Ötletek egy hosszú és keskeny nappali berendezéséhez

  • Olvasási idő:4perc

Ha a nappalija egy hosszú folyosónak tűnik, használjon néhány okos illúziót, hogy amikor a helységben tartózkodik, ne érezze úgy hogy egy tekepályán lakik. Egy hosszú, keskeny nappaliban kísértésbe eshet, hogy a bútorokat a falakhoz tolja, hogy kicsit kinyissa a teret, de ez a hatás csak kiemeli a szoba formáját, és hosszabbnak és szűkebbnek érzi azt. Minimalizálja az alagúthatást otthonában, a tér manipulálására vonatkozó ötletekkel.


Kapcsolódó cikkek


Egyenes sétányt képezzen

Egy szűk helyiségben a gyalogosforgalom számára útvonalat kialakítani trükkös feladat. Az elrendezés finomhangolásával intim hangulatot teremthet, ahelyett, hogy a bútorok közepén átvezető, kényelmetlen gyalogösvényt alakítana ki. Tegyen egy ülőalkalmatosságot a nappalija hosszú falának egyik oldalához. Például egy kanapét az egyik falhoz, és húzzon közel két széket, amelyek a kanapéval szemben állnak. Azzal, hogy létrehozott egy kis ülőhelyet, szabad utat teremtett a székek mögött a tér szemközti hosszú falán. A hatás egy jól átgondolt ülősarok, amelyet nem szakít meg a gyalogosforgalom.

Készítsen íves ösvényt

Törje meg a hosszú teret azzal, hogy íves ösvényt hoz létre a helyiségben. Ezt a vizuális trükköt úgy érheti el, hogy mindkét hosszú falat felhasználja a bútorok számára, és a teret két külön ülőzónára osztja. Ezt gyorsan felvázolhatja magának, vagy használhat egy ingyenes szobatervező alkalmazást, így papíron is láthatja a kanyargós útvonalat. Itt van például két zóna, amelyek íves áramlást hoznak létre egy hosszú, keskeny nappaliban.

Első zóna: Helyezzen egy kanapét és egy széket a szoba ellentétes oldalaira, a hosszú falakhoz. A széket a kanapéval szembe fordítva állítsa ferdén.
Kettes zóna: Állítson két széket és egy kisasztalt egy olyan sarokba, amely a szoba ugyanazon oldalán van, mint a kanapé.

Ennek eredményeképpen megbontotta a szoba alagútérzetét, két zónával maximalizálta a teret, és könnyű áramlást teremtett a nappaliban.

Húzza el a bútorokat a falaktól

A szűk nappaliban a falhoz szorított bútorok hangsúlyozzák a tér hosszát. Ehelyett húzza el az összes bútort a faltól, és helyezzen el egy ülőalkalmatosságot a szoba közepén. Ez még akkor is segít, ha bútorai csak néhány centire vannak a faltól. Az eredmény egy hangulatos ülősarok lesz, amelynek két oldalán két keskeny közlekedővel rendelkezik majd az ülősarok.

Használjon kör alakú darabokat

Szüntesse meg a hosszú vízszintes vonalakat olyan bútorokkal, amelyeknek lágy, lekerekített élei vannak. Számos egyszerű módja van annak, hogy megtörje a rengeteg egyenes vízszintes vonalat.

Használjon kör alakú dohányzóasztalt vagy ottománt az ülőfelület közepén.
Helyezzen kis kerek oldalsó asztalokat a székek és a kanapé mellé.
Használjon lekerekített vagy gömbölyded lámpatesteket és lámpaernyőket.
A kerek tükrök és a falakon elhelyezett műalkotások az egyenes vonalakon kívül más látványt is nyújtanak a szemnek.

Tipp
A kerek bútorok mellett fontolja meg a kör alakú mintájú kárpitokat, és használjon kerek térszőnyegeket, amelyek a padlóra irányítják a tekintetet.

L-vagy U-alakú ülőhely létrehozása

Helyezzen el egy kanapét a fal mellett, és tegyen a kanapéra merőlegesen egy ülőgarnitúrát vagy két széket, hogy megtörje a szoba hosszát. A kanapé szemközti oldalára tegyen még egy ülőgarnitúrát vagy székeket, hogy U alakú ülőhelyet hozzon létre. Ez egy másik módja annak, hogy utat hozzon létre a szoba szemközti hosszú falán.

Ossza fel a teret

Ha szobája különösen hosszú, ossza két külön zónára. Vegyen fontolóra két különböző beszélgetési területet. Egy ülőhely és egy kis iroda, vagy étkező egy másik lehetőség a tér maximális kihasználására. Használjon szőnyegeket az egyes területek meghatározásához. Segítsen, hogy a két tér szervezettnek és rendezettnek tűnjön, úgy hogy a bútorok minden lábát a szőnyegekre helyezi.

Tipp
Fontolja meg, hogy egy hosszú, keskeny nappaliban két zónát alakítson ki egy bútor segítségével. Helyezzen el egy kanapét merőlegesen a szobában, és helyezzen egy konzolasztalt vagy egy rövid szekrényt a háttámlájához. Használja az asztalt vagy a szekrényt íróasztalként egy kis otthoni irodai zóna kialakításához.

Maximalizálja a függőleges teret

Vonzza a tekintetet magasra a függőleges tér maximális kihasználásával. Egy magas szekrény vagy könyvespolc megtöri a hosszú vízszintes teret. Vonzza felfelé a tekintetet olyan művészeti és fotóelrendezésekkel, amelyek magasan és közel a mennyezethez helyezkednek el. A magasság illúziójának megteremtéséhez függessze fel a padlótól a mennyezetig érő, lehetőleg függőleges csíkozású drapériákat.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....