Hogy vigyázzunk a kanapéra ?

  • Olvasási idő:3perc

A kanapé ára és minősége közötti aranyszabály az, hogy egy alacsony és közepes árú kanapé körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú kanapéknak 25 évig vagy tovább kell tartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt tönkremehetnek. A legtöbb ember nem akarja tönkretenni a kanapéját, de ha a felsorolt dolgok bármelyikét megteszi, akkor kanapéja meg fogja hálálni.

Ha nem szeretné, hogy új kanapét kelljen vennie gyakran, akkor fontolja meg ezt a hat dolgot.

Ne mindig ugyanazon a helyen üljön

Az emberek a megszokások rabjai, és amikor pihenésre kerül a sor, gyakran gondolkodás nélkül a kanapén a kedvenc helyünkre ülünk. De ha újra és újra ugyanarra a helyre ülünk, az elég nagy kárt okozhat a kanapénak, mert elhasználhatjuk az alatta lévő rugókat, és a szövete is jobban megkophat. Keverjük tehát az ülési helyeket, és üljünk a kanapé különböző részeire. Egyik nap üljön a bal oldalra, másik nap üljön a jobb oldalra, és egy másik nap próbálja ki a közepét. A súly egyenletes eloszlása az idő múlásával segít a kanapé tartósságán, hogy ne romoljon túl gyorsan a minősége.

Forgassa a párnákat a kanapén

Ha maximális élettartamot szeretne kihozni a kanapéból, fontos, hogy rendszeresen forgassa a párnákat. Fordítsa meg őket időnként, és (ha van rá mód) cserélje őket különböző helyekre. A párnák forgatása és átfordítása lehetővé teszi, hogy megtartsák alakjukat, és segít kiküszöbölni a megereszkedést.

Ne aludjon rajta

A kanapékat ülésre, nem pedig alvásra tervezték. Bár csábító az alvás, és néha nem is tehetünk mást, mint hogy elszundítunk rajta, a kanapét nem erre tervezték. Végül a váz és a párnázat megereszkedik és elhasználódik a hosszan tartó használat miatt. Tehát, bár egy szundikálás néha-néha rendben van, de ha 8 órán át akar feküdni, tegyen magának egy szívességet, és menjen a hálószobába, vagy fektessen be egy jó minőségű kanapéba.

Rendszeresen tisztítsa meg

Ha Ön is olyan, mint a legtöbb ember, a kanapéja valószínűleg sokat van használva. Még ha nem is tűnik piszkosnak, valószínűleg porszemcsék, levedlett bőrsejtek, ételmaradékok és ki tudja, mi minden más borítja. Nem számít, mennyire tiszta, a kanapé piszkos lesz előbb-utóbb, ezért rendszeresen tisztítsa meg, hogy meghosszabbítsa az élettartamát.

Ne hagyja napos helyen

A napfény bizonyos szöveteket kifehéríthet, más esetekben pedig idővel kifakít, és ezáltal romlanak a kanapé szövetei, ezért fontos, hogy ne hagyja a kanapét napos helyen. Ha a darab hátsó része állandóan napfénynek van kitéve, előbb-utóbb világosabb színűre fog fakulni, mint az elülső rész, és fordítva. Vagy ha egy díszpárnát ugyanazon a helyen tart, akkor jelentős színkülönbséget fog észrevenni, amikor elveszi onnan. Tartsa a kanapét a naptól távol, vagy legalábbis forgassa rendszeresen, hogy minél tovább újszerűnek tűnjön.

Ne hagyja hogy a kiömlésből adódó foltok megszáradjanak a kanapén

Ha valami kiömlik a kanapéra, fontos, hogy azonnal megtisztítsa azt. Ha hagyja, hogy a foltok megtapadjanak a szövetben, akkor gyakorlatilag lehetetlenné válhat a tisztításuk. Ez mindig az anyagtól és a szennyeződést okozó anyagtól függően változik, de ha nem gondoskodik róla azonnal, fennáll a veszélye, hogy végleg tönkreteszi.

Ha a kanapéjának kényelmét sok évig szeretné élvezni, akkor vegye fontolóra ezeket a tanácsokat, hogy ne kelljen pár évente jelentős összeget kifizetni ezért a bútordarabért.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....