Szigetelés belülről kerámiabevonattal

  • Olvasási idő:2perc

Ebben a cikkben már volt szó a belső szigetelésről, az előnyeiről és hátrányairól. Most azt nézzük meg hogy milyen típusú szigetelőanyag a szinte legjobb, és hogyan készítsük, vagy készítessük el a falra felhelyezését.

A belső szigetelést sokszor társasházaknál, többlakásos házaknál szokták alkalmazni. Van úgy hogy ha társasházban lakunk, akkor annak a teljes szigetelése azért nem valósul meg, mert esetleg egy, vagy több szomszéd saját költséggel nem tud részt vállani a külső hőszigetelés, vagy a hőszigetelés felújításából. Az ilyen esetekre szükségesek vagyunk mi gondoskodni a belső szigetelésről. Ha a belső szigetelés megfelelő minőségi anyagokkal és szakszerűen van kivitelezve, akkor olyan hatásfokú tud lenni mint a kinti hőszigetelés, és valamivel olcsóbban is ki lehet hozni. Viszont sok teret vesz el a belső helységekből, és ha kis területű lakásunk van akkor szembetűnő lehet a hagyományos szigetelőanyag okozta területvesztés.

Megoldás a kerámiabevonat

Az egyik legjobb, és leghatékonyabb megoldás ha kerámiatartalmú vékonybevonatot használunk. Nem a legolcsóbb megoldás, de hatékony, nagyon jól tartja benn a hőt, és nagyon tartós. Nevezik még ezt a bevonatot folyékony hőpajzsnak is, mert nagyon hasonló az űrhajokon lévő hőpajzs anyagához.

Így néz ki a kerámiabevonattal készült fal
Így néz ki a kerámiabevonattal készült fal

Anyagában nagyon apró kerámiagömbök vannak, amik a hatékonyságát adják, amellett a vizet is távol tudja tartani. További előnyei még hogy nagyon vékony réteget képez, amivel nem vesz el területet a belső térből, rugalmas bevonatot képez, ezáltal a falak nem fognak repedezni, hagyományos falfestéshez használt  eszközökkel felhordható a falra, akár vízzel is tisztíthatjuk, nem fakul, meg lehet vele szüntetni a penészedést mert a penész nem tud elegendő nedvességhez jutni, nagyon jó a hőállósága.

Hagyományos módszerrel lehet a falra felvinni
Hagyományos módszerrel lehet a falra felvinni

Hátránya közt lehet említeni a magas árát, viszont cserébe minőségi és tartós bevonatot kapunk a kerámiabevonattal.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....