Egyszerű padlóburkolat ötletek a bejárathoz

  • Olvasási idő:2perc

Van néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor a bejárati padlóburkolathoz ötleteket keres. Nem szabad elfelejtenie, hogy ez az első benyomás, amit az emberek a belső térről kapnak, ezáltal az emberek akik Önhöz látogatnak, képet kaphatnak az otthonáról. Viszont ez egy nagy forgalmú terület is, ahol sokan jönnek-mennek, ezért a padló burkolására is figyelemmel kell lennie.

Szőnyegek

A szőnyegek nagyszerűek az előtérben, mert puhaságot és (ha kívánja) színt adnak, emellett segítenek meghatározni a teret. Amikor szőnyeget választ a bejárathoz, győződjön meg róla, hogy aránylag vékony szőnyeget válasszon, hogy az ajtó könnyen nyitható és zárható legyen rajta.

A szőnyeg mindíg jó padlóburkoló felület lesz
A szőnyeg mindíg jó padlóburkoló felület lesz

Gondoljon a költségekre is a tartóssággal szemben. Sokan szeretnek régi, antik szőnyegeket használni a bejáratoknál. Bár gyakran nem olcsóak, a minőségük általában kiváló, és sok igénybevételt kibírnak. Valami olcsóbb, például a tengeri fű vagy a juta közel sem olyan tartós, de közel sem olyan drága. Egy seagrass szőnyeg könnyen, kevés pénzért cserélhető, ha elkezd elhasználódni. Még jobb választás lehet egy marhabőr szőnyeg, amely egyszerre elegáns és tartós, valamint örökké divatos.

Szőnyeglapok

A szőnyeglapok nagyszerű tulajdonsága a sokoldalúságuk. Vannak olyan szőnyeglapok amikkel minden stílust le lehet fedni, mert keverhetők és kombinálhatók, és különféle mintákban, színekben és formákban jeleníthetők meg. Nem csúszkálnak, nem károsítják az alatta lévő padlót, és könnyen cserélhetők, ha egy vagy több megsérülne, vagy megunnánk a kinézetét.

Festett felület

A festett padlók meglepően tartósak és könnyen karbantarthatók (feltéve, hogy megfelelően van kezelve a felülete). Ami nagyszerű, hogy a festés annyira sokoldalú, hogy végtelen számú mintát és színt festhet, és ha megunja, egyszerűen átfestheti. Ez egy kis terület, ezért ne féljen kipróbálni valami vad és szórakoztató dolgot. Csak arra ügyeljen, hogy néhány évente fedje le a padlót egy réteg uretánnal, hogy mindíg a lehető legjobban nézzen ki.

További padlóburkolati ötletek és tippek

  • A futószőnyeg nagyszerű megoldás lehet egy hosszú, keskeny előszobában.
  • Ha lecseréli a padlót, és valami vadonatúj padlót rak le, akkor fontolja meg a padlófűtést. Ez segít szárazon tartani a területet, amikor az emberek hóban és latyakban járkálnak.
  • A keményfa padló gyönyörű, de a felesleges víz károsíthatja. Ha keményfa padlója van, használjon legalább egy kis szőnyeget ott, ahol az emberek belépnek.
  • A márvány- és kerámiapadlók tartósak, és szép mintákkal lehet őket beépíteni.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....