Az Amtico padlóburkolat tisztításához tanácsok

  • Olvasási idő:4perc

Az Amtico a vinyl padlóburkolatok egyik legnépszerűbb típusa a szilárdsága és tartóssága miatt. Összetételét tekintve gyantából és lágyítószerekből készül, amelyeket összepréselnek és felhevítenek, hogy könnyű, vékony és tartós terméket állítsanak elő.

Amtico padlóburkolatok
Amtico padlóburkolatok

Legtöbbször a valódi fához és kőhöz hasonló szép felületetettel készülnek, de lehet kapni belőlük továbbá bonyolult mintákkal és motívumokkal rendelkező felülettel is, amelyeket a laminált padló egyszerűen nem tud utánozni, ezenfelül jól megbirkózik a nehezebb bútorokkal és a karcolódásra se annyira hajlamos.

Az Amtico padlóburkolat tisztítása

A kiömlések, horpadások és karcolások mindennap előfordulhatnak, akár az általános kopás, akár egy “baleset” miatt. Bár a legtöbb vinyl padló csak egy gyors felmosást és porszívózást igényel a szennyeződések eltávolításához, néhány keményebb folt extra tisztítást igényel. Ezért nézzük meg az Amtico padlóburkolat tisztításának legjobb módjait a felmerülő problémától függően.

Hogyan távolítsuk el a foltokat az Amtico padlóról ?

A megelőzés jobb módszer a Amtico padló jó állapotban tartására, mint az elhanyagolás, ezért mindig jó módszer, ha hetente néhányszor alaposan felsöpörjük az Amtico padlót. A sok morzsa, szennyeződés és törmelék összegyűlik, és ez sokkal jobban koptatja a padlót, mintha aránylag mindig tisztán lenne tartva.

Fa felületet utánzó Amtico burkolat
Fa felületet utánzó Amtico burkolat

Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Amtico keményebb anyagú, mint a legtöbb vinyl padló, így nem igényel annyi figyelmet, mint más vinyl anyagból lévő burkolat, de azért ez nem azt jelenti hogy soha nem kell törődni vele.

Kosz és törmelék eltávolítása

A nagy forgalmú területeken vagy a kiömlésekre hajlamos helyeken mossa fel a padlót bármilyen, a rendelkezésére álló felmosórongy segítségével. Nem kell, hogy mikroszálas legyen, bár az a legjobb megoldás, a felmosórongynak nedvesnek kell lennie, de nem szabad áznia.

Mélytisztítás

Amikor a padló mélytisztítására kerül sor, akkor egy speciális, direkt erre a célra kifejlesztett, úgynevezett Amtico Floorcare Stripper használata javasolt. Ez eltünteti a csúnya, beivódott szennyeződéseket, és visszaadja padlójának korábbi fényét. Vigye fel, várjon 10 percet, majd öblítse le. Érdemes utána Amtico Floorcare Dressing-et használni, hogy a vinyl padlót újra újjá varázsolja.

Az Amtico tisztításához legtöbbször elég a puha és nedves felmosó
Az Amtico tisztításához legtöbbször elég a puha és nedves felmosó

Folteltávolítás

Ha Amtico padlója foltok és karcolások áldozatává válik, először papírtörlővel törölje le a kiömlött szennyeződéseket. Ezután vigyen fel egy gyenge folteltávolító tisztítószert, hagyja rajta néhány percig, majd tisztítószivaccsal távolítsa el. Erre a célra használhatja az Amtico Floorcare Strippert is (a foltok eltávolítására) a felület előkészítésére, ami után az Amtico Dressinggel való kezelés jöhet, amely segít megvédeni az padlót.

Hogyan távolítsa el a karcolásokat az Amtico padlóburkolatról ?

Ha az Amtico padlóburkolata bármilyen módon megkarcolódott vagy megsérült, akkor két lehetősége van. Az első az, hogy kicseréli a sérült részt vagy csempét a megfelelő szemcsemintázatnak megfelelően. A második lehetőség, hogy szakembert bíz meg az érintett terület kijavításával.

Amtico burkolat telepítése
Amtico burkolat telepítése

Hogyan lehet eltávolítani a festéket az Amtico padlóburkolatról ?

Mivel az Amtico egy tartós és erős anyag, a festék eltávolításához csak egy életlen “kaparó” (legjobb egy nem használt bankkártya) és gyengéd súrolás szükséges. Egyszerűen használjon vizet és mosogatószert, majd dörzsölje le a felületet a műanyag súroló “szerszámmal”. Alternatív megoldásként használjon vinylradírt.

Lehet porszívózni az Amtico padlóburkolatot ?

Az Amtico padlóburkolat számára a porszívó használata nem jelenthet problémát. A sörtés kefékkel szinte mindig biztonságosan lehet a porszívózást végezni, de nem árt ellenőrizni a sörtéket (a sörték közé került keményebb és éles tárgyat vagy valamilyen szilánkot illetően) mielőtt véletlenül megkarcolná a Amtico padlót.

Lehet gőzzel tisztítani az Amtico padlót ?

Nem javasolandó, hogy gőztisztítót használjon az Amitco padlóburkolat tisztítására, mivel a gőz gyengíti az Amtico csempék közötti kötéseket. Egyes gőztisztítógép gyártók azonban biztonságosnak tartják termékeiket a vinyl padlóhoz, ezért mindig nézze meg a gép paramétereit és használati utasítását, mielőtt gőzölve tisztítaná az Amtico padlót.

Mivel tisztíthatom az Amtico padlót ?

A legtöbb “padlóbarát” tisztítószer nyugodtan használható. Azonban az Amtico termékek gyártói a speciális termékeik használatát javasolják, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy a legjobb és legbiztonságosabb tisztítást nyújtsák a tartós és luxus hatású vinyl padlóik számára.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....