Ötletek benti kis kertekhez, főleg városiaknak

  • Olvasási idő:2perc

Nem mindenkinek adatik meg egy nagy hátsó udvar, vagy kert. Azok számára, akik szűkebb külső terekkel rendelkező helyeken élnek, csupán az intelligens tervezésének kérdése hogy nekik is legyen, még ha kicsi is, egy kertje. Függetlenül attól, hogy lakásban, társasházban, lakóházban, tetőtérben vagy olyan házban él, amelynek több a beltéri, mint a kültéri területe, akkor is ki lehet alakítani egy kis kertet talajjal, fákkal, növényekkel, teraszokkal, még akár vízzel is. Miután elkezd kutatni a témában, rájön hogy a kerti stílusok és megoldások korlátlanok, minden kevés földterülethez tartozhat egy kis kert.

Megfontolandó ötletek

Konténerkertek: Ha nincs semmi területe, főleg terasz vagy erkélykiálló, helyezzen el edényeket, nagyobb tálakat, fadobozokat vagy ládákat, és töltse meg földdel, és helyezze őket a padlóra. Ahhoz hogy növények közelében legyünk, olcsón így is megoldhatjuk, és egész kis dzsungelt tudunk kialakítani ha úgy tartja kedvünk.

Gondoljon a függőleges irányra: Az ég a határ, amikor pozsgás növényeket, gyógynövényeket, virágokat, vagy akár zöldségeket egy falhoz rögzített függőleges tartályban is termeszthet.

Függőkert: A növényeket felfüggeszthetjük a gerendákra, az ereszekre vagy egy fali akasztókra, Önön múlik, hogy milyen növényeket ültet el, ami akár gyógynövény vagy dísznövény is lehet.

Kúszónövények: A városlakók gyakran vágynak a szabadtérre. A magas falak és a kúszó növények elősegítik hogy az elzártság érzetét csökkentsék.

Növényeket a galériára: A magasabb belmagasságú helységekben külön a növények számára is kialakíthatunk egy kis galériát. Direkt a növények termesztésére alkalmas lámpával egészsége növényzetet tudunk kialakítani úgy hogy a belső térből nem veszünk el területet.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....