A skandináv parasztházi stílus elemei

  • Olvasási idő:4perc

A skandináv ihletésű és a parasztházi dekorációt, mint különálló stílusokat valószínűleg már jól ismeri, de a fehérre meszelt falécek és a rusztikus báj között a skandináv ihletésű dekoráció és az amerikai parasztházi stílusú dekoráció sokkal több közös vonást mutat, mint amennyit a szemével láthat.


Kapcsolódó cikk


Eredet

A hibrid lakberendezési stílus két különböző régióból származik: Dániából, Norvégiából és Svédországból, valamint az amerikai vidékről. Vizuális hasonlóságaiknak és általános vezérlő ethoszuknak köszönhetően az amerikai és az északi stílus kombinációja bájos és élhető tereket eredményez, amelyek egyszerre hangulatosak és praktikusak.

Skandináv és amerikai stílusok keveréke a helységben
Skandináv és amerikai stílusok keveréke a helységben

A skandináv parasztházi stílust nagyrészt a minimalizmus és a természet ihlette, ami egyfajta melegséget és otthonosságot eredményez anélkül, hogy túlságosan zsúfolt vagy kivitelezhetetlen lenne.

A dekorációs stílusok keveredése arról is ismert, hogy a textíliák és növények bőséges mennyiségét állítja szembe a durván megmunkált fával és a monokróm színvilággal; ez a fajta dekoratív házasság tiszta vonalakat és praktikus tereket tesz lehetővé anélkül, hogy gyérnek vagy sterilnek tűnne.

A természetes anyagok használata is a stílust jellemzi a fürdőszobában
A természetes anyagok használata is a stílust jellemzi a fürdőszobában

A skandináv parasztház ihlette dekorációs stílusú otthonok olyan egyensúlyt érnek el, amely optimális mind a városi, mind a vidéki élethez – az északi designelemek otthonossága és melegsége azonnal pihentető légkört biztosít, míg az amerikai parasztházi stílus hozzáadása funkcionálisabb teret biztosít, amely a mindennapi élet gyakorlati és pragmatikus oldalára helyezheti a hangsúlyt.

Hogyan érhetjük el a skandináv parasztház stílust ?

A skandináv parasztházi stílus két ikonikus stílust vesz, és összeolvasztja őket, hogy erős kontrasztot hozzon létre a parasztházi stílus klasszikus megjelenése között, és világos fehér terekkel és éles, megkülönböztetett jellemzőkkel párosítja, amelyeket egy modern skandináv dizájntól elvárhatunk, miközben természetes, visszanyert faanyagokat használ akcentusdarabként, hogy feltűnő kontrasztot hozzon létre a térben.

A zöld növények és fehér falak jó kontrasztot biztosítanak
A zöld növények és fehér falak jó kontrasztot biztosítanak

A két különböző stílus jól alkalmazkodik a zsúfolt háztartásokhoz vagy azokhoz, akik egy olyan minimalistább megközelítést keresnek a lakáshoz, amely nem néz ki bemutatóteremnek vagy személyiségtől és melegségtől mentes térnek.

Egy skandináv parasztház stílusú otthonban mindenütt a minimalizmusra helyezik a hangsúlyt, lehetővé téve, hogy az otthon minden egyes eleme és dekorációs darabja vizuálisan is érvényesüljön a saját terében. Ez nem azt jelenti, hogy búcsút kell mondani a dekorációs tárgyainak vagy a merész művészetre való hajlamának, hanem inkább azt, hogy ezeknek a tárgyaknak több helyük legyen lélegezni; hogy élvezhetőek legyenek, ahelyett, hogy elfoglalnák a teret.

Ami a tipikus skandináv parasztház színvilágát illeti, érdemes korlátozott számú színvilágra összpontosítani, különösen az olyan természetesen előforduló színekre, mint a fehér, a világosbarna és a fekete.

A falak dekorációjáról se kell teljesen lemondani
A falak dekorációjáról se kell teljesen lemondani

Ezekben a terekben a falakon olyan designelemeket használnak, mint a hajódeszka, lambéria és a fali applikációk, hogy a helyiségek izgalmasak maradjanak, és sajátos textúrát kapjanak. Bár ebben a kialakításban általában nincs színfókuszpont, általában újrahasznosított fagerendákat, bútorokat és polcokat láthat az egész otthonban, hogy természetes kontrasztot teremtsenek a parasztház és a skandináv dizájn között.

A befejezetlen fa hangsúly darabok és a nagy ablakok néhány kihagyhatatlan jellemző, ami a stílusra vall. Ügyeljen arra, hogy a dekoráció során minimalista megközelítést alkalmazzon – és mindenképpen adjon hozzá erős kontrasztos színeket, például fehéret és feketét.

A skandináv parasztházi stílusban is sok a növény és a különböző textúrák. Egy kevés zöld szín és néhány kényelmes szövet megakadályozhatja, hogy otthona túlságosan egyhangúnak és sterilnek tűnjön, miközben elősegíti az otthonosság érzését anélkül, hogy giccses területre merészkedne.

Skandináv hatású bútor és kiegészítő
Skandináv hatású bútor és kiegészítő

A skandináv parasztházi stílus jelenleg feltörekvő lakberendezési stílus, és nem véletlenül. A hibrid dekorációs stílus különböző hatásokat ötvöz egyszerű és praktikus módon, ami bárki számára nagyszerű módja lehet egy egységesebb és kényelmesebb élettér kialakításának.

A svéd, a dán és a norvég dizájn mind nagyon rusztikus vonzerőt kínál – a tipikus vidéki vagy vidéki ihletésű dekoráció nélkül. Visszanyúl a természethez, és természetes anyagokat, például fát és agyagot használ, hogy a földhözragadtság és a kényelem érzetét keltse. Az északi ihletésű dekoráció nagyon egyszerű formákkal, például körökkel és négyzetekkel rendelkezik, amelyek egyszerre képesek elősegíteni a nyugalom érzését, miközben nagyon könnyen dekorálhatók.

A fa és a kő is hozzátartozik az építési anyagokhoz
A fa és a kő is hozzátartozik az építési anyagokhoz

Röviden, a skandináv országok gyönyörű tájakat kínálnak sok nyílt térrel, erdővel és más, a természetben előforduló csodákkal, és mint ilyen, a skandináv ihletésű dekorációnak, különösen ha az amerikai parasztház stílus területére téved, akkor ugyanezt a természeti csodák érzését és a nagyszerű természet iránti megbecsülést kell az otthonba vinnie.

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik