Pár tipp hogy feldobja az étkezőjét

  • Olvasási idő:4perc

Mindig ez történik azokkal, akik szeretik a high-end dekorációt: a szeme egy dolgot akar, a költségvetése mást, és a kettő nem találkozik. A helyzet az, hogy a drága étkező és a drágának tűnő étkező két nagyon különböző dolog. És ha a költségvetési korlátok miatt az előbbitől kénytelen elzárkózni, a jó hír az, hogy az utóbbit sokkal könnyebb elérni, mint gondolná. Ehhez itt van pár, a költségvetést figyelembe vevő tipp, amelyek segítségével étkezője a lehető legjobban nézhet ki.

Csúcskategóriás megjelenés olcsóbban

Az egyik legegyszerűbb frissítés, amelyet étkezőjébe hozhat, ha egy kis színt visz a falakra. A festék olcsó, könnyen alkalmazható, és az enyhén színezett falak sokkal érdekesebbek lehetnek, mint a fehér falak, anélkül, hogy úgy éreznénk, a szoba merész tónusokba fulladna. Például ezek a rózsaszín árnyalatú falak egy csipetnyi kifinomultságot adnak, valamint hűvös színkontrasztot a fa asztalhoz és a székekhez.

Hangulatos és jó megjelenésű étkező
Hangulatos és jó megjelenésű étkező

Virágok

Nagyon kevés olyan hely van az otthonában, amely ne részesülhetne növények vagy friss virágok látványából. Bármelyik hely is legyen az, az étkező nem szerepel ezen a listán. Épp ellenkezőleg, az étkező az egyik legjobb lehetőség arra, hogy növényeket helyezzen el benne, hiszen nincs is szebb egy jól elkészített virágdísznél, mint egy kurátori asztaldísz középpontja. Egy virágkompozíció majdnem az asztal teljes hosszán végigfuthat, és egyszerre szolgálhat asztaldíszként is. A virágos asztaldíszekben az a legjobb, hogy olcsón elkészíthetők, és gyakran lehet változtatni, így hétről hétre teljesen új hangulatot kölcsönözhet az étkezőnek.

A virágok mindig jól mutatnak az étkezőasztalon
A virágok mindig jól mutatnak az étkezőasztalon

Arany(színű) evőeszközök

Ez messze az egyik legjobb tipp arra, hogy ezzel az egyszerű gesztussal feldobja az étkezőjét. Az arany evőeszközök továbbra is népszerű trend az étkezési dekorációban, mert a magas fényű fémes kivitel azt kiáltja, hogy ez “high-end” étkező. Ha pedig a feltűnő fémszínek az étkezőben nem az Ön ízlése, próbálkozzon inkább fekete evőeszközökkel. Ugyanezt a pazar megjelenést és érzést kapja meg, egy hangulatos, titokzatos hatással.

Az arany(színű) evőeszköz biztos hogy feldobja a terítéket
Az arany(színű) evőeszköz biztos hogy feldobja a terítéket

Szőnyegek

A szőnyegek mindig is fontos részét képezték a lakberendezésnek a klasszikus és a kortárs kultúrákban, szerte a világon. Ma már rájöttünk, hogy a szőnyegek semmit sem veszítenek szobát meghatározó erejükből, ha az étkezőbe kerülnek. Ehelyett az asztal hangsúlyaként segítenek a dizájnt egészen a padlóig elvinni, és közben szín, és mintákat fűznek hozzá. Például az étkezőben egy modern, marokkói ihletésű szőnyeg dizájnjával plüss textúrát ad a térnek, miközben a minta játékosan működik együtt az étkezőszékekkel és az asztallal.

Mintás szőnyeg az étkezőben
Mintás szőnyeg az étkezőben

Tapéta az étkezőben

A tapéta egy gyönyörű akcentus lehet, amely bármilyen helyiségben figyelemre méltó különbséget tud tenni. Ha pedig drámai, magas színvonalú megjelenést szeretne elérni az étkezőjével, a megfelelő tapéta lehet minden, amire szüksége van ahhoz, hogy a design a csúcsra törjön. Az étkezőben egy igéző tapétamintát lehet alkalmazni, amely határozottan kiemeli a tér minden más elemét. A dolgokat még tovább is viheti, ha a tapétához illő szövetmintát használ a hatás folytatásaként szolgáló ablakárnyékolókhoz, vagy függönyökhöz.

Szép tapéta az étkezőben
Szép tapéta az étkezőben

Kreatív világítás

A világítás az étkező kialakításának egyik legfontosabb eleme. A kivitelezése az egyik legszórakoztatóbb is. A világítás az elmúlt néhány évben valóságos fellendülést élvezett, és mindenféle tervezőcég új, művészi megoldásokat ad a világítótesteknek – különösen azoknak, amelyek az étkezőhöz is illeszkednek. Lehet alkalmazni például különböző formájú függőlámpák egy csoportját, fekete és arany kivitelben. A hatás lenyűgöző, mivel a teret megvilágítja, miközben az egész megjelenést feldobja.

Különleges lámpa az étkezőben
Különleges lámpa az étkezőben

Átlátszó (szellem) székek

Már régóta léteznek, de a klasszikus XVI Lajos szék dizájnjának elegáns, futurisztikus rebootjai még mindig képesek egy szobát figyelemreméltóvá tenni, különösen ha több is van belőlük. Egy meghitt étkezőhely minden személyiséget és luxusérzetet megkap, amire szüksége van egy elegáns bisztróasztal köré gyűlt szellemszék-csoporttal.

A szellemszékek különleges hatást váltanak ki
A szellemszékek különleges hatást váltanak ki

Művészi alkotás

Minden étkezőnek szüksége van művészetre. Ez az utolsó simítás, amely minden szobát olyan jól összeválogatott, dizájnos térré varázsol. Ha eddig a költségektől való félelem vagy a jó műtárgyak ismerete hiánya miatt visszafogta magát, ne aggódjon, mert több helyen is szert tehet egy olcsó, de művészi hatást keltő alkotásra. Kezdjen el az interneten böngészni, és meg fog lepődni hogy mennyi van belőlük. Szinte bármelyik festménynek, vagy képnek megvan a nagyméretű nyomtatott változata, amelyet az étkezőben kitehet és használhat.

Pár kép az étkezőben művészi hatást kelthet
Pár kép az étkezőben művészi hatást kelthet

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....