Így újíthatja fel a króm szerelvényeket

 • Olvasási idő:2perc

A króm csapok és fogantyúk tartósak, de nem elpusztíthatatlanok, és néha szükségük van egy kis karbantartásra. Ez kihívást jelenthet, mert a króm csúszós és fényes, ami azt jelenti, hogy a festék általában nem tapad jól hozzá. A kimondottan krómhoz készített önmaró alapozó és festék használata új, csillogó megjelenést kölcsönöz régi berendezéseinek.

Így kezdjen neki

Finoman csiszolja a krómszerelvényeket durva szemcsés csiszolópapírral,csak annyira hogy elvegye a fényét. Ez segít az alapozónak abban, hogy elvégezze a munkáját, vagyis segítse az új felületet a régi tapadásában.

Törölje le az összes csiszolóport tapadókendővel. Ezeket speciálisan apró részecskék felfogására fejlesztették ki. Szánjon rá időt, és győződjön meg róla, hogy minden por eltűnt a sima felület érdekében.

Másodszor menjen át a szerelvényeken # 000-ás acélgyapottal, hogy eltávolítsa a maradék fényes felületet. Ez egyengeti a durva csiszolási nyomokat is, hogy a szebb végeredmény biztosítható legyen.

Tépjen le a festõszalagból 20 centis csíkokat, és ezekkel védje közvetlenül a lefolyó és a szerelvények környékét. Rendezze el a csíkokat, mint egy virág szirmait, a lefolyó vagy a szerelvény tövéhez illesztve. Minden más felületet, amelyet nem szeretne festeni, fedje le zsírpapírral, amelyet festőszalaggal rögzíthet.

Permetezzen be mindent amit festeni szándékozik önmaró alapozóval. Viseljen védőszemüveget és festő maszkot, hogy megvédje Önt a levegőben lévő párájától. Használjon kis, egyenletes mozdulatokat az alapozó felviteléhez.

Hagyja az alapozót a használti utasításon lévő ajánlott ideig száradni. Ez akár 36 órát is igénybe vehet. Adjon hozzá két-három órát, ha nedves az időjárás, vagy esős napon dolgozik.

Vigyen fel egy festékréteget krómfestékkel, amely speciálisan fémre való felhasználásra készült. A dobozon található címke megmondja, hogy milyen felületekhez fog a legjobban tapadni. Ha nem használ festékszórót, használjon szivacskefét, hogy elkerülje az ecsetnyomok nyomát. Hagyja, hogy a festék teljesen megszáradjon a gyártó által ajánlott idő szerint, utána vizsgálja meg a felületet mielőtt eldöntené, hogy második réteget kíván-e hozzáadni ha az első réteg esetleg nem fed rendesen.

Ha kell egy második réteg akkor permetezzünk egy vékony, egyenletes réteget a tiszta első bevonatra. Ez növeli a csap fényességi tényezőjét, segít megvédeni a krómfestéket és újszerű megjelenést nyújt.

Amire szüksége lesz

 • csiszolópapír, 220-as vagy finomabb
 • törlő ruhák
 • acélgyapot, # 000-ás
 • festőszalag
 • zsírpapír
 • tisztító maró alapozó
 • védőszemüveg
 • festőmaszk
 • króm festék
 • tisztító maró spray

Tipp

Finoman csiszoljon az alapozó, a festék és az átlátszó réteg között 220-as vagy finomabb csiszolópapírral az üvegszerű kikészítés érdekében.

Figyelem

Soha ne használjon spray-alapozót vagy festéket védőfelszerelés nélkül.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....