Kis helységek előnyei

  • Olvasási idő:4perc

A magas lakásárak miatt, különösen a nagyvárosokban élők számára, sokan kisebb térben dolgoznak, mint amennyit szeretnének. Ezért is osztunk meg annyi mindent arról, hogyan lehet maximalizálni azt a teret, amelyben élünk. És bár szeretünk tanulni és megosztani a kis helyiségekben való életmód megoldásait, azt is fontosnak tartjuk, hogy vegyük figyelembe a szűkös lakhatás számos (néha rejtett) előnyét.

Annak ellenére hogy sokan nem szeretik a kis tereket, olvasson tovább, hogy megtudja, miért gondoljuk, hogy a kis terek a legjobb helyek.

Hangulatosak

Lehet, hogy a “hangulatos” szóra úgy gondol, mint egy eufemizmusra, amit az ingatlanügynökök a “szűkös” szóra használnak, de a kis helyiségekben való életnek valódi előnyei vannak, amikor a hangulatos kialakításról van szó.

Kis hangulatos helység
Kis hangulatos helység

Ha nincs hatalmas mennyiségű tér, amit meg kell töltenie és kezelni, sokkal könnyebb arra összpontosítani, hogy a környezete megfelelő legyen. A dekoráció apró, olcsó darabjai, mint például a gyertyák és a díszpárnák, nagyobb hatással lesznek az általános hangulatra, mint egy nagyobb térben, így szuper egyszerű lesz pontosan azt a hangulatot teremteni, amire vágyik. Az is sokkal könnyebbé válik, hogy felcserélje a dolgokat, ha készen áll egy kis változásra.

Rendezettebbé válik minden

Ha szűkös helyen él, sokkal kevesebb hely marad a különféle “cuccoknak”, amelyek hajlamosak felhalmozódni a helységben, még akkor is, ha nincs rájuk szüksége, nem szereti vagy nem használja őket.

A számára már nem hasznos dolgok jobban kilógnak a sorból, így könnyebb lesz a rendetlenséget eltüntetni, rendet tenni, és csak olyan dolgokkal körülvenni magát, amelyeket hasznosnak vagy értékesnek talál. Ha nem kell állandóan keresgélni, amire szüksége van, sokkal hatékonyabbá válik a mindennapi élet és az összes kapcsolódó tevékenység.

Egyszerűbb dekorálni

Több ezer forint értékű bútor, vagy dekoráció is elegendő lehet ahhoz, hogy egy nagy tér melegnek, kényelmesnek és hívogatónak tűnjön.

A kis terek viszont sokkal egyszerűbbé és megfizethetőbbé teszik a dekorációt (és az átrendezést). A sok nagy, drága bútor helyett csak néhány darabra van szüksége ahhoz, hogy stílusát egyedivé tegye. És rengeteg pénze marad az olyan apróságokra, mint a gyertyák és a friss virágok.

Támogatják a minimalizmust

A minimalizmus nagy hullámokat vetett a lakberendezési színtéren, mivel egyre többen veszik át ennek a skandináv ihletésű stílusnak a példáját, hogy egyszerűbben éljenek és csökkentsék a stresszt.

Kisebb helység kisebb gond
Kisebb helység kisebb gond

A kis otthonok egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy szuper egyszerűvé teszik ennek a stresszmentes, örömteli stílusnak az átvételét. Valójában a minimalizmus szinte szükségszerűség a legkisebb helyiségekben, például egy garzonlakásban élők számára, így ha Ön is közéjük tartozik, akkor valószínűleg már Ön is a minimalizmus mestere.

Könnyebb a takarítás

Ez határozottan az egyik kedvenc előnye annak, hogy kis helyen élünk. Minél nagyobb egy tér, annál hosszabb ideig tart a rendrakás, és a nagytakarítás, és sokkal nagyobb kihívást jelent, hogy így is maradjon. Ki akar órákat tölteni azzal, hogy egy teret élhetővé tegyen ? Ezért az aranyos és hangulatos terek nagyszerűek azok számára, akik békét és nyugalmat találnak, ha rend és tisztaság veszi őket körül, és nem akarnak rengeteg időt és energiát fektetni abba, hogy így is tartsák.

Fenntarthatóbb

Nem titok, hogy a fűtés, a hűtés és az elektromos áram költségei komolyan megterhelik a pénztárcát és a környezetet egyaránt.

Kisebb helységet olcsóbb fenntartani
Kisebb helységet olcsóbb fenntartani

Ha összehasonlítjuk egy 40 négyzetméteres és egy 200 négyzetméteres lakás villanyszámláját, a különbség monumentális lehet, és az utóbbi gyakran öt-, hat- vagy akár tízszer annyiba kerül. Ha kisebb helyen él, az komoly csökkenést jelent a havi kiadásokban, valamint kevésbé terheli meg a környezetet.

Testreszabhatóbb

Járt már valaha olyan nagy otthonban, amely inkább hasonlít egy múzeumra, mint egy olyan ember otthonára, akit jól ismer és kedvel ?

Ha azt szeretné, ha a helyiségei Önt és személyes stílusérzékenységét tükröznék, akkor a kis terek korlátozott felületükkel és falaikkal ezt sokkal könnyebben megvalósíthatják és tükrözhetik.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....