Kis területű lakások színei ha el akarja adni

  • Olvasási idő:4perc

A természetes fénnyel és színekkel rendelkező, barátságos lakás alapvető fontosságú a gyors eladáshoz. A ház színeinek kiválasztása egy kis területű otthon számára nem könnyű feladat. A folyosók, előcsarnokok és a szobák színei meghatározhatják egy otthon megjelenését és hangulatát. Mielőtt elindulna festéket vásárolni kis otthonához, szánjon időt arra, hogy megállapítsa, milyen hatást szeretne elérni. Íme néhány ötlet, amely segíthet ebben a törekvésében.


Kapcsolódó cikkek


A nappali színei

A nappali az első helyiség, amelyet a lakásvásárlók látnak, amikor belépnek egy lakásba. Ha nem lenyűgöző, nem fognak elidőzni. Fesse fehérre a nappali falait, hogy növelje annak fényerejét, és hogy a falak vizuálisan távolabbra kerüljenek. Ha úgy érzi, hogy a fehér túl rideg és hideg, próbálja ki a taupe színt.

A természetes fény jó hatással van a térre
A természetes fény jó hatással van a térre

Ez egy nyugtató homokszín, amely megnöveli a teret, és meleg és barátságos érzést kelt benne. Nagyszerű háttérként is szolgál, mivel a természetes fény színét veszi fel, miközben megőrzi integritását. Kipróbálhatja a krémszínt, az elefántcsontot vagy a bézst is.

Hálószoba

Hozzon létre egy szentélyt a hálószobában ötletes színekkel. A hálószoba a pihenés helye, és egy nyugodt menedéknek kell lennie. Használjon fehér és más pihentető színeket, hogy hálószobája nagyobbnak tűnjön. A kék szín a tenger és az ég sugallata miatt eredendően pihentető. Sőt, kutatások szerint az emberek hosszabb ideig alszanak a kék hálószobákban. Ha nem kedveli a kéket, próbálja ki a jeges szürkészöldet, amely a neutrális színek nagyszerű változata.

A semleges színek jól mutatnak a hálószobában
A semleges színek jól mutatnak a hálószobában

A kis hálószobákkal rendelkező háztulajdonosok szívesen használnak földszíneket és semleges színeket, mint a szürke, a sárga vagy a zöld. Ezek az árnyalatok hatására a falak vizuálisan háttérbe szorulnak, kiemelve a szobában lévő kiegészítőket. A fehér szín szintén jól működik egy kis hálószobában, de kerülje az erős fehér szín használatát, mivel ettől a hálószoba fásultnak tűnhet. Az elefántcsont, a krém és a vaj jó választás. A mennyezetet fesse fehérre, mivel ez a legjobb választás egy kis helyiségben.

Konyha

Fontolja meg a semleges vagy akcentusfalas konyhai festékötleteket. Szeretne még több pezsgést vinni a konyhájába ? A jól megválasztott konyhai festékszínek megteszik a magukét. Gondolkodott már azon, hogy a legtöbb konyhát miért festik pirosra vagy narancssárgára?

Világos színű konyha
Világos színű konyha

Azért, mert ezek a színek serkentik az étvágyat. Ha úgy gondolja, hogy túl élénkek a konyhájához, fesse a falakat lágy sütőtök vagy kumquat színűre. Ezek a színek élénkek, de nem intenzívek. Ha valami szelídebbet szeretne, próbálja ki a fehéret, a halványkéket vagy a krémszínt. Emellett fontolja meg a semleges színeket is a konyhában.

A fürdőszobának a színei

A fürdőszobák lágy színekkel remekül mutatnak. A lágy színek pihentető érzést keltenek, a bőrtónusú színek is nyugtatók. A vásárlók beleszeretnek az elefántcsontra, gyengéd rózsaszínre vagy vajszínű barnára festett fürdőszobákba. Ha fürdőszobája nem kap sok természetes fényt, fesse a falakat halványsárgára vagy szalmasárgára, mivel ezek a napfényt utánozzák.

Egyszerű, világos fürdőszoba
Egyszerű, világos fürdőszoba

Ha fürdőszobája nagyon kicsi, fesse fehérre vagy citromsárgára, hogy nagyobbnak tűnjön. Égszínkék festékkel tengerparti hangulatot is teremthet. Fesse hasonló színűre a falakat és a mennyezetet, hogy vizuálisan megnövelje a teret. A vevők tekintete könnyedén vándorolni fog, és azt fogják hinni, hogy a szoba nagyobb, mint amekkora valójában.

A világos falakat általában szeretik a vevők. Ha azt szeretné, hogy otthona gyorsan eladható legyen, fesse a falakat fehér vagy törtfehér színűre. Ez lehetővé teszi a vevők számára, hogy könnyen átfesthessék, amikor beköltöznek. A fehér festék emellett világos és tiszta megjelenést kölcsönöz az otthonnak. Használja ki a helyi festékboltban található számos prospektust és festékválasztékot, és kérje ki szakértő tanácsát a használható színsémákról.

A lakásvásárlóknak erős érzéseik vannak a merész színekkel kapcsolatban. Hogy a kedvükben járjon, használjon olyan semleges színeket, mint a fehér, a bézs vagy a krém. A nagy szobák semleges színűre festése segít a vevőknek abban, hogy elképzelhessék a holmijaikat a térben. A vevők vonzódnak a semleges belső terekhez mind online, mind offline veszik szemügyre. Semleges szobái jobban fognak mutatni a hirdetési fotókon, és több vásárló foglal majd időpontot Önhöz.

A házfesték színeinek kiválasztása otthonához egyszerűnek hangzik, de ez lehet az egyik legnehezebb döntés, főleg ha nem akar éveket várni arra hogy a lakását megvásárolják.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....