Tippek a vállalkozóval való együttműködéshez

  • Olvasási idő:4perc

Nem a legjobb elfoglaltságaink közé tartozik a felújítási vagy karbantartási munkák megszervezése, és a szakembergárda személyzetének meghívása az otthonába. Biztos akar lenni abban, hogy olyan csapatot választott amelyben megbízhat, de nem is akarja őket teljesen ellenőrizetlenül hagyni dolgozni. Azt akarja, hogy szívesen dolgozzanak Önnél, de nem akar az útjukban lenni. Nincs pontos tudományos válasz a vállalkozó és a háztulajdonos közti viszonyban, de van azonban néhány alapszabály, amelyek segítenek a pozitív élmény biztosításában az elejétől a végéig. Ide tartozik a kutatás, az erős kommunikációs vonalak megtartása, az idő tiszteletben tartása és a kisebb kellemetlenségek kiküszöbölése.

Megbízható vállalkozóval dolgoztasson

Először egy kis kutatást kell végeznie, hogy megtalálja azt a vállalkozót, akire támaszkodhat. Olyan vállalkozót szeretne alkalmazni amelynek jó híre és tapasztalata van a szükséges munkákkal kapcsolatban. Vállalkozó szerzése nehézkes lehet, ha még soha nem alkalmazott még senkit. Először kutasson a környéken lévő vállalalkozásokat, cégeket. Miután megszerezte a cégek listáját, kérdezze meg kapcsolódó tapasztalataikat és a referenciák listáját.

Lehetőleg olyannal dolgoztassunk akiről van már valamilyen információnk
Lehetőleg olyannal dolgoztassunk akiről van már valamilyen információnk

A korábbi ügyfelek visszajelzései segíthetnek a döntés meghozatalában, valamint a vállalkozó igényeinek és elvárásainak megértésében a háztulajdonos szemszögéből. Ügyeljen arra is, hogy beszéljen barátaival és családtagjaival azokról a helyi vállalkozókról, akikkel már dolgoztattak. Meghallva egy megbízható ajánlást valakitől, akit ismer és megbízik az segíthet abban hogy magabiztosnak érezze magát a következő lépés megtétele előtt.

Hozza létre a jó kommunikációt

Az első telefonhívástól kezdve kapcsolatot teremt a vállalkozóval. Amit a legjobban értékelni fognak, az a nyílt kommunikáció. Mondja el nekik, hogy pontosan mire van szüksége, kinek fognal dolgozni és működjön velük együtt a cselekvési terv kidolgozásán, majd az egész folyamat során elérhető maradjon számukra. Így, ha bármi elromlik, senki sem vesztegeti az időt a megoldás megtalálásával, mert tudja hogy kihez kell fordulni a kérdésekkel. Ha valami miatt elégedetlen vagy, vagy módosítani kell a projektet, legyen egyenes és tiszteletteljes.

Távolítsa el az akadályokat a munkaterületről

A munkát könnyebb kezelni, ha már előkészítette a területet a szakemberek számára. Tegye meg a szükségesnek tartott óvintézkedéseket, például távolítsa el a törékeny vagy útközben lévő tárgyakat abból a térből, ahol a munkások dolgozni fognak. Engedje meg nekik, hogy hozzáférjenek az autóbejáróhoz vagy az otthona előtti területhez, hogy parkolni tudjanak a kellemetlenségek minimalizálása érdekében.

Háziállatai, függetlenül attól, hogy mennyire barátságosak, a munka elvégzésének egyik legnagyobb akadályát jelenthetik. A vállalkozók nagy százaléka azt szeretné, ha a háziállatokat távol tartanák a projekt területétől. Ez csökkenti a zavaró tényezőket, és megóvja az állatokat a veszélyes szerszámoktól, anyagoktól és felszerelésektől. Értékeit tegye máshová addig amíg a munka tart, a félreértések elkerülése érdekében.

A munka ellenőrzése

Lehet, hogy a projekt zökkenőmentesen halad, de mindig fontos, hogy legalább kétnaponta megkérdezze vállalkozóját, hogy mennek a dolgok. Kérdezze meg tőlük, hogy van-e szükségük valamire a munka hatékonyabb végzéséhez amelyek felmerülhetnek a projekt közben, hogy időigényes akadályokba ne ütközzenek. Ne érezze kötelességét, hogy hosszas beszélgetéseket folytasson, a legtöbb vállalkozó inkább rövidre zárja az interakciókat hogy az ütemtervet tartani tudja.

Hagyja őket dolgozni

Amellett hogy rövidek legyenek a beszélgetései, rövidítse a látogatásokat is. Konyha átalakítása közben ne készítsen ötfogásos ételt. Jelenléte akadályozhatja a munkát abban, hogy pontosan és a maguk ritmusában dolgozhassanak a tervezett ütemtervvel. Lehet hogy ideje és pénze is megvan arra, hogy nézelődjön és megismerje például a konyhai munkalapok telepítését, de inkább ne tartsa fel őket amikor dolgoznak.

Ne zavarja meg a munkát felesleges beszélgetésekkel, hanem hagyja őket dolgozni
Ne zavarja meg a munkát felesleges beszélgetésekkel, hanem hagyja őket dolgozni

A munka többszöri megszakítása jelentéktelen csevellyel azt okozhatja, hogy amikor Önt meglátják akkor azonnal beszélgetésbe kezdenek Önnel, és a munka ezáltal megszakad egy időre. Napi 2-3 hosszabb beszélgetés a teljes munkára fordított időt akár 25%-kal is növelheti, ami az Ön pénztárcáját terheli.

Mutassa ki az elismerést, vagy ne kerteljen ha rossz a munka

Egy elégedetlen ügyfél valószínűbb, hogy rosszabb véleményt fog kiváltani a leendő munkaadókból, mint húsz elégedett ügyfél közül bármelyik aki jót mond. Ez sok iparágban igaz, de különösen káros lehet azoknak a vállalatoknak, amelyek üzleti tevékenysége a korábbi ügyfelek véleményeire támaszkodik. A legtöbb vállalkozó egyetért abban, hogy az alapos felülvizsgálat a egyik legnagyobb módja annak, hogy megbecsülje jó munkájukat. Ha a munka minősége vagy üteme nem megfelelő az Ön számára akkor azt is egyenesen mondja meg nekik kertelés nélkül, mert még mindíg ez a legjobb mód arra hogy a munka olyan legyen ami nekünk is tetszeni fog a későbbiekben. Ezáltal a vállalkozó is látni fogja hogy Önnek csak a minőségi munkára van szüksége, és Ön nem fogja véka alá rejteni a véleményét ha valami nem tetszik.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....