Mi az a Kindercore lakberendezés ?

  • Olvasási idő:4perc

Az elmúlt néhány évben a lakberendezés a minimalista, skandináv ihletésű esztétika felé hajlott. A tiszta, éles vonalvezetéstől a letisztult fehér színpalettákig sok vezető lakberendező a “kevesebb több” megjelenés felé hajlott az utóbbi időben. De az idők változnak, és a maximalizmus térhódítása, valamint a merészebb, világosabb terek felé való elmozdulás miatt egyre több lakberendezőt látunk, akik bátrabban bánnak a színekkel és a dizájnnal.

Milyen a Kindercore stílus ?

Egyszerű lekerekített formák, mégis szemérmetlen, és tökéletes forma és színvilág mindenkinek, aki szeretne egy kis vidámságot vinni az otthonába. Ez a designesztétika viszonylag új keletű, de ahol a minimalizmus visszafogja magát, ott a Kindercore mindent belead. Ez a határozottan vidám stílus, harsány alapszíneivel, a szinte gyermeki bútordarabok köré összpontosul. A Kinder amúgy is azt jelenti németül, hogy “gyerekek”.

Kindercore stílusú székek
Kindercore stílusú székek

A Kindercore kulcseleme az egyszerűség. Tökéletlen és kissé buta, de egyben mondanivalója is van. Az elmúlt évben trendként jelent meg, és a Kindercore stílus talán válasznak tűnik korunk stresszebb éveire, és arra a kollektív vágyunkra hogy együttérző, és egyfajta vidámabb irányba mozduljunk el.

Más szóval, egy olyan világban, ahol rossz hírekkel bombáznak minket, sok tervező a vidámabb esztétikához nyúl, hogy feldobja a hangulatunkat.

Kindercore stílusú kanapé
Kindercore stílusú kanapé

A Kindercore egy kicsit modern, egy kicsit vintage, és tele van személyiséggel. Bár a Kindercore alapját az egyszerű, merész színek keverése adja, egyre több tervezőt látunk, akik merészebb darabokhoz nyúlnak, mint például a tűzpiros fotelek és a neonzöld oldallámpák.

Mi az a Chubby (pufók) bútor ?

A Crayola (művészeti kellékeket gyártó vállalat, amely főleg zsírkrétáiról és filctollairól ismert) színek fellendülésével párhuzamosan egyre több bútortervezőt látunk, akik elhagyják a modern dekorációból ismert és szeretett egyenes, zökkenőmentes vonalakat, és a “pufók” stílusokkal kísérleteznek. A Kindercore-hoz hasonló esztétika, a Chubby dekoráció és lakberendezési kellékei nagyon szórakoztató eleggyé tudnak válni.

Kindercore bútorok
Kindercore bútorok

Egy Kindercore darabnak lekerekített szélei, vastag oldalai vannak, és épp a megfelelő mennyiségű fiatalságot tükrözi. Hihetetlenül laza és kényelmes, és erős ellentétet jelent a legtöbb kortárs bútordarab éles vonalaival szemben.

A Kindercore bútorok kicsit szeszélyesek, de mégis elegánsnak és kifinomultnak tűnhetnek. Nehéz nem megmosolyogni, amikor egy Kindercore kanapét vagy egy széket látunk, mert ez határozottan egy olyan dizájn stílus, amire sokaknak a hétköznapokban szükségük van.

Hogyan lehet beépíteni a Kindercore-t az otthonba ?

Amikor a Kindercore dizájnnal való dekorálásról van szó, jó, ha kicsiben kezdi az ember. Míg néhány más dizájnstílus egyszerű és könnyen be lehet rendezni vele egy egész házat (gondoljon például a skandinávra), addig néhány hangsúlyosabb darabbal kezdve a legjobb módja annak, hogy ezt a stílust bevigye a saját terébe. Ezért fontolja meg hogy kicseréli az éjjeli lámpáját egy kicsit fiatalosabbra, vagy bevisz néhány alapszíneket használó díszpárnát a nappaliba.

A tavaszi színek tökéletes inspirációt nyújtanak ahhoz, hogy a Kindercore stílust az otthonába is behozza. A sárgától a világoskékig ezek a színek merészek, élénkek, és tökéletesek arra, hogy sok színt vigyenek a térbe. Keresse a lekerekített élekkel rendelkező elemeket, amelyek szembemennek a megszokott szimmetrikusabb kialakításokkal.

Ha a Kindercore-t jelképező primer színek túl soknak tűnnek Önnek, akkor egy kicsit könnyebb dolga lehet, ha néhány semlegesebb színű bútorral egészíti ki az otthonát. Keressen olyan lekerekített éleket, amelyek szinte átölelik. A Kindercore bútorok nem csak kényelmesek, de barátságosnak is érződnek, miközben mégis erősnek és stabilnak mutatkoznak.

Kindercore stílusú fotel
Kindercore stílusú fotel

A merész és hangsúlyos formák több helyet foglalnak mint a minimalista bútorok (vizuálisan és térben egyaránt), és ezáltal azonnal fókuszpontot teremtenek bármelyik szobában.

Honnan származik a Kindercore ?

Bár a Kindercore egy nagyon új tervezési stílus, egyesek szerint számos eleme a híres építész és tervező, Gerrit Rietveld és Piet Mondrian művészekéhez stílusához hasonlít. A Kindercore-hoz leginkább hasonló design mozgalom a Memphis, amelyet egy olasz design csoport hozott létre az 1980-as évek elején, amely innovatív és radikális formatervezéssel szembement az akkori trendekkel.

Bár a Kindercore kulcselemei nem teljesen újak, az alapszínek és a gyermeki design újbóli megjelenése éles kontrasztot jelent az elmúlt évtizedet uraló monokróm és leegyszerűsítő megközelítésekkel szemben.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....