Mit csináljanak az építőipari vállalkozások télen ?

 • Olvasási idő:4perc

Függetlenül attól, hogy majdnem egész évben keményen dolgozott, az időjárás lehűlésével ideje szusszanni egyet. A téli hónapok és az ünnepi szezon kezdetén joggal gondolhatja, hogy ideje pihenni egy kicsit, és várni a következő év elejéig a soron következő munkákkal. De addig is lehet hasznosan eltölteni az időt.

A téli hónapokat is tölthetjük hasznosan ha az építőiparban dolgozunk
A téli hónapokat is tölthetjük hasznosan ha az építőiparban dolgozunk

A pihenés fontos a kemény munkával töltött szezon után, de a szezonon kívüli időszak arra is kiváló lehetőség lehet, hogy egy kicsit befelé fordítsa a figyelmét, és olyan dolgokat végezzen, amelyek a zsúfoltabb hónapokban lehetetlennek tűntek.

Íme pár dolog amivel foglalkozhat, amíg ismét beköszöntenek a jobb idők, és a melegebb hőmérséklet.

Elemzések és a jövő év tervezése

Amikor a vállalkozása figyelmét teljes mértékben leköti a határidők betartása és a temérdek felmerülő probléma, akkor most itt lehet az ideje, hogy beleássa magát az év második és harmadik negyedévében gyűjtött adatokba, hogy lássa, ezek a folyamatok és rendszerek olyan jól szolgálják-e Önt, ahogyan szeretné. Szánjon időt arra, hogy kiderítse, mi ment rosszul és mi jól, és milyen fejlesztéseket lehet végrehajtani a vállalkozása jobb működéséért. Íme néhány dolog, amin dolgozhat:

 • Elemezze a költségvetésben fellépő költség-túllépéseket, hogy megtudja, hogyan kerülheti el őket.
 • Használja a munkaerő-gazdálkodási adatokat, hogy kiderítse, hogyan lehet hatékonyabb.
 • Tűzzön ki új célokat a bevételre, a biztonságra és más mérőszámokra vonatkozóan, amelyek a csapat küldetése és a pozitív jövőkép felé terelik Önt.
 • Újítsa fel marketingtervét, hogy a következő szezonban szükséges munkát bevonzza, és indítsa is el annak végrehajtását már most.
  Ha időt szán a múltbeli műveletek teljes körű elemzésére és a hatékonyság érdekében történő átalakításra, az később mindenképp megtérül. Az új ajánlatokat ezáltal szervezettebben és professzionálisabban tudja majd megközelíteni.

Tanulás és hálózatépítés

A legtöbb építőipari szakkiállításra nem véletlenül a negyedik és az első negyedévben kerül sor, mert ekkor találhat olyan építőiparral foglalkozó szakembereket, akiknek ilyenkor van idejük az ilyenfajta elfoglaltságokra. Az építőipari szakkiállítások számos előnyt kínálnak a résztvevőknek, valamint a szponzoroknak és az előadóknak.

Amiben segíthetnek a szakmai összejövetelek:

 • Az építéssel foglalkozó szakemberek képzése a rendelkezésre álló legújabb eszközökről, technológiákról és módszerekről.
 • Összehozza az építőipar legokosabb elméit, hogy hálózatot építsenek és új kapcsolatokat alakítsanak ki.
 • Lehetőséget kínálnak a szolgáltatások értékesítésére a célközönség számára.
 • A szakkiállításokon kívül is szakíthat időt üzleti kapcsolatainak ápolására, ha korábbi ügyfeleivel kapcsolatba lép, szemináriumokon vesz részt, és online hálózatépítéssel foglalkozik.

A szezonon kívüli oktatási lehetőségek közé tartoznak a tanfolyamok, amelyek segíthetnek a csapatának a biztonsági és szakmai képességeik növelésében, vagy akár Ön is résztvehet néhány vezetői vagy menedzsment órán való részvételben, vagy új készségek elsajátításában. 

Az új munkatársak toborzása is sokkal könnyebb a téli hónapokban, mivel van ideje arra, hogy a legjobb szakembereket megtalálja, mielőtt az építőipari munkák újból beindulnak.

Új technológiák felkutatása és bevezetése

Ha versenyképes akar maradni, akkor itt az ideje, hogy beleássa magát az új technológiai fejlesztésekbe. Manapság szinte mindennap új eszközök jelennek meg, amelyek sok időt és pénzt segíthetnek a vállalatoknak. Ez magában foglalja a digizalitáltságra való nagyobb áttérést, ha eddig még nem tette meg.

Az egyik legfőbb ok, amiért a technológiai eszközök nem terjednek el az építőipari vállalkozásoknál, az a használatuk iránti elkötelezettség és az oktatás hiánya. Éppen ezért a holtszezon optimális időszak lehet arra, hogy egy sikeres kísérleti projektet követően időt szánjunk az új rendszerek elsajátítására a teljes bevezetés érdekében.

A szoftverrendszerek úgy vannak tervezve, hogy a lehető legjobban felhasználóbarátok legyenek, de az új dolgok napi rutinba való beillesztése gyakorlatot igényel. Sok olyan, építőiparban használatos szoftver létezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyéni űrlapokat készítsenek a többféle forrásból származó adatok nyomon követésére, valamint a földrajzi helymeghatározás és a fényképek hozzáadása is alapfunkcióknak számítanak már a még teljesebb kép érdekében.

Ez egyszerűbb és hatékonyabb módja annak, hogy információkat gyűjtsön a munkaterületről, és továbbítsa azokat a projektben érdekelt felek között, de ez egy kis megszokásbeli változást igényel Öntől, hogy a naponta használt tollat és papírt egy szoftverre cserélje le..

Ha megtalálja a megfelelő megoldásokat, és azokat helyesen az Ön javára tudja fordítani, akkor a technológia jelentősen befolyásolhatja a vállalkozáson belüli döntéshozatal módját pozitív irányban. Érdemes időt szakítani arra, hogy megtanulja őket, és beépítse azt az építőipari vállalkozásának működésének “szövetébe”.

Pihenjen és töltődjön fel

Az építőipari csapatok megérdemlik, hogy a hűvösebb hónapokban egy kicsit lazítsanak. Keverje a pihenést és kikapcsolódást néhány üzletfejlesztő tevékenységgel, és máris megvan a receptje egy nagyszerű, jövő évi forgalmas szezonhoz. Az építőipari kiállításokon való részvétel, az új dolgok tanulása és a múltbeli üzleti teljesítmény elemzése mind-mind kellemes és hasznos tevékenységet jelentenek, és segíthetnek a vállalkozásának növekedni és gyarapodni.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....