A legjobb színek a fürdőszobához a Feng Shui szerint

  • Olvasási idő:4perc

A feng shui egy ősi kínai gyakorlat, amely azt vizsgálja, hogyan kapcsolódunk a természethez, az elemekhez és a körülöttünk lévő terekhez. A “feng shui” szavakat közvetlenül a “szél” és a “víz” szavakra fordítják, két olyan természeti elemre, amelyre nekünk, embereknek (és más fajoknak is) szükségünk van a boldoguláshoz. A szélre gondolhatunk úgy, mint a lélegzetünkre, a vízre pedig úgy, mint a testünk nagy részét alkotó vízre.


Kapcsolódó cikk


Fürdőszobák és a Feng Shui

Amikor a feng shuit az ősi Kínában kifejlesztették, a fürdőszobák nem voltak a leghigiénikusabb vagy legkellemesebb területek. Fontos volt, hogy az emberi hulladékot távol tartsák az otthon többi részétől, hogy ne okozzanak betegségeket az ott élőknek.

A modern fürdőszobák azonban nem csak a hulladékok elengedésére szolgáló területek. Bár még mindig rendelkeznek ezzel a metaforával és funkcióval, a legtöbb fürdőszoba ma már a megtisztulás és a tisztálkodás helyszíne is. Gyakran a modern fürdőszobák a pihenést és a megfiatalodást is képviselik. A fürdőszobája akár az a hely is lehet, ahol részt vesz néhány kedvenc öngondoskodási rituáléjában, például a pihentető fürdőzésben vagy a napra való felkészülésben.

Feng Shui színek a fürdőszobákban

Általánosságban elmondható, hogy nem feltétlenül vannak jó vagy rossz feng shui színek a fürdőszobában. A színválasztás nagyon személyes dolog, mert minden ember körülményei mások. Ha egy feng shui-gyakorlót kér meg a elemzéséhez, ő valószínűleg megnézi a fürdőszobája elhelyezkedését a feng shui bagua térképhez viszonyítva, valamint azt, hogy milyen típusú energiákat szeretne személyesen meghívni az életébe. Az is fontos, hogy figyelembe vegye, milyen színeket kedvel, és milyen asszociációkat fűz bizonyos színekhez.

Íme néhány szín, amelyet érdemes kipróbálnia a fürdőszobájában. Figyelje meg, hogy ezeknek a színeknek a szimbolikája rezonál-e Önnel, és hogy  vonzódik-e valamelyikhez.

Fehér

Ha általános ajánlást tennénk a legjobb fürdőszobai színre, az a fehér lenne. Bár nem biztos, hogy mindenkinek ez a legjobb szín, sok esetben jól illik hozzá. A fehér a tisztaságot jelképezi, és a modern fürdőszoba egyik célja a test megtisztítása. Világi módon a fehér a tisztaságra és az egészségre összpontosíthat, mert arra ösztönöz, hogy a dolgokat tisztán tartsuk.

A fehér az tisztaság és egészség színe
A fehér az tisztaság és egészség színe

A fehérre úgy is tekinthetünk, mint olyan színre, amely tiszta, semleges palettát biztosíthat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kiélezzük és összekapcsoljuk az érzékeinket.

Kék

A feng shui és a színek egy másik módja, hogy a feng shui öt elem színelméletével dolgozzunk. A kék szín például a fához kapcsolódik, amely egyike a feng shui-ban vizsgált öt elemnek. Az öt elem egyike a víz. A fürdőszobák természetesen a víz elemhez kapcsolódnak, mivel a “vizek ki-be járnak” az otthon ezen részébe. Az öt elem egyik aspektusa, amellyel dolgozunk, az egyes elemek közötti kreatív, támogató kapcsolatok.

A kék szín a vizet szimbolizálja
A kék szín a vizet szimbolizálja

A víz például táplálja és támogatja a fa elemet. Ha a fürdőszobához kapcsolódó bármilyen problémás energiát át akarunk alakítani a víz elvezetése szempontjából, a fa elem hozzáadásával gyönyörűen átalakíthatjuk azt felemelőbb qi-vé. Ha kedveli a kék színt, remek szín lenne egy olyan helyiségben, ahol sok a víz elem, például a fürdőszobában. A kék a pihenést és a fiatalodást is elősegítheti, így a kék szín hozzáadása a fürdőszobához támogathatja ezeket az energiákat.

Zöld

A fa elem szintén kapcsolódik a zöldhöz, amely az élő növényekben és fákban található. A kékhez hasonlóan a zöld szín hozzáadásával a fürdőszobában is több fa elemet hozhat be, amelyet a fürdőszobában jelen lévő víz elem táplál. A zöld a gyógyulást és a támogatást is elősegíti. A zöld tónusától függően további tulajdonságokat hozhat be. A tompa zöldek nyugtatóbbak és gyógyítóbbak, míg az élénkebb zöldek aktívabbak. A mély, erdei zöldek nyugodtak és derűsek. Figyeljen arra, hogy a zöldek mely árnyalataihoz vonzódik, és figyeljen erre.

A zöld szín a fürdőszobában nyugtatólag hat
A zöld szín a fürdőszobában nyugtatólag hat

Összességében arra biztatnánk, hogy olyan színt válasszon a fürdőszobájába, amelyet élvez. Nem számít, milyen színt választ, jó feng shui szín lesz számára, lényeg hogy szeresse.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....