Hogy tartsunk rendet a lakásban ?

  • Olvasási idő:4perc

Ha elege van abból hogy a házban állandóan minden szanaszét van, akkor felsorolunk egy pár “lomtalanítási trükköt”, hogy otthonát a rendetlenségtől mentesítse. A ház minden szobájára, és a háztartási rendetlenség minden típusára kiterjednek ezek az ötletek a terek rendezettebbé tételéhez.


Kapcsolódó cikk


Jelöljön ki egy helyet a “szemétnek”

Akár a bejárati ajtó mellett, akár a tévé előtt vagy egy fiókban halmozza fel a szemetet, a legjobb, ha egy kis helyre korlátozza ezeket. A bejárati ajtó melletti “szeméttálban” tárolhatja azokat a kacatokat, amelyek máshová nem férnek el. Dobáljon ide olyan tárgyakat, mint a nyugták, névjegykártyák és hajgumik. Ha a tál nem esztétikus, akkor egy másik lehetőség egy tálca.

Használjon dobozt az otthoni kacatoknak
Használjon dobozt az otthoni kacatoknak

A nappaliban vagy a tévészobában tárolja a távirányítókat egy tálcában. Elképesztő, hogy egy tálca mennyire át tud alakítani egy kupac rendetlenséget valami hasznos dologgá. Ha van egy kacatfiókja az nagyszerű dolog, ha a fiókokban még kis rekeszek is vannak, akkor segítenek elkülöníteni a kacatokat, és könnyebben megtalálhatókká válnak.

Egy kacattálca, vagy fiók csak akkor hatékony, ha rendszeresen átnézi, és  kidobja, a tárgyakat amire nincs szüksége.

Használjon mágneses asztali tartókat

Használjon mágneses íróasztali kiegészítőket az irodai kellékek rendszerezéséhez. A mágneses tálcák használatával nyugodtan tudhatja, hogy a gemkapcsok vagy a hirdetőfalra való tűk biztonságosan a tárolójukban lesznek, amikor szüksége van rájuk.

Adományozási Központ kijelölése

Ha van egy hely, ahová a régi ruhákat, cipőket és kiegészítőket gyűjtheti, hogy később el tudja adományozni, akkor könnyebbé, és rendszerezettebbé válik a lakás lomtalanítási folyamata. Keressen egy helyi adományközpontot vagy jótékonysági szervezetet, ahol könnyen leadhatja a használt holmikat.

A gyerekek rajzai, és “műalkotásainak” a helye

Akassza fel a gyerekek műalkotásait klipszekre, hogy elkerülje a hűtőszekrény zsúfoltságát. A gyerekek műveit ki kell helyezni, de nem örökké, és érdekesebbé teheti őket, mintha csak mágnessel akasztaná a hűtőre.

Használjon zuhanyfüggönygyűrűt, hogy szinte mindent felakaszthasson

A zuhanyfüggönygyűrűk a rúddal meglepően hasznosak. Használhatja őket hálószobai szekrényében nyakkendők, sálak, kézitáskák vagy övek felakasztására. A konyhában rendezetten tarthatják a konyharuhákat vagy a mosogatórongyokat.

A fürdőszobában is használjon tárolókat, akasztókat

Szánjon időt arra, hogy barkácsoljon vagy építsen megfelelő tárolóhelyet olyan dolgoknak, mint az esernyők, téli felszerelések, táskák és cipők. Alakítsa ki a fürdőszobát úgy, hogy a dolgokat csak leemeli az elhelyezett kampókról, vagy tartókról hogy könnyebben előkeríthesse őket. A beépített tárolók, például polcok vagy rekeszek szintén sokat segíthetnek a fürdőszoba rendezetlenebbé tételében.

Készüljön fel kosarakkal

Használjon vonzó kosarakat a nappali lomtalanításához. Gyerekjátékokat, különféle holmikat tarthat a kosárban, amiket egyből elő tud venni ha szükség van rájuk, ráadásul még a teret is feldobják kissé.

Jelöljön ki egy szekrényt az otthoni lomok számára

A lomos szekrényben olyan otthoni kiegészítők, mint a csecsebecsék, piknikfelszerelések, gyertyatartók és asztaldíszek, valamint olyan dekorációs tárgyak tárolhatók, amelyekre csak néha van szükség, például képkeretek, emléktárgyak, vázák és szezonális tárgyak.

Ezeket tárolhatja a lomos szekrényében, így mindig pontosan tudni fogja, hogy hol keresse elő ezeket az elemeket. Ráadásul, amikor újra eljön az ideje, hogy tárolja őket, pontosan tudja, hová tegye őket vissza.

Fektessen be egy iratmegsemmisítőbe

Ha rengeteg felesleges papírja van, egy iratmegsemmisítő segít kordában tartani a helyzetet. Használja az iratmegsemmisítőt miközben átnézi a postát, és a már nem kellő papírok, vagy levelek esélyt sem kapnak arra, hogy felhalmozódjanak. Rendszeresen nézze át az aktáit is, hátha van valami amit fel tud aprítani.

Használjon iratmegsemmisítőt a felesleges papír eltüntetéséhez
Használjon iratmegsemmisítőt a felesleges papír eltüntetéséhez

Mágnescsík a konyhában

Szabaduljon meg a késtartótól, amely értékes helyet foglal el a konyhában. Ehelyett tárolja a késeket a falon lévő mágnescsíkon vagy egy fiókban.

Használjon tárolóbarát bútorokat

Az ágy tárolóegységként is funkcionálhat, akár úgy, hogy a tárgyakat az alatta lévő holt térben tárolja, akár úgy, hogy beépített tárolóval rendelkező ágyat választ.

Tárolásra alkalmas lépcső
Tárolásra alkalmas lépcső

Kis helyiségekben a bútorok tárolóként való használata nemcsak okos dolog, hanem szükséges is. Ez azt jelenti, hogy tárolóval ellátott fiókos éjjeliszekrényeket, vagy rekeszes könyvespolcokat választ.

Használja a telefonját a papír csökkentéséhez

Készítsen fényképeket a papíralapú étlapokról és menetrendekről, hogy elkerülje a felesleges papírhalom zűrzavart. Ne mentse el azokat a papírokat, amelyek könnyen megtalálhatók az interneten. Ide tartoznak az olyan dokumentumok, mint a felhasználói kézikönyvek, és a szakácskönyv. Az egyoldalas dokumentumokat lefényképezheti, vagy könyvjelzővel megjelölheti őket a böngészőben, tárolhatja a telefonján, vagy egyszerűen csak megkeresheti őket a keresőben, ha szükség van rájuk.

Használjon kosarakat az ágyneműtartóban

Használjon kosarakat a különböző típusú ágyneműk, fürdőlepedők, törülközők, vagy a különböző méretű ágyneműk, elkülönítésére. Ez mindent megkönnyít, különösen akkor, ha vendégek szállnak meg Önnél.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....