Kreatív módszerek a régi háztartási eszközök és készülékek újrahasznosítására

  • Olvasási idő:4perc

Attól függően, hogy az Ön területén hogyan kezelik a szemetet, valószínű hogy a nagyméretű háztartási készülékek elszállításáért külön díjat kell fizetnie. És természetesen minden hulladéklerakó majdnem tele van az elromlott és használt dolgokkal. Miért ne lehetne tehát kreatív, és miért ne használhatná fel régi mosógépét, szárítóját, vasalóját és vasalódeszkáját egy második életre ?

Az eldobandó mosógépek kreatív felhasználási módjai

Egy régi, felültöltős mosógép az alkatrészek kincsesbányája. Mielőtt tehát elszállíttatná, szedje szét a gépet, és nézzen meg minden egyes alkatrészt kreatív szemmel. További előny, hogy ha van egy kíváncsi és mechanikus érdeklődésű gyermeke, a mosógép szétszedésével sok mindent megtudhat arról, hogyan működik egy mosógép.

Az elhasznált berendezéseket sokféleképpen lehet felhasználni
Az elhasznált berendezéseket sokféleképpen lehet felhasználni

A régi felültöltős mosógépben talál egy rozsdamentes acél dobot, kapcsolókat és mágnesszelepeket, egy motort, egy vízszivattyút, rengeteg vezetéket, anyákat, csavarokat, konzolokat és fémlemezt. Egy elöltöltős mosógép sok hasonló kincset kínál. Ráadásul kap egy elülső ajtót, amely egy képzeletbeli űrhajó bukónyílásává válhat gyermekének.

Íme néhány ötlet, hogyan használhatja fel ezeket az alkatrészeket

Készítsen tűzrakóhelyet: Használja a fémdobot egy tűzrakóhely létrehozásához. A fémdobot tűztéglákra vagy kövekre lehet helyezni, hogy kissé megemelje. A tűz elzárva marad, és ha elegendő fát és gyújtóst szed össze, akkor egy sütögetésre alkalmas tüzet hozhat létre. A dobon lévő lyukak nagyszerű légáramlást hoznak létre, így a tűz gyorsan meggyullad és jól ég. A dob elég könnyű ahhoz, hogy könnyen mozgatható legyen a hamu kiürítéséhez, és kiöblíthető, amikor a kempinghelyről eltávozunk.

Készítsen konténeres kertet: Ugyanez a fémdob tökéletes a konténerkert kialakításához is. A dobot lefújhatja festékszóróval, és olyan megjelenést hozhat létre, amilyet szeretne, amikor a teraszon vagy az udvaron beállítja. Mivel a dob nagy, az alját megtöltheti vermikulittal vagy csomagolópapírral, hogy elég könnyű legyen a felemeléshez, majd virágföldet adhat hozzá. A vízelvezető lyukak már kész vannak, így azonnal ültethet. Adjon hozzá egy dekoratív támasztólécet, ha olyan növényeket szeretne termeszteni, amelyeknek valamilyen szerkezetre van szükségük a támasztáshoz.

Legyen ülőalkalmatosság belőle: Adjon a dobhoz rétegelt lemezt, a felső és alsó részéhez, és hozzon létre egy nagyon stabil ottománt a nappalijába. A rétegelt lemezt párnázza ki poliészter alátéttel, és borítsa be kárpitos anyaggal vagy szövettel. A dobot lefújhatja festékszóróval a modern, ipari megjelenés érdekében, vagy az egész dobot szövetborítással boríthatja.

Újrahasznosítani a régi szárítógépeket

Az elromlott szárítógépeket ugyanúgy szét lehet szedni, mint a mosógépeket, és a különböző részeket újrahasznosítani valami hasznos dologgá. A szárítódobot mindig meg kell vizsgálni, hogy megállapítható legyen, hogy fém vagy műanyag. Nyilvánvaló, hogy egy műanyag dobból nem lehet tűzrakóhely !

Kinti játékláda: Használjon egy műanyag szárítódobot kültéri játékok tárolására. Egy tömlővel kiöblíthető, és a víz lefolyik, így a kinti játékok rendben és tisztán maradnak.

Alternatív vasalódeszka-felhasználások

Ha van egy vasalódeszkája, amely porosodik, mert soha nem vasal, használja máshol a házban.

Készítsen művészeti alkotást: Ha van egy régi fém vasalódeszkája, ragadjon meg egy doboz festékszórót, és készítsen belőle művészeti alkotást. A letisztult vonalak tökéletesen illenek egy modern otthonba, a karcsú forma pedig kitölthet egy üres helyet egy kis szobában. Képzelje el szép barnára lefestve, könyveket tartva, bejárati asztalként vagy az étkezőben extra edények tárolására befogva.

Mozgatható íróasztal: Ha a laptopjának íróasztalra van szüksége, húzza ki a vasalódeszkát. Bármilyen székhez vagy kanapéhoz, de akár állva is beállítható a szükséges magasságra. Sík munkafelülete lesz, és helye a szükséges papíroknak vagy egyéb kellékeknek.

Kézműves vagy konyhai tároló: Keressen egy régi fém vasalódeszkát rácsos vagy csapos felülettel. Távolítsa el a lábakat, és adjon neki egy színt. Akassza fel használatra a vasalódeszka lyukaihoz rögzített kézműves kampókkal vagy s-kampókkal. Tárolhat rajta konyhai eszközöket, ékszereket, kiegészítőket vagy akár kézműves eszközöket is.

Összecsukható asztal: Ez elég nyilvánvaló, de néha csak nem gondolunk rá a szükség pillanatában. Használja a vasalódeszkát vékony összecsukható asztalként, amikor egy kicsit több sík munkaterületre van szüksége. A konyhában kisebb eszközöket is tarthat rajta, miközben ételt főz. Éjjeliszekrénnyé válhat, ha valaki hosszabb időre ágyhoz van kötve. Használja szerszámok és kellékek tárolására festés vagy javítás közben, mert biztos hogy jobb, mint minden alkalommal lehajolni, hogy valamit a padlóról vegyen fel.

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik