Feng Shui a fürdőszobában

  • Olvasási idő:4perc

A feng shui egy ősi ázsiai irányzat, ami bölcsességet áraszt, és amelyet az energiaáramlás optimalizálására lehet használni otthonában. Az egyik ilyen elem a víz, amely a gazdagsággal, a bölcsességgel és a társadalmi hálózatokkal kapcsolatos. Ezért a fürdőszoba olyan terület, amelyre érdemes odafigyelni, ha a feng shui-ról van szó.


Kapcsolódó cikk


A modern fürdőszobák szöges ellentétben állhatnak azzal, ami akkor volt, amikor a feng shuit az ősi Kínában kifejlesztették, hiszen akkoriban a fürdőszobák másodlagos területnek számítottak.

Feng Shui a fürdőszobában
Feng Shui a fürdőszobában

Manapság a korabeli fürdőszobák a pihenés, a tisztálkodás és a megfiatalodás helyiségei. A fürdőszoba lehet egy luxus és spa-szerű helyiség, amely támogatja Önt. A hagyományos feng shui megközelítést mindenképpen érdemes tisztelni, ha a feng shui-ról van szó, de ezt a bölcsességet frissíthetjük is, hogy alkalmazkodjon a modern élethez. Íme néhány egyszerű tipp a jó feng shui megteremtéséhez a fürdőszobában.

Takarékoskodjon a vízzel

A feng shui egy eredeti zöld tervezés, mert ez egy olyan filozófia, amely összekapcsolja otthonunkat a környezetünkkel és a természettel. A legalapvetőbb szinten a fürdőszobában használt vízzel való átgondolt takarékosság jó energiát teremt. Ha figyelmesen és körültekintően bánik ezzel az értékes erőforrással, az az életének más területeire is átragad, beleértve azt is, hogy mások hogyan bánnak Önnel. Ez lehet olyan egyszerű, mint a víztakarékos eszközök beszerelése, rövidebb zuhanyzás és a szivárgások kijavítása.

Csukja le a WC-ülőkét

A WC funkciója a hulladék és a szennyvíz eltüntetése. Ez az egyik olyan terület, amelyre a feng shui szempontjából érdemes odafigyelni. Annak érdekében, hogy mérsékelje az erőforrások elvesztését, tartsa a WC-ülőkét zárva, amikor nem használja. Bónuszként ez az egyszerű szokás csökkenti a páratartalmat és a nedvességet a fürdőszobában, ami minimálisra csökkenti a penész és a penészgomba kialakulását.

Tartsa zárva a fürdőszoba ajtaját

A WC fedeléhez hasonlóan a fürdőszoba ajtaja is egy másik módja annak, hogy az energia a fürdőszobába maradjon. Általánosságban elmondható, hogy az általános jó feng shui érdekében tartsa zárva a fürdőszoba ajtaját. Ez segít minimalizálni a jó qi elfolyásának lehetőségét.

Ha lehetséges, a legjobb, ha a jobb feng shui érdekében vizuálisan elrejti a WC-t. Ezt megteheti úgy, hogy az ajtót zárva tartja, vagy úgy alakítja ki a fürdőszobát, hogy ne lehessen látni.

Tükör a fürdőszoba ajtaján

A legtöbb esetben, ha a fürdőszoba ajtajának külső oldalára tükröt tud szerelni, az javítja a feng shuit. A tükör energetikailag semlegesíti a fürdőszobát, ami szintén a feng shui irányzat része.

Növények

A fürdőszobával kapcsolatos fő probléma a víz elfolyása. Mivel mindenki szereti a növényeket, egy élő zöld szobanövény az egyik legnépszerűbb módja annak, hogy javítsuk bármelyik fürdőszoba feng shui-ját. A növény a víz lefelé irányuló energiáját létfontosságú életenergiává alakítja át. A víz táplálja a növényeket, erőssé és növekedővé teszi őket. Ráadásul behozza a természet elemét ebbe a helyiségbe.

Növények a fürdőszobába
Növények a fürdőszobába

Rendszeresen nézze át a fürdőszobában tárolt termékeket, például kozmetikumokat, piperecikkeket és gyógyszereket. Ezeknek a termékeknek van szavatossági ideje, ezért dobjon ki mindent, ami lejárt vagy amire már nincs szüksége. A feng shui szintjén az, hogy mit tárol az otthonában, hatással van az egészségére és a jólétére. Tehát még ha nem is használja, akkor is hatással van az energiájára.

Cserélje ki törölközőit

A törölközőkben elkezdhetnek felhalmozódni a baktériumok és a kellemetlen szagok. Ha lehetséges, tisztítsa meg alaposan, vagy cserélje ki őket. A régi törülközőket remekül felhasználhatja tisztítórongyként. Amikor lecseréli a törölközőket és más fürdőszobai textileket, akkor válasszon fenntartható, bio, és nem mérgező termékeket. A bőre a teste legnagyobb szerve, és magába szívja a rá kerülő anyagok energetikáját! Hasonlóképpen az otthonára, és a feng shui-ra is hatással van a fürdőszobában található anyagok minősége és életenergiája.

Rendszeres mélytisztítás

Mivel a fürdőszoba a test megtisztítására szolgáló helyiség, ügyeljen arra, hogy rendszeresen mélytisztítsa a helyiséget. Használjon lehetőleg nem mérgező és fenntartható tisztítószereket. Szuper egyszerű saját tisztítószereket készíteni, és a piacon is sok van belőlük. Úgy gondolhat a fürdőszobára, mint a testére. Tartsuk tisztán és figyeljünk oda rá !

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....