A legjobb növények a bejáratnál a Feng Shui stílushoz

  • Olvasási idő:4perc

A szobanövények mostanában nagyon nagy divatban vannak, és nem véletlenül ! Tervezési szempontból gyönyörű formákat és színeket adnak a térnek. Sok növény segít a méreganyagok kiszűrésében és a beltéri levegő minőségének javításában is.

Amit talán nem tud, hogy a növénybarátai a qi (életenergia) áramlását is javíthatják otthonában. A növények stratégiai elhelyezése otthona bizonyos területein nagyobb egyensúlyt és harmóniát hozhat az életébe, sőt, akár támogathatnak egy szándékot vagy célt is, amin éppen dolgozik.

Növények és Feng Shui

A feng shui-ban sokféle eszközzel dolgozunk, hogy megváltoztassuk a qi-t egy otthonban. Az egyik módja annak, hogy meghatározott típusú energiákat hozzunk be, az, hogy szándékosan bizonyos tárgyakat, köztük növényeket is hozzáadunk a térhez.

Az egészséges növények a pozitív qi, vagyis az életenergia forrása. Emellett gyönyörű módja annak, hogy több természetet hozzunk az otthonunkba, ami különösen üdvözlendő, mivel egyre több időt töltünk bent és a készülékeinken. A növények képviselik a fa elemet is a feng shui-ban használt öt elem rendszerében. Gyakran azzal a szándékkal adunk növényeket egy térhez, hogy több fa elemű tulajdonságot, például vitalitást, növekedést és gyógyulást kapjunk tőlük.

Bejárati ajtó és Feng Shui

A bejárati ajtó a feng shui szempontjából az egyik legfontosabb terület otthonában. Még ha gyakran az oldalajtón vagy a garázsajtón keresztül lép is be otthonába, a feng shui-ban a bejárati ajtót tekintjük a “qi szájának”. Ez az a hely, ahol az energia és a lehetőségek beléphetnek otthonába, és áramolhatnak Önhöz. A bejárati ajtó egyben az Ön arcát is jelképezi a világ felé, és a világ látja Önt.

Ideális esetben a bejárati ajtót úgy kell beállítani, hogy üdvözölje és hívja a pozitív qi-t az otthonába. Egy erős bejárati ajtó jó állapotban van, és könnyen megközelíthető. Mielőtt bármilyen növényt vagy egyéb feng shui-beállításokat tenne bele, mindig jó ötlet, ha gondoskodik a hétköznapi dolgokról. Nyikorog az ajtaja ? Koszos a kilincs ? Van olyan rendetlenség, ami megnehezíti a bejárati ajtó megtalálását vagy kinyitását ? Ha észrevesz bármilyen problémát, amellyel foglalkozni kell, kezdje ott.

Amint a bejárati ajtó a hétköznapibb szinten sikerre van hangolva, elkezdhet olyan elemeket behozni, amelyek fokozzák az otthona ezen részének energiáját. A növények nagyszerű módja annak, hogy felemeljük a qi-t a tér bejáratában, és több növekedést és kedvességet hívjunk be otthonunkba.

Kedvenc növényeink a bejárati ajtóhoz

Általánosságban elmondható, hogy a leghívogatóbb feng shui növények azok, amelyeknek puha, kerek levelük van. Ha az a célja, hogy üdvözölje a látogatókat és a lehetőségeket, akkor nem biztos, hogy olyasmit szeretne választani, aminek éles tüskéi vannak. Az is fontos, hogy olyan növényt találjon, amely jól érzi magát otthonának ebben a részében, ezért mindenképpen végezzen némi kutatást, és győződjön meg róla, hogy olyan növényt választott, amelynek megfelelőek a fény- és hőmérsékletigényei.

Areca pálma

Ha van helye egy nagyobb növénynek, egy areca-pálma sok életenergiát hozhat a térbe. Ez egy nagyszerű növény egy pangó sarok aktivizálására. Attól függően, hogy hol lakik, a melegebb hónapokban akár kint is tarthatja, majd behozhatja, amikor az időjárás hűlni kezd. Az Areca-pálmáknak megvan az a további előnye is, hogy szűrik és tisztítják a levegőt.

Areca pálma
Areca pálma

Monstera

A Monstera gyönyörű, szív alakú levelekkel rendelkezik, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy több szeretetet és kedvességet hívjon az életébe. Ezek a növények megfelelő körülmények között gyorsan is tudnak nőni, aminek szórakoztató és kifizetődő lehet a szemtanúja.

Monstera
Monstera

Hegedűlevél-füge

A hegedűlevelű füge gyönyörű növény, és mostanában igen népszerű. Felálló törzsük és nagy, feltűnő leveleik felemelő kiegészítői lehetnek a bejárati ajtó területének. Elég magasra is megnőhetnek, így ez egy jó választás, ha merész ötletet szeretne tenni a bejáratába. A hegedűlevelű füge nem a legkönnyebben termeszthető növény, de ha megtanuljuk a gondozását, az fontos módja lehet az együttérzés és a kedvesség ápolásának.

Hegedűlevél-füge
Hegedűlevél-füge

Pothos

Ha szeretné feldobni a bejáratát egy növénnyel, de nem bízik a kertészeti szaktudásában, akkor próbálja ki a pothost. Ezek a növények nagyon igénytelenek, így ideálisak kezdőknek. Gyönyörűen kúszó száruk is van, ami miatt remek jelöltek lehetnek egy függő növénytartóba, vagy egy magasabb polc vagy ablakpárkány akcentusaként.

Pothos
Pothos

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....