Belsőépítészeti szempontok a Cottagecore stílusban

Cottagecore
  • Olvasási idő:4perc

A Cottagecore, az egyszerűbb, vidéki élet iránti nosztalgiával átszőtt dizájnirányzat, különösen a globális COVID-19 járvány nyomán újra népszerűvé vált. Ez az esztétika, amelyet a jellegzetesen brit vidéki hatás jellemez, az egyszerűség, a fenntarthatóság és a vidéki hangulat megteremtés híve az otthoni dekorációban.

A Cottagecore design legfontosabb elemei

Természetes anyagok és kézzel készített tárgyak: A Cottagecore hangsúlyozza a természetes anyagok, például a fa, a rattan és a szőtt akcentusok használatát. A kézzel készített kerámiák és barkácsprojektek kulcsfontosságúak a Cottagecore megjelenés elérésében, rusztikus és személyes jelleget kölcsönözve a belső térnek.

Cottagecore stílusú étkező
Cottagecore stílusú étkező

Virágos és természet ihlette motívumok

A virágminták jelenléte a tapétákon, kárpitokon és függönyökön jellegzetes elem. Az olyan természetből táplálkozó hangsúlyok, mint a cserepes növények, friss virágok és szárított fűszernövények szintén szerves részét képezik, a szabadban lévő szépséget behozva a lakásba.

Vintage és antik bútorok

A vintage vagy antik bútorok, például az időjárásnak kitett fadarabok és az olyan dísztárgyak, mint az antik órák és a porcelán teáskészletek beépítése karaktert és a történelem érzetét kölcsönöz a térnek.

Cottagecore stílus a hálószobában
Cottagecore stílus a hálószobában

Textíliák és szövetek

A Cottagecore design a textúrák és szövetek eklektikus keverékét használja ki. A steppelt szövetek, a csipke és a gyapjú népszerű választások. Az olyan bútorok, mint a hangulatos takarók, a túlpárnázott heverők és a hosszú függönyök melegséget és kényelmet kölcsönöznek.

Színpaletta

A Cottagecore színpaletta általában lágy és visszafogott, gyakran pasztellszíneket és földszíneket tartalmaz. Ezek a színek falusi bájt idéznek, ami elengedhetetlen az esztétikához.

Vintage berendezési tárgyak és DIY dekoráció

A vintage berendezési tárgyak felhasználása és a kézzel készített vagy egyedi részletek beépítése jelentősen fokozhatja a Cottagecore design hitelességét.

A Cottagecore hangulat megteremtése a különböző helyiségekben

Nappali

Egy kényelmes, túlpárnázott kanapé virágos vagy kockás kárpitozással, egy vintage dohányzóasztal és egy csokor friss virág egy rusztikus, fából készült éjjeliszekrényen ideális egy Cottagecore nappaliba.

Konyha

Az antik edények bemutatására szolgáló nyitott polcok, a vidéki stílusú mosogató és a vintage konyhai készülékek hozzájárulnak a Cottagecore konyhához. A rusztikus konyhapult vagy egy régi fa étkezőasztal beépítése még bájosabbá teszi a konyhát.

Cottagecore stílus a konyhában
Cottagecore stílus a konyhában

Étkező kialakítása

Az étkezőszobákat gyakran a hangsúlyos tapéták és a természetes keményfa asztalok jellemzik. Az öntapadós és ragasztható tapéta, amely hemzseg a kolibriktól és a virágoktól, varázslatos hangulatot teremt. A Harriette étkezőasztal a kopott rózsafa kivitelével kifinomult hatást kelt, míg a természetes mintákkal díszített vászon asztali terítők, tányéralátétek és friss gyümölcsökkel teli kosarak fokozzák a szoba rusztikus báját.

Az olyan világítótestek, mint a Jackie függeszték, eleganciát kölcsönöznek ezeknek a tereknek.

Hálószoba

A hálószobában összpontosítson a vintage vagy antik dekoráció használatára, hangsúlyt fektetve a lágy, romantikus világításra és a természet ihlette dekorációra. A hangulatos esztétika, olyan elemekkel, mint a gyertyák és a kényelmes vászonszövetek, nyugodt és hívogató teret teremt.

Cottagecore stílusú hálószoba
Cottagecore stílusú hálószoba

A virágos tapéta használata a mennyezeti fagerendákkal kombinálva nyugodt és hangulatos légkört teremt a hálószobákban. Az olyan semleges tónusok, mint a bézs, a krém és a szürke, kiegyensúlyozhatják a virágminták élénkségét.

Fürdőszobai esztétika

Az igazán Cottagecore fürdőszobához fontolja meg a korabeli időket idéző, karmos lábú kádat. A meleg vagy semleges árnyalatú csúszásgátló kő használata a padló és a falak esetében felerősítheti a rusztikus hangulatot. A csövek és csaptelepek sárgaréz szerelvényei egy kis parasztházi luxust kölcsönöznek. A fonott kosarak és egy díszes kerettel faragott fürdőszobai tükör harmonikus módon vezetheti be az organikus anyagokat.

Hangulatos verandák

A verandák vintage hangsúlyai, például a kovácsoltvas bútorok, a fonott hintaszékek és a vintage hinták növényekkel párosítva nyugtató szabadtéri menedéket teremtenek. Az olyan földszíneket, mint a bézs és a zöld, nyugtató hatásuk miatt előnyben részesítik.

Életstílus-integráció

A Cottagecore nem csak a belsőépítészetről szól; ez egy életstílus-választás. Sok Cottagecore-rajongó magáévá teszi a fenntarthatóságot, saját élelmiszereket termeszt, kézműveskedik, és harmóniában él a természettel. Ez az életmód gyakran jár egyfajta vidéki elszigeteltséggel, az önellátásra és a fenntartható életmódra összpontosítva.

A Cottagecore esztétika olyan tér kialakításáról szól, amely tükrözi a rusztikus, a kézzel készített és a természetes iránti szeretetet. Ez a lassabb tempójú, fenntarthatóbb életmód ünneplése, amely a tökéletlenségben és a történelmiségben találja meg a szépséget.

Akár a természetes anyagok felhasználásával, akár a virágmotívumok vagy a vintage darabok beépítésével, a Cottagecore design minden egyes eleme hozzájárul egy meleg, hívogató otthonhoz, amely egyszerre időtálló és mélyen személyes hatású.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....