Előregyártott lakások

  • Olvasási idő:3perc

A gyártott házak kialakítása a puszta alaptól, a csúcsminőségű luxusig terjed, így könnyen megtalálhatja az igényeinek és árkategóriájának megfelelő otthont. A megfelelő kutatással és ismeretekkel megtalálhatja a legjobb otthont a legjobb áron, és mosolyogva távozhat az eladótól.

Egész jó kis előregyártott házakból lehet válogatni a piacon
Egész jó kis előregyártott házakból lehet válogatni a piacon

Magyarországon a gyártott házaknak nincs akkora keletje, mint például az Egyesült Államokban, de hétvégi háznak, nyaralónak, horgászháznak már manapság is sok ilyet lehet találni.

A gyártott ház vásárlása meglehetősen egyszerű, és némileg hasonlít a hagyományos ház vásárlásához. Az egyik fő különbség az, hogy ingatlanügynök helyett egy kereskedőhöz fog menni.

Költségvetés

Van néhány előkészület, amit az első kereskedés meglátogatása előtt meg kell tennie, és ez annak kiszámítása, hogy mekkora otthont engedhet meg magának. Pénzügyi szakértők azt tanácsolják, hogy egy otthon soha ne kerüljön többe, mint az adózás utáni havi összjövedelmének 30 százaléka, hacsak nem készpénzért vásárolja meg. Ehhez a számhoz hozzá kell számolnia a biztosítási, adó- és karbantartási költségeket.

Tulajdonságok

Az otthonok megtekintése során számos lehetőséget és stílust talál, ismerje meg az Ön által legfontosabbnak tartott funkciókat. Szüksége van három hálószobára, vagy elég lehet kettő is ? Szüksége lesz az ínyenc konyha fejlesztésére?

Ha ismeri az Ön számára legfontosabb funkciókat, elkerülheti az érzelmi kötődést, amely gyakran vezet a vevők bűntudatához. A végül kiválasztott otthonnak meg kell felelnie a legtöbb olyan tulajdonságnak, amelyet az első lakás megtekintése előtt felsorolt.

Fejlesztések

A gyártott otthonok alaprajzainak és jellemzőinek online kutatása segíthet Önnek leszűkíteni az otthonok listáját egy kezelhető listára. Bizonyos funkciók növelhetik az otthon élettartamát, és segíthetnek a viszonteladói értékben, mint például:

  • Zsindelyes tetőfedés
  • Szigetelés
  • Ferde tető
  • Külső burkolat
  • Vinyl burkolat
  • Elzárószelepek minden vízforrásnál
  • Valódi fa padlóburkolat, szemben a forgácslapokkal

Ne féljen tárgyalni a gyártott ház áráról. A gyártott otthonok kereskedői átlagosan 18-26 százalék haszonkulccsal dolgoznak. A kereskedők is használnak visszatartási árakat, akárcsak az autókereskedők. Ez azt jelenti, hogy az otthon számlázott árába profitot építenek be. Még akkor is, ha Ön a számlaáron vásárol otthon, a kereskedők a visszatartás alapján még mindig profitot termelnek.

Egyes kereskedők a havi törlesztőrészletekről kapcsolatban beszélnek, szemben a teljes árral. Ne hagyja, hogy rábeszéljék arra, hogy megnevezzen egy olyan havi törlesztőrészletet, amelyet Ön fizetne. Az otthon teljes áráról szeretne tárgyalni, nem pedig a havi költségekről.

Biztosítás, adók és kiterjesztett garanciák

Egyes kereskedők felajánlják, hogy a biztosítás, az adók, sőt a kiterjesztett garanciák is az otthon árához kapcsolódnak. Ne tegye ezt ! A végén kamatot fog fizetni a további tételek után, ami több mint kétszeresére növelheti a költségeket. A kiterjesztett garanciákat óvatosan kell kezelni mert némelyikük nem éri meg az árát.

A lakástulajdonosi biztosítást biztosítási ügynöktől kell kötni, nem pedig a gyártott házak kereskedésében dolgozó eladótól.

Telepítés

Miután kiválasztotta az otthont, döntenie kell a szállítókról, a telepítőkről és a befejező szakemberekről. A márkakereskedők gyakran egy céget használnak, de ezeket a cégeket ugyanúgy meg kell vizsgálnia, mint bármelyik vállalkozót. A gyártott házakkal kapcsolatos problémák többségét a hibás szállítás és telepítés okozza, ezért azt szeretné, ha a legjobb emberek végeznék a munkát. Ha a kereskedő ragaszkodik ahhoz, hogy csak egy céget használjon, legyen óvatos.

A gyártott ház vásárlása izgalmas időszak bárki számára, és sok mindent figyelembe kell vennie. Ha tudja, hogyan működik a folyamat, és mire számíthat az eladás során, az segíthet a legjobb vásárlási döntés meghozatalában.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....