Egyszerű és gyors karácsonyi lakásdíszítések

  • Olvasási idő:5perc

A varázslatos az egyik módja az ünnepi időszak leírásának, de a frenetikus is. Bár “az év legcsodálatosabb időszakának” is nevezhetjük a karácsonyt, sok mindenről nem szabad megfeledkezni, beleértve az ünnepi dekoráció kérdését is. Miután hősies erőfeszítéseket tett a legjobb ajándékok megvásárlása, a szállítási határidők betartása, és az ünnepi összejövetelek sikeres megtervezése után, érthető, ha a dekoráció felrakása a lista aljára esett.

De ne stresszeljen, rengeteg egyszerű módja van a karácsonyi dekorációnak, még akkor is, ha az idő már nem áll Ön mellett.

Díszítsen ágakkal

Egy fa hazahordása vagy egy műfenyő felállítása időigényes. Ha az időbeosztása zsúfolásig tele van, ne izguljon – egy teljes értékű fa nem elengedhetetlen ahhoz, hogy szép karácsonyi hatást keltsen a térben. Fogjon néhány örökzöld ágat, és akassza őket képkeretekbe, helyezze őket vázákba, és tekerje őket tükrök köré, hogy feldobja az ünnepi hangulatot.

Ehhez hasonló ágakkal díszítheti otthonát karácsonykor
Ehhez hasonló ágakkal díszítheti otthonát karácsonykor

Olcsó 3D tárgyak

A papírhópelyhek sokak számára nosztalgiát ébresztenek karácsonykor. De ahelyett, hogy a gyerekkori 2D-s hajtogatott és kivágott változatokra hagyatkoznánk, rengeteg alaposabb oktatóprogram létezik, amelyekkel egyszerűen 3D-s tárgyakat kreálhat, amelyeket művészien felakaszthat a falra. Többet összerakva pedig gyorsan, pillanatok alatt létrehozhat egy statement-darabot.

Karácsonyi miniatűrök
Karácsonyi miniatűrök

Koszorúk

A koszorúk lenyűgözőek az ajtókra és szekrényekre akasztva, de tökéletes asztaldíszként is szolgálnak. Hagyja úgy, ahogy van, vagy adjon hozzá egy nagy gyertyát, hogy egy izzó, figyelemfelkeltő dekoráció legyen. Ez biztosítja a karácsonykor hagyományosan elvárt zöldet, és friss (és könnyen elkészíthető) módon mutatja meg azt.

Karácsonyi koszorú
Karácsonyi koszorú

Füzérek

Gyorsabb, mint a fa felállítása, de ugyanolyan lenyűgöző egy örökzöld füzér. Az ágak gördülékeny formája csavarható és drapírozható a korlát mentén vagy az ajtó kerete fölött. Az örökzöld fenyőtű és lombok önmagukban is gyönyörűek, de ha van egy kis plusz ideje, díszek, fények vagy dekoratív fenyőtobozok hozzáadásával még jobban feldobhatja.

Karácsonyi füzérek
Karácsonyi füzérek

A kandalló környéke

Minden otthonban a karácsonyi díszek kvintesszenciája a kandallópárkány. Itt kapnak helyet a harisnyák, itt ropognak alatta a fahasábok, és itt jelenik meg a Mikulás az ajándékokkal a tarsolyában. Azoknak a dekorálóknak, akiknek van kandallójuk, és szorít az idő, a legnagyobb hatás érdekében erre a területre kell irányítaniuk a dekorációt és a figyelmet.

Karácsonyi díszítésű kandalló
Karácsonyi díszítésű kandalló

Matricák

Lehet, hogy az utolsó pillanatban lehetetlennek tűnik, hogy az ünnepi hangulatot az otthon minden helyiségébe elhozza. Szerencsére nem az ! Néhány matricával minden helyiséget – a fürdőszobától a vendégszobáig – stílusosan karácsonyi hangulatúvá varázsolhat. Használjon ágakat vagy apró figurákat, hogy kis jeleneteket hozzon létre a gyakran elfeledett sarkokban.

