Hogyan küszöbölje ki az alacsony víznyomást a berendezéseiben ?

  • Olvasási idő:4perc

Örökké tart a WC-je feltöltése, a zuhanyrózsa alig enged vizet, vagy nagyon sokáig tart a mosógépének feltöltése ? Az alacsony víznyomás napi szinten sok frusztrációt okozhat. Ha gondot okoz az alacsony víznyomás otthonában, akkor van néhány dolog, amit tehet annak érdekében hogy megszűnjön ez a fajta probléma.

Az alacsony víznyomást számos probléma okozhatja az otthoni vízvezetékrendszerben. Ezek a problémák néha viszonylag könnyen megoldhatók, de először is a végére kell járni a dolognak. Először is ellenőrizze, hogy az alacsony víznyomás az egész házat érinti-e, vagy csak egy berendezési tárgyra korlátozódik. Ha elszigetelt a nyomásprobléma, akkor összpontosítson az érintett berendezésen végzett munkára,mert az lehet a ludas.

Zuhanyrózsa

Ha a zuhanyrózsa nyomása alacsony, de a kád kifolyócsövén vagy a ház más részein bőséges víznyomás van, akkor lehet, hogy a zuhanyrózsa vízkővel van eltömődve. Ez a zuhanyfej cseréjével vagy tisztításával megoldható. Csavarja le a zuhanyrózsát, áztassa be vízkőoldóval, és pár óra múlva öblítse ki a törmeléket. Legtöbbször ez szokott lenni a gond. Ha folyik, vagy csepeg a zuhanyrózsa ott ahol nem kell, akkor cserélje ki a tömítéseket.

Csaptelep

Ha az alacsony víznyomás a fürdőszobai csaptelepet érinti, akkor jó kiindulópont annak ellenőrzése, hogy az aerátor okozza-e a problémát. Távolítsa el az aerátort, és tesztelje a csapot az aerátorral együtt, hogy jó-e a nyomás, ha igen, akkor meg kell tisztítania vagy ki kell cserélnie az aerátort.

A vízkő eltávolításával szinte mindíg megoldódik a probléma
A vízkő eltávolításával szinte mindíg megoldódik a probléma

Ha a levegőztető cseréje vagy tisztítása nem oldja meg a problémát, akkor a probléma magában a csaptelepen vagy a flexibilis vezetékekben vagy a szögmegállókban lehet. Az ok leszűkítéséhez zárja el a vizet a szögmegállóknál, válassza le a flexibilis vezetékeket a csaptelepről, és irányítsa őket egy vödörbe.

Nyissa meg a vizet, hogy tesztelje a csaptelepen érkező nyomást. Ezzel megállapítható, hogy a probléma a csaptelepnél vagy a vezetékben lejjebb, például a szögmegállónál van-e. Ha lokalizálni tudtuk a hibát akkor azt általában tömödés okozza, amit gyorsan el tudunk hárítani.

WC

A lassan töltődő WC gyakori probléma, és sokszor a WC töltőszelepének cseréje megoldja ezt a problémát. Annak ellenőrzéséhez, hogy a probléma a töltőszelepnél van-e, zárja el a vizet a WC-ben a szögelzáró elzárásával.

A WC-nél általában a töltőszelep szokott tönkremenni
A WC-nél általában a töltőszelep szokott tönkremenni

Csatlakoztassa le a flexibilis vezeték felső részét a WC-nél, és irányítsa egy vödörbe, majd húzza le a WC-t, hogy ellenőrizze a töltőszelepbe menő víznyomást. Ha a nyomás jó, akkor vagy vegye ki és tisztítsa meg a töltőszelepet, vagy cserélje ki (legtöbbször a csere a legjobb megoldás).

Konyhai csaptelep

A konyhai csaptelepek a legtöbb esetben a kifolyócső végén levegőztetővel rendelkeznek, amelyeket ki lehet csavarni és meg lehet tisztítani, ha alacsony a víznyomás a konyhai csaptelepen. A szűrő megtisztítása gyakran megoldja a problémát, és ismét normális lesz a víznyomás. A fürdőszobai csaptelephez hasonlóan, ha a levegőztető vagy az alul lévő szűrő tisztítása nem oldja meg a problémát, akkor a víznyomásprobléma forrását a flexibilis vezetékek szakaszonkénti leválasztásával ellenőrizheti.

Mosógép

Ha a mosógép lassan töltődik, akkor tisztítsa meg a mosógépben lévő szűrőket és vízellátó tömlőket a vízkőtől. Ehhez zárja el a mosógép vízcsapját, és húzza ki a mosógép tömlőit a gépből. A tömlőkön és a mosógépben, ahol a tömlők csatlakoznak a mosógéphez, szűrők vannak.

A vízkő és az eltömődött szűrők okozzák a legtöbb problémát a mosogéppel
A vízkő és az eltömődött szűrők okozzák a legtöbb problémát a mosogéppel

Ezeknek a szűrőknek a tisztítása javítja a víz áramlását a mosógépbe. Mielőtt visszatenné a tömlőket, irányítsa őket egy vödörbe, és folyasson át vizet a tömlőkön, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelő nyomást kap e ebből a pontból. Ha nem, akkor csatlakoztassa le a tömlőket, és a másik végén lévő szűrőket is takarítsa meg.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....