Mire jó az ideiglenes fal ?

  • Olvasási idő:2perc

A falak gyakran figyelmen kívül hagyott tervezési elemek. Szeretünk arra összpontosítani, hogy milyen színűre festhetjük őket, vagy milyen polcokat szerelhetünk rájuk. Ritkábban gondolunk azonban magára a falra, és az általa létrehozott térre. Egy ideiglenes fal építése az egyik módja annak, hogy néhány óra alatt és mérsékelt költséggel új teret, magánéletet, vagy csak egy plusz helységet teremtsünk.

Mi az ideiglenes fal ?

Az otthoni falak vagy teherhordóak, vagy nem teherhordóak. A teherhordó falak mindig az otthon kerületén helyezkednek el, és néha belső falakként találhatók. A nem teherhordó falak mindig belső falak.

Az ideiglenes fal a nem teherhordó falak általános kategóriájába tartozik. Nem hordoz, vagy nem visel súlyt a felette lévő terhekből, hanem csak a saját súlyát viseli.

Ideiglenes fal a szobában
Ideiglenes fal a szobában

Az ideiglenes fal ugyanaz, mint a belső fal, csak másfajta jellemzőkkel. Nem tartalmaz elektromos vezetékeket, vagy vízvezetékcsöveket. Csak kisebb, könnyen javítható károkkal távolítható el a padlóról vagy a mennyezetről.
A padlóra épül, és a függőlegességét be kell állítani.

Az ideiglenes fal felhasználása

Miért van szüksége ideiglenes falra ? Számos oka lehet:

  • Elosztani a gyermek hálószobáját, hogy egy második ágyat, vagy egy kis raktárt tudjon elkülöníteni.
  • Hosszú ideig tartó felújítás alatt álló terület leválasztása.
  • Otthoni irodát hozhat létre egy nagy szoba felosztásával.
  • A víz, vagy gázcsövek köré, hogy elzárja őket a szem elől.
  • Mosókonyhában a szárító szellőzők, vezetékek vagy csövek elrejtése érdekében.
  • Kész pincékben ideiglenes helyiségek kialakítására.

Előírások és engedélyek

Sok közösségben bármilyen típusú falhoz, még az ideiglenes, nem teherhordó falakhoz is építési engedély szükséges. Az ideiglenes falakra vonatkozó engedélyekkel kapcsolatos információkért forduljon a helyi engedélyező hivatalhoz.

Biztonsági megfontolások

Súlya miatt az ideiglenes falat csak szilárd alapra szabad építeni. A mennyezeti vagy padlógerendák a fal méretétől függően nem biztos, hogy elegendőek az ideiglenes fal súlyának elviseléséhez. Ha szükséges akkor a betonnal való alapozás megfelelően elbírja az ideiglenes falat.

Az ideiglenes falat csak úgy lehet biztonságosan és megbízhatóan rögzíteni, ha alul és felül rögzítőelemekkel rögzítjük.

Az ideiglenes fal anyagai

Az ideiglenes fal készülhet kisméretű téglából, gipszkartonból, kezelt fa deszkából, vagy akár vastagabb farost lemezből is.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....