Karácsonyi matricák
Karácsonyi matricák

Oldja meg fénnyel

Nincsenek díszek ? Nem probléma. A karácsonyfán egy egyszerű fényfüzér még mindig kifinomultnak és teljesnek tűnhet. Koncentráljon az egyenletes elosztásra, hogy a feldíszített örökzöldje szándékosan minimálisnak tűnjön. Az extra hangulat érdekében a fán lévő világító fények remekül kiegészíthetők gyertyákkal és hangulatvilágítással a hangulatos beltéri éjszakákon.

Jól elrendezett karácsonyi égők
Jól elrendezett karácsonyi égők

A polcok

A könyvespolcok, vagy bármilyen polc tökéletes üres vászon a karácsonyi dekorációhoz. Távolítson el a polcokról néhányat az egész évben használatos tárgy közül, és helyettesítse őket üvegfákkal, gömbökkel, fényekkel, füzérekkel és apró ünnepi szobrokkal. Ez egy azonnali módja annak, hogy helyet csináljon a dekorációnak, amikor nincs ideje másra, ráadásul úgy fog kinézni, mintha órákat töltött volna a kurátorkodással (még akkor is, ha csak 20 percet vesz igénybe).

Tegyen egy pár karácsonyra emlékeztető dolgokat a polcra
Tegyen egy pár karácsonyra emlékeztető dolgokat a polcra

Miniatűrök

Ahelyett, hogy egy teljes méretű fát állítana fel különböző szobákban, vagy nagy koszorúkat állítana össze, inkább keressen mini változatokat, amelyeket felakaszthat a szekrényekre vagy elhelyezhet a sarkokban. Így bármelyik szoba úgy nézhet ki, mintha egy hangulatos karácsonyi filmből pattant volna ki, időrabló felállítási időszak nélkül.

Manó az ágak között
Manó az ágak között

Színek

A karácsonyi dekoráció nem csak a piros és a zöld színeknél kezdődik és ér véget. Fontolja meg más téli paletták, például a lila, kék, barna színek és textúrák használatát, amelyek a vendégeket hangulatos faházakra vagy havas erdőkre emlékeztetik (gondoljon egy tál fenyőtobozra vagy egy váza festett növényzetre). Ezeket az egész szobába beépítheti, akár a dohányzóasztalra, akár a kandallópárkányra.

Karácsonyi színes díszítőelemek
Karácsonyi színes díszítőelemek

 

Hálószoba

A közös terek, mint a nappali és az étkező, kapják a legtöbb karácsonyi lakberendezési szeretetet, de ne feledkezzünk meg a hálószobáról sem. A megfelelő elemekkel a bejárattól, egészen az éjjeliszekrényig magával ragadhatja az ünnepi hangulatot. A papírcsillagok és hópelyhek mindig szórakoztatóak, míg a kis figurák és az ünnepi ágakkal díszített vázák azonnal téli csodavilággá varázsolják hálószobáját.

Belső harmónia

Még karácsonyi dekorációk sokasága nélkül is téli paradicsommá varázsolhat egy szobát. A vajpuha takarók, a pulóverszerű textíliák, a dús párnák és a harmonikus világítás együttesen olyan egységes teret alkotnak, amely alkalmas arra, hogy az ünnepi vacsorák után szundikáljon, vagy egy csésze kakaó mellett nézze a hópelyhek hullását (már ha esik).

A kertben

A karácsony az év egyik olyan időszaka, amikor a belső és a külső díszítés egyaránt fontos, hogy igazán érezzük az ünnepi hangulatot. Ennek ellenére nem szükségesek a felfújható hóemberek, és a háztetőkön világító rénszarvasok. Díszítse fel azt, ami már a járdáit és a verandáját szegélyezi. A kinti lámpákat, a kültéri világítást és a korlátokat könnyen felfrissítheti díszekkel, fenyőzölddel és fényekkel.

Kerti oszlopon koszorú
Kerti oszlopon koszorú

Virágok

A virágok sok dilemma azonnali megoldását jelentik, és ez nem másképp van a karácsonyi dekoráció esetében sem. Ahelyett, hogy virágcsokrot választana, próbáljon ki egy olyan elrendezést, amely zöldből, fenyőtobozokból, és szárított virágokból áll. Ez egy szemet gyönyörködtető asztaldíszként fog szolgálni, amelyet egy szempillantás alatt el lehet készíteni.

Virágok a karácsonyi vacsoránál
Virágok a karácsonyi vacsoránál

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....