolóajtó telepítésével, akkor elegendő azzal az egy céggel felvenni a kapcsolatot mind a kialakítás, mind a későbbi karbantartások esetén. Ha pedig valamilyen probléma adódik, szintén elég egy céggel konzultálni. Ez jelentősen megkönnyítheti a dolgokat, ráadásul a bekerülési költség is kedvezőbb a kombináció esetében, hiszen egyetlen termékről van szó, és nem kettőről.

Jelenleg az Airslide – légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó egyedülállónak számít a piacon, és nincs versenytársa. Mind a műszaki előkészítés, mind az üzemeltetés, mind az energiahatékonyság terén kitűnő választás. A légfüggöny csak akkor üzemel, amikor az ajtó nyílik, ami szintén fontos szempont az energiahatékonyság és a költségek tekintetében.

Érdemes tudni, hogy a FAAC Hungary Kft. 24 órás országos lefedettségű ügyelettel rendelkezik, így bármilyen hiba gyorsan orvosolható. Ha a termékkel kapcsolatban bármilyen kérdése adódik, érdemes írni egy e-mailt a FAAC Hungary Kft. ügyfélszolgálatának, akik mindig segítőkészek.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....