Belga stíluselemek a házban

  • Olvasási idő:4perc

Egyszerű, fényűző, és a régi és új elemek egészséges keverékével a belga belsőépítészeti stílus a maga nemében egyedülálló. Egyesek a belga ihletésű szobák energiáját a shabby chic esztétikához hasonlítják, és bár van némi hasonlóság a két megjelenés között, a belga dekoráció és design olyan tiszta, lélegzetelállító minőséggel rendelkezik, amely megkülönbözteti a hagyományos shabby chic stílustól.


Kapcsolódó cikkek


A meleg, semleges árnyalatokkal, organikus anyagokkal és túlméretezett bútorokkal teli belga szoba gazdagnak és elegánsnak tűnik, miközben megtartja a kényelmes, barátságos hangulatot, amely bárkit meghív arra, hogy leüljön és egy ideig maradjon. A személyes esztéták, akik könnyen befogadhatják ezt a stílust, értékelik az használt elemeket vadonatúj dekorációval párosítva, valamint az egyszerű, visszafogott megjelenést, amely nem áldozza fel a melegséget vagy a kényelmet.

Belga stílusú helység
Belga stílusú helység

A belga esztétika szépsége abban rejlik, hogy rengeteg hely áll rendelkezésre, hogy akár játsszon a térrel, és személyre szabja. Akár teljesen át szeretné alakítani a teret, akár csak néhány apró holmikkal szeretné otthonát kiegészíteni ezzel a hívogató stílussal, ismerje meg azokat a meghatározó elemeket, amelyek miatt oly sokan áhítoznak erre az egyedi esztétikára.

Meleg semleges árnyalatok

A semleges színek a belga enteriőrök meghatározó jellemzői, melegséget és nyugalmat kölcsönöznek a térnek. De nem akármilyen semleges árnyalatokkal lehet elérni a hatást. A belga belső terek olyan neutrális színeket alkalmaznak, amelyek a világos és légies, a nyers fához és a természetes kőhöz hasonlítanak, mint például a szürke és bézs színek.

Sok vászon a helységbe

A lenvászon régóta kulcsfontosságú természeti erőforrás Belgiumban, így logikus, hogy a belga esztétika egyik alapanyaga lett. Egyszerű módja annak, hogy ezt az anyagot beépítsük a tervezésbe, mégpedig a függönyökkel. A vászonfüggönyök egyedülállóan könnyed, de elegáns hangulatot kölcsönöznek a helységeknek.

Elemek a természetből

Az organikus anyagok, mint a természetes fa, kerámia és kő, nagy szerepet játszanak a belga designban. De ahelyett, hogy kifogástalanul kidolgozott természetes elemeket építenének be, egy belga enteriőr inkább úgy dönt, hogy ezeket az elemeket természetes formájukban tartja, mint például a nyers fát és a mészkerámiát, amit a helységekben használ.

Túlméretezett bútorok

A túlméretezett bútorok, jellemzően vászonanyaggal vannak kárpitozva, ennek az esztétikának az alapelemei, de a lényeg, hogy ne használjunk belőlük túl sokat. A belga enteriőr olyan, amely értékeli a nagyméretű bútorok barátságos kényelmét, de nem az egyszerű, visszafogott dizájn rovására. Fontolja meg, hogy csak néhány nagyméretű darabot használjon, ne zsúfolja a teret.

Rengeteg patina

Ha csak egy szóval lehetne meghatározni a belga stílusérzékenységet, az a patina lenne. A patina a fémek oxidációjának és a fából készült bútorok fényének megjelenését írja le, amely az évekig tartó polírozás és tisztítás eredménye. Ez azt jelenti, hogy ez a stílus tele van vintage, elhasználódott elemekkel, amelyek gazdag, időjárásfüggő érzetet kölcsönöznek a megjelenésnek. Az antik szobrászati műalkotások és a természetes, öregített fa jól illeszkedik ehhez a stílushoz.

A régi találkozik az újjal

Mindezek között rengeteg új elem is található, ami az egyik összetevője annak, hogy a belga esztétika olyan dinamikus. A régi világ hangsúlyai a vadonatújakkal keveredve vizuálisan rétegzett megjelenést eredményeznek.

Közel a természethez
Közel a természethez

Természetes fény a helységekbe

Tekintettel arra, hogy a belga szobákban milyen nagy hangsúlyt fektetnek a természetből származó elemekre, logikus, hogy a belga szobákat gyakran elárasztja a természetes fény. A napfénynek megvan az a képessége, hogy ezt az esztétikát még lágyabbnak, melegebbnek és hívogatóbbnak tüntesse fel, mint amilyen valójában.

Rendezett helységek

Ne hagyja, hogy a túlméretezett bútorok és a rengeteg szerves réteg megtévessze, a rendetlenségnek nincs helye egy belga otthonban. A visszafogott egyszerűség ennek a stílusnak az egyik legfontosabb alapelve, amely lehetővé teszi, hogy az összes fent említett komponens gyönyörűen játsszon együtt anélkül, hogy túlterhelné a teret. Gondoljon a skandináv minimalizmusra és a hygge-re, amelyek a belső tér tökéletességében egyesülnek.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....