Új és visszatérő trendek a konyhában

  • Olvasási idő:2perc

A konyha akár a lakás dísze is lehet ami nem csak a mi hangulatunkat dobhatja fel hanem a vendégek körében is elismerésre számíthatunk. Valljuk be, sok lakásban a konyha mint olyan általában elég snassz szokott lenni, legfeljebb a modern háztartási gépek dobhatják fel az összképet. Pedig egy kis kreativitással olyan helységet lehet belőle varázsolni ahol öröm az időt tölteni, és a finomságokat elkészíteni.

Hagyjuk a fehéret

A legtöbb konyha világos érzetet ad, világos falak, fehér tányérok, világos színű konyhabútor. A konyha falai lehetnek például meleg pasztellszínűek, világos narancssárga, halvány lila. A sötétebb színek kivételével rengeteg színnek és variációinak használhatjuk a halványabb verzióját a falakon, vagy a mennyezeten. Szakítsunk egy kicsit a jól megszokott tradíciókkal hogy minket is feldobjon a konyhában töltött idő. Úgyanígy a konyhabútort és az étkészletet is birtokolhatjuk szinesben. Étkészletet beszerezhetünk nem csak fehér színben, a konyhabútort ha nem akarjuk lecserélni akkor akár át is festhetjük. Konyhabútorainknak adhatunk több színt is egyszerre. A különböző színű konyabútorok összepárosítása nagyon mutatósan nézhet ki a összepasszoló színeket válogatunk össze. Például sötétebb színű alsórész, és világosabb felső, vagy a jobb és baloldal színeinek az eltérése is nagyon jól nézhet ki. Élénk és pasztelszínek izléses keverése, króm és pasztellszinek variációja. A lehetőségek szinte végtelenek a színek variálhatósága végett. legyünk bátrak és próbálkozzunk.

Anyagokkal variálás

A csövek lehetnek rézszínűek, úgy hogy közben színes csempékkel van fedve a konyha fala. A feket és fehér kombinációja soha nem fog kimenni a divatból,a padló lehet fekete csempe, felette lehetnek világos színű asztalok, tálaló. A gázcsövek is lehetnek akár több színűek is, cél egy izléses de szokatlan kombináció ami vonza a szemet, és rólunk egy különös de vonzó kép alakulhat ki a látogatók szemében.

Mutassuk meg az étkészletet

Ha nyitott polcaink és konyhaszekrényeink vannak akkor az étkészlettel, poharakkal, tányérok színeivel is különleges hatást kelthetünk. Régi és új tárgyak kombinációja is sikeres választás lehet. Például egy régi kávédaráló, és egy futurisztikus turmix különleges hatást kelthet. Tehát legyünk egy kicsit kisérletezőek és szinte biztos hogy a hatás egyedi lesz.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....