Trükkök a kis hálószoba megnagyobbítására

  • Olvasási idő:4perc

Az egyik alapvető terület, amelyre a vásárlók a lakásvásárlás során összpontosítanak, a hely. A legtöbb vásárló azért akar költözni, hogy nagyobb otthonban tudjon élni, és nem fog figyelmet fordítani a túl kicsi otthonokra. A jó hír az, hogy még a legkisebb otthonok is vizuálisan megnagyobbíthatók. Az a közelmúltbeli tendencia, hogy egyre több lakásvásárló keres otthonokat a városokban, ami azt jelenti, hogy az eladóknak kreatívnak kell lenniük a lakáseladással. Néhány egyszerű kiigazítással át lehet alakítani az apró otthonokat vizuálisan nagyobbá, különösen az olyan kis helyiségeket, mint a hálószobák.


Kapcsolódó cikkek

Legyen rend a hálószobában

A felesleges bútoroktól és egyéb lakberendezési tárgyaktól való megszabadulás tágas szobát teremt, amely vonzó a vásárlók számára. Szánjon időt a hálószoba megfelelő rendberakására, mielőtt a potenciális vevők megtekintik otthonát.

A világos hálószoba mindig nagyobbnak látszik
A világos hálószoba mindig nagyobbnak látszik

A hálószobának olyan érzést kell adnia, mintha a vevők minden este kényelmet élvezhetnének, de a következő napra való felfrissülésre is alkalmas helynek kell lennie.

Tartsa a hálószobát tisztán és rendben

A takarítás és a lomtalanítás kéz a kézben jár. Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy eltávolít minden felesleges bútort a szobából. Bármennyire is hívogató a hálószobája, a számos holmi elriasztó lehet a vevők számára. Győződjön meg róla, hogy semmi sem hever a padlón vagy a bútorfelületeken. Távolítsa el a családi fényképeket, plüssállatokat, a tévét és egyéb személyes tárgyakat. A kisebb tárgyakat tárolja az ágy alatti kihúzható tárolófiókokban. Minél kisebb a szoba, annál fontosabb a hatékony rendszerezés.

Használjon kisebb ágyat

A legtöbb hálószobában hatalmas ágyak vannak, amelyek sok helyet foglalnak el. Cserélje le a nagy ágyat egy kisebb franciaágyra, vagy egy teljes méretű ágyra, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön. Ha egy gyerekszobát rendez be, használjon kétágyas ágyat. Helyezze az ágyat a hálószobaajtóval szemben lévő fal közepére. Ez legyen az első dolog, amit a vevők látnak, amikor belépnek a szobába. Szépítse meg friss ágyneművel, paplannal és színes díszpárnákkal.

A szobához túl nagy ágy vizuálisan csökkenti az érzékelhető négyzetmétert. Amíg otthona eladásban van, álljon ellen a kísértésnek, hogy újabb bútordarabokat vásároljon. Ha muszáj, válasszon kis, kényelmes darabokat, amelyek nem terjedelmesek.

Távolítsa el a felesleges bútorokat

A nagyméretű bútordarabok, például a nagy komódok szükségtelennek bizonyulhatnak, és át kell őket költöztetni otthonának egy másik szobájába, vagy raktárba kell helyezni. Ha a hálószobája nagyon kicsi, az éjjeliszekrényen és egy kis széken kívül ne tegyen bele semmit. Ne feledje, hogy a szoba célja, a rendeltetésének meghatározása, és nem az, hogy megmutassa a vevőknek, hány bútordarab fér el benne. Gondoskodjon arról, hogy elegendő hely legyen az emberek számára, és ne akadályozza a forgalmat bútorokkal.

Használjon tükröket és természetes fényt

A jó világítás hatását nem lehet túlbecsülni. A fény becsaphatja a szemet, és nagyobbnak mutathat egy szobát, mint amekkora valójában. Használjon sok fényt, amikor bemutatja a hálószobáját. Napközben nyissa ki az ablakokat, este pedig gondoskodjon a hálószoba változatos megvilágításáról. Helyezzen lámpákat az éjjeliszekrényére, hogy lágyítsa a teret. Győződjön meg róla, hogy illenek egymáshoz, mert az eltérő fényspektrumú fények zavaróak lehetnek.

A megvilágítás fontos egy hálószobánál
A megvilágítás fontos egy hálószobánál

Használhat shabby-chic fehér lámpákat, vagy akár ázsiai ihletésű lámpákat is. Ahhoz, hogy kis hálószobájának stílust adjon, használja megfelelően a függönyöket. Válasszon olyanokat, amelyek tompítják az erős napfényt, de mégis beengedik a fényt. A jól megválasztott függönyök segítenek abban, hogy hálószobája szórt fényt kapjon az extra világos és napsütéses napokon.

Díszítsen tükrökkel, ha lehetséges

A tükrök az ablakokból és a világításból érkező fény visszatükröződésével tágítják a tereket. Nem kisebbítik a vizuális teret, hanem megduplázzák azt. Olcsó módja annak, hogy kitöltse az üres helyeket a falakon. Helyezzen tükröket az ablakokkal szemben, hogy növelje a fényt a hálószobában. Tükröt helyezhet egy műalkotással szemben is, hogy felhívja rá a figyelmet.

A kis helyiségeket, különösen a hálószobákat nehéz lehet vonzóvá tenni a vevők számára. A modern vásárlók sok helyet akarnak, és figyelmen kívül hagyhatják otthonát, ha kicsi a hálószobája. De ne essen kétségbe. Egyszerűen használja ezeket a trükköket, hogy hálószobája minél több vevő számára vonzóvá váljon. Nemcsak vizuálisan növeli a méretet, hanem stílusossá és hangulatossá is teszik az ilyen technikák a teret.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....