Mi a modern parasztház stílus ?

 • Olvasási idő:5perc

A modern parasztház egy népszerű lakberendezési stílus, amely az utóbbi évek modern-ipari stílusát, és a parasztház ihlette lakberendezési trendjeit ötvözi. Az modern parasztház stílusú dekoráció egyensúlyt teremt a kemény és a puha, a régi és az új, valamint a hideg és a meleg felületek, textúrák, bútorok és dekorációk között, hogy élhető, kényelmes tereket hozzon létre, amelyek divatosak, de időtálló minőségük a múlt hagyományaiban gyökerezik.

Mi az a modern parasztház stílus ?

A modern parasztház stílus az utóbbi években népszerű ipari és modern parasztházi lakberendezési trendek hibridje.

A modern parasztház stílus története

Az modern parasztház stílus egy modern lakberendezési trend, amely a mezőgazdasági és az ipari múlt iránti nosztalgiában gyökerezik.

A modern parasztház stílus a főként az Egyesült Államokban és Európában elterjedt parasztházi hagyományok némileg általános változata, amelyet az Egyesült Államokban olyan személyiségek népszerűsítettek, mint Joanna Gaines, aki életmódbirodalmat épített a tömegeket megcélzó, neo-rusztikus esztétika köré, amely a modern családok számára a farmélet egészséges fantáziáját teremti meg.

Modern parasztház stílusú étkező
Modern parasztház stílusú étkező

A modern stílus az ipari korszak esztétikáján alapul, és az elmúlt évtizedekben egyre divatosabbá vált, ahogy az ipar kezdett eltűnni a városokból, és az otthonok és irodák, raktár és gyárátalakításai a városi sikk szinonimájává váltak.

A modern parasztházi stílus kissé cuki és csipkelődő lehet, míg a tiszta ipari-modern hidegnek és sterilnek tűnhet. A két stílus együtt kellemes egyensúlyt teremt, ami megmagyarázza, miért működnek olyan jól együtt, és miért lett mainstream trend.

Az “ipari” modern parasztház stílus legfontosabb elemei

 • A nyersanyagokra, például téglára, fémre, üvegre, betonra és keményfára való összpontosítás.
 • Az építészet, a berendezési tárgyak és a dekoráció az egyszerű, erős, tiszta vonalakat részesíti előnyben.
 • Az építészetben a gipszkarton mögé rejtett csövek, csatornarendszerek, vezetékek és szerkezeti elemek inkább az általános esztétika szerves részeként, mint a gipszkarton mögé rejtve jelennek meg.
 • A meglévő szerkezeti elemek, mint például a szabadon hagyott téglafalak, rusztikus fagerendák, nagyméretű fémrácsos ablakok vagy polírozott betonpadlók megőrzése és kiemelése.
 • Az anyagok gyakran időjárásfüggőek, esetleg kopottak, olyan patinával, amely korukat és származásukat dicséri.
 • A meglévő jellemzők nélküli újabb építkezéseknél előfordulhat, hogy a régi kinézetre tervezett, újrahasznosított vagy új anyagokat használnak.
 • A színpaletta általában semleges, a fekete, a barna és a szürke sötétebb árnyalataiban.
 • A metrócsempe megfizethető, mindenütt jelenlévő jellemzője mind az ipari, mind a modern parasztházi kialakításnak, de a sötét színű habarccsal történő kivitelezés ipari jelleget kölcsönöz nekik.
 • A lámpatestek színei a fekete fém, az olajozott bronz vagy a réz felé hajlanak.

Modern parasztház szokásos elemei

 • A modern parasztház stílus nagyrészt a természetes anyagok, mint a fa, a kő, a pamut, a rattan és a vászon köré összpontosul.
 • A semleges színsémák általában többnyire fehérek vagy a krém, bézs vagy szürke semleges árnyalatai.
 • A modern parasztházi fürdőszobák és konyhák tipikus jellemzői közé tartoznak a fehér metrócsempe falak, a márvány munkalapok, a rozsdamentes acél készülékek és szerelvények, a fehér Shaker-stílusú szekrények, a hajópadló-deszka falak és a parasztházi mosogatók.
 • A korábbról megmaradt, vagy újrahasznosított anyagok és felületek a régiség érzetét keltik, amelyek a hiteles parasztház szellemét idézik.
 • A modern parasztházi belső terek gyakran tartalmaznak vintage, antik vagy reprodukált kiegészítőket (azaz olyan tárgyakat, amelyek úgy néznek ki, mintha egy korábbi korszakból származnának), például farmtáblákat, kovácsoltvas tárgyakat és eszközöket, valamint dekoratív konyhai berendezéseket, például süteményformákat vagy kávédarálókat.

Modern parasztház stílusú dekorációs tippek

A legjobb modern parasztház stílusú terek kellemes egyensúlyt teremtenek az ipari és a parasztházi esztétika között. Meglehetősen minimalista, épp elég részletet tartalmaznak ahhoz, hogy érdekesek és kényelmesek legyenek, miközben stilizáltak és összeszedettek maradnak. Végtelen módja van annak, hogy ezt az egyensúlyt összekeverje, attól függően, hogy milyen személyes ízlése van, és milyen teret díszít.

Modern parasztház stílusú szobarészlet
Modern parasztház stílusú szobarészlet

Ha van egy ipari stílusú loftja eredeti karakterrel, például szabadon hagyott téglával vagy csövekkel, egy rusztikus tölgyfa széles deszkás, visszanyert fapadló hozzáadásával azonnali melegséget adhat. Egy parasztházi mosogató otthonos vonzerőt adhat egy modern térnek, de gondoljon arra, hogy beton vagy csiszolt acél kivitelben válasszon, ami kapcsolatot teremt a két stílus között. Vegyen körül egy nagy rusztikus fa étkezőasztalt ipari francia fém Tolix-stílusú székekkel, hogy kontrasztot teremtsen. Amikor csak lehetséges, őrizze meg és emelje ki az eredeti jellegzetességeket, például a szabadon hagyott téglát vagy a fából készült mennyezeti gerendákat.

Adjon sötét színű fémkonzolokat a fából készült nyitott polcaihoz. Frissítse a rozsdamentes acélból készült vízvezeték-szerelvényeket sötétebb, időjárásállóbbnak tűnő felületekkel, például olajos bronzzal vagy feketével. Telepítsen ipari világítást szabadon hagyott izzókkal, például Edison-izzókkal, így láthatóvá válnak a vezetékek. Válasszon reprodukciós fekete fémkeretes ablakokat, válaszfalakat vagy atelier-stílusú ablakokat a terek felosztásához, mint az ipari múltra való visszatekintést, amely frissnek tűnik egy modern térben.

Modern parasztház stílusú konyha
Modern parasztház stílusú konyha

Néhány jól megválasztott modern parasztházi tartozék anélkül, hogy giccsesnek tűnne, a design inspirációját erősítheti, például régi fémtáblák, Mason-üveg vázák, fonott vagy fémkosarak, vintage kampók, valamint bútordarabok.

Míg a legsikeresebb modern parasztházi dizájn a hiteles régi és új anyagokat és dekorációt ötvözi, a stílus olyan népszerűvé vált, hogy az elmúlt években számos új, modern parasztházi ihletésű anyag és termék árasztotta el a piacot. Ezek közé tartoznak a fa felületű trompe l’oeil csempeburkolatok, az antik vízvezeték-szerelvények reprodukciói, a lábas kádak, a különböző anyagokból készült mosogatók, az ón csempék, és más elemek, amelyek bárki számára elérhetővé teszik a stílust bármilyen árkategóriában.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....