Vinylpadló lerakása

  • Olvasási idő:4perc

A vinyllemez az egyik legtartósabb és vízálló padlóburkoló anyag, amelyet otthonában felszerelhet. Ideális padlóburkolat a konyhákhoz és a fürdőszobákhoz, és a vinyllemez-burkolatok csaknem 100% -ban vízállóak, ezt kevés más burkolóanyag tud felülmúlni amit csak úgy le lehet fektetni mint egy szőnyeget. Sokféle mintázatának köszönhetően bárhol használható, akár kinti helységek padlóburkolatának is. Lefektetésüket végezhetjük ragasztó nélkül, ragasztóval, vagy kétoldali ragasztószalaggal.

Nagyon sokféle mintázat kapható a vinylből
Nagyon sokféle mintázat kapható a vinylből

Néhány barkácsoló nem szereti a a vinyllemez padlót, azzal a magyarázattal hogy túl nehéz telepíteni. A tekercsbe kapható vinyl telepítésének van néhány trükkös aspektusa, de egyik sem megvalósithatatlan ha ismeri a megoldásokat.

Laza lefektetésű vinyllemez padló telepítése

A laza fektetésű vinyl padlóburkolat egy egyszerű beépítési módszer, amely többnyire mellőzi a ragasztók használatát a padló aljzathoz való tapadásához. Használhatunk minimális ragasztót is a telepítéshez, de nem minden esetben van rá szükség. Laza fektetési módszerrel a vinylpadló ragasztó nélkül is lefektethető. A vinyllemez súlya és az aljzathoz való súrlódás segíti megtartani. A vinylpadlólemezek szélei és a bevágások rögzítik a széleket. A fürdőszobákban a WC a padlóra van felszerelve – ez egy másik biztonságos pont, amihez rögzítheti a vinylt. Kétoldalas ragasztószalaggal is lehet rögzíteni a legfontosabb forgalmi területekre, a csúszás megakadályozása érdekében.

A laza fektetésű telepítés a 100 négyzetméteres vagy annál kisebb területeken működik a legjobban. A fürdőszobák és a kis konyhák a megfelelő helyiségek a laza fektetésű vinyllemezeknek.

Tippek a vinyllemez padló felszereléséhez. Vásároljon körülbelül 5–10 százalékkal többet a vinillemezből, hogy számoljon a várható pazarlással. Távolítsa el a lehető legtöbb akadályt, hordozható polcokat, sőt a WC-t és a szekrényt is. Ezeknek a tárgyaknak az eltávolítása többletmunka, de megkönnyíti a telepítést, és segít megtartani a padlót a pontosabb elhelyzésnek köszönhetően.

Felszerelés és eszközök a ragasztóval, vagy ragasztószalaggal való lerakáshoz: vakolókanál, gitt kés, kézi csavarhúzó, vezeték nélküli fúró és meghajtó bitek, svájci bicska, mérőszalag. Anyagok: vinyllemez padló, előkevert padlóragasztó, vagy szintetikus keverékragasztó a padló réseinek kitöltéséhez ha vannak, kétoldalas padlószalag.

A vinylpadló lerakása

Kondicionálja a padlót. Helyezze a vinylpadlót a munkaterületre vagy annak közelében 24 órára a beépítés megkezdése előtt. Tartsa a 20 C-fok és 30 C-fok közötti hőmérsékletet, hogy a padló könnyebben hajlítható legyen és jobban ellapuljon.

Távolítsa el az akadályokat. Ha például a fürdőszobába akarunk vinylpadlót akkor távolítson el minden padlószinten kiálló akadályt ha lehetséges. Távolítsa el a WC-t. Zárja le a WC lefolyóját egy ronggyal, hogy megakadályozza az eszközök leesését a csatornacsövön. Távolítsa el a fürdőszoba szekrényét.

Vinylpadló lerakása
Vinylpadló lerakása

Készítse elő az aljzatot. Az aljzatnak tökéletesen vízszintesnek kell lennie, és nem tartalmazhat olyan hézagokat, varratokat vagy lyukakat, amelyek átkerülhetnek a puha vinyl felületére. Használja az előre kevert padlóragasztót vagy szintetikus keveréket a kisebb lyukak kitöltésére, legfeljebb 1 centi vastagságig. Ha mélyebb süllyedés javítsa meg az aljzatot. A simítóval terítse a ragasztót a résekre, amíg a padló sima nem lesz.

Helyezze a vinylpadlót a helyiségbe. Hagyja a padlót kb. 2 órán át pihenni a meleg helységben, hogy hajlékonyabb legyen. A helyiség melegen tartása elősegíti a vinylpadló rugalmasságát. A vinylpadlón végezzen bevágásokat a megfelelő helyeken hogy jobban tudja a helyére hajlítgatni. Vágjon ki minden bevágást ahol szükséges, a WC-nél, szekrényeknél, sarkoknál. Lehetőleg minél nagyobb darabokból próbálja a területet lefedni, mert a kevesebb illesztéssel a munka is kevesebb.

Ragasztószalag hozzáadása. Távolítsa el a vinylpadlót a helységből és tegye félre, ha szükséges számozza meg őket hogy a visszarakásnál ne keverjük össze a darabokat, főleg ha sok van belőle. Ügyeljen arra, hogy laposak maradjanak a darabok. Helyezzen kétoldalas ragasztószalag csíkokat a gyalogosforgalom néhány kulcsfontosságú területére, az ajtó mellé, a kád vagy a zuhany elé, és a szekrények elé.

Helyezze vissza a padlólapot a telepítési helyre. Győződjön meg arról, hogy a vinylpadló nem hajlik a ragasztócsíkok között. Utána szereljen vissza mindent amit előtte a lefektetés miatt ideiglenesen el kellett távolítani.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....