Ha el akarja adni a házát…

  • Olvasási idő:3perc

Az 1990-es években nagyon kevesen hallották a “home staging” kifejezést. Persze mindenki tudta, hogy egy ház eladásához az kell, hogy a lehető legjobban nézzen ki, de a legtöbben úgy gondolták, hogy ez a piszkos edények eltakarítását és esetleg néhány váza friss virágot jelent.

Jó állapotban adjuk el a házunkat
Jó állapotban adjuk el a házunkat

Ugorjunk 20-30 évet előre, ahol a home staging – egy szakember segítségével – jól bevált szolgáltatás az ingatlanpiacon. Felbérelhet egy lakberendezőt, vagy végezheti saját maga. Nézzünk meg néhány módszert, hogyan rendezze otthonát, ha a ház eladásán gondolkodik.


Kapcsolódó cikk

Festés

Lehet, hogy fájdalmasnak tartja, hogy egy házat közvetlenül költözés előtt kifessen, de ha a ház szobái nem világos, vagy semleges színűek, akkor komolyan el kell gondolkodni a festésen. Még ha nem is ez a stílusa és unalmasnak tűnik, a világos semleges színek, például az elefántcsont vagy a világosszürke tisztábbá és világosabbá teheti a teret, és, ez egy népszerű megjelenés.

Ne feledje, hogy amikor eladja a házát, az nem önről szól, hanem a vevőkről. A lehető legtöbb embernek akarja hogy tetszen, és a semleges színek biztonságos módot jelentenek erre. Emellett egy friss festékréteg mindent tisztábbá tesz, és amikor egy ingatlan eladásáról van szó, a tisztaság létfontosságú.

Rendrakás

Mielőtt listára tenné a házát, rendet kell raknia, és minimalizálni kell a bútorok mennyiségét. Tegye el a személyes családi fényképeket és emléktárgyakat, távolítsa el a kisebb bútordarabokat, és néhány tartozék kivételével tisztítsa meg a könyvespolcokat és az asztalokat.

Bárkinek, aki belép a bejárati ajtón, el kell tudnia képzelni a saját tárgyait a térben, és ez nehéz lehet, ha az előző tulajdonos holmijai töltik meg azt. Bármennyire is nehéz tehát, próbáljon meg eltávolítani az otthonból minden, Önre és családjára utaló nyomot. Emellett minél kevesebb tárgy van a helyiségben, annál nagyobbnak és tisztábbnak fog tűnni, és pontosan ezt szeretné.

Egy hely ahol le lehet ülni

Miután a legtöbb kisebb tárgyat eltávolította a szobából, elrendezheti a nagyobb bútordarabokat. A legfontosabb dolog itt az, hogy beszélgetőhelyet hozzon létre. Ez a legtöbb esetben egy kanapéból, dohányzóasztalból és egy-két székből áll. Ha van egy természetes fókuszpont, például egy kandalló, rendezze köré az ülőalkalmatosságokat.

Az ilyen típusú társalgási területek általában nagyon barátságosnak tűnnek, és arra késztetik az embereket, hogy leüljenek és pihenjenek. És ne feledkezzen meg a világításról sem. Legyen a térben néhány asztali lámpa vagy állólámpa, így fényt vonzhat a szobába.

Maximalizálja az ablakok szerepét

Az ablakokat mindig ki kell játszani. Ne rejtse őket nehéz drapériák vagy függönyök mögé. Minden ablak legyen tiszta és ép, és hívja fel a figyelmet a beáramló fény mennyiségére. Még ha nincs is kilátás, jobb megmutatni az ablakot, mint elrejteni valami mögé.

Emellett, amikor csak lehetséges, próbáljon meg tükröt elhelyezni közvetlenül az ablakkal szemben. Ez visszaveri a fényt, és nagyobbnak mutatja a szobát. Az ablakokat pedig mindenképpen tisztítsa addig, amíg csillogóvá nem válnak.

Végezze el a kisebb javításokat

Ne hagyjon olyan tárgyakat elromlani, amelyeket könnyen meg lehet javítani. Egy kilazult kilincs, egy elgörbült függönyrúd, egy nyikorgó padlódeszka – ezek mind olyan dolgok, amelyeket nagyon könnyű megjavítani, mégis nagyon kopottasnak tűnnek a potenciális vevők számára.

Ha valami nem stimmel, az azt jelzi a vevőknek, hogy a ház esetleg nincs tökéletes állapotban. Mindennek úgy kell kinéznie, mintha tip-top állapotban lenne. Az apró dolgok feltűnnek. Lehet, hogy Önnek apróságnak tűnnek, de miért bízná a véletlenre, ha Ön is meg tudja csinálni ?

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik