A természetes fény növelésének legjobb módjai otthonában

  • Olvasási idő:4perc

A természetes fény egy otthonban mindig jobb, mint a mesterséges fény. Olyan gazdag, teljes spektrumú árnyalatban fürdeti a szobát, amelyet a villanykörték csak remélni tudnak, és növeli a szervezet jó közérzetet keltő szerotoninszintjét. A legjobb az egészben, hogy a természetes fény nem fog a hónap végén esedékes villanyszámlával jönni. Ingyen van.


Kapcsolódó cikkek

Sok otthon nem a természetes fény figyelembevételével épült. Ha nem lehet megfogni a házát, és a nap irányába fordítani, vagy áthelyezni egy naposabb helyre, akkor van itt néhány olyan átalakítási projekt, amellyel jelentősen növelheti a belső természetes fényt.

Fesse fehérre az ereszt

A tető által létrehozott túlnyúlások az ereszek vagy ereszlécek. Vagy meghagyják őket nyitott ereszként, vagy vízszintes ereszléccel fedik el őket. Mindenesetre ez a rész visszaveri a természetes fényt, és besugározza azt otthonába. Az eresz fehérre festése az egyik kevéssé ismert módja annak, hogy növelje a természetes fényt otthona minden helyiségében.

A fehér eresz jó fényvisszaverő
A fehér eresz jó fényvisszaverő

Még ha háza külseje más színű is, akkor is fehérre festheti ereszét. Mivel az ereszek a ház felé hajlanak, a járdaszéli megjelenést nem befolyásolja. Elsősorban csak a ház belsejéből fogja látni őket.

Használjon világosabb belső fal, és mennyezetfestékeket

A falak és a mennyezetek fehérre vagy más világos színre festése egyszerű megoldásnak tűnhet a fény növelésére, és ez így is van.

A belső falszín az első számú módja annak, hogy a természetes fényt visszatükrözze a szobába. A fényvisszaverődési érték, vagy LRV, a tiszta fehér esetében közel 100 százaléktól a fekete esetében közel 0 százalékig terjedhet. A kettő közötti összes színnek nagyobb vagy kisebb LRV értéke van.

Világos szoba, nagyobb érzetű tér
Világos szoba, nagyobb érzetű tér

A fehér a legfényesebb. Semmi sem fényesebb a fehérnél. Ha nagyon nem szereti a fehéret, de nagyon szeretne több fényt, nézzen utána a fehér néhány más színárnyalatainak, a fehér a finoman különböző árnyalatok hatalmas skáláján létezik.

A mennyezet. A legtöbb mennyezet nem véletlenül fehér. A fehér visszaveri a fényt. És mivel a mennyezetek gyakran észrevétlenek maradnak a szoba dekorációjának felmérésekor, nem jár dizájnbüntetéssel, ha fehéret választunk. A sima fehéret előnyben részesítik a fényesebb színűekkel szemben, mivel a matt felület csökkenti a tükröződést, és a mennyezeteknek nincs szükségük a fényesebb festékek moshatóságára, mivel nem érintkeznek velük rendszeresen, mint a falakhoz és a szegélyekhez.

Használjon magasabb fényű festéket

Minél magasabb a fényesség annál nagyobb a fényvisszaverő képesség, a fényes felület több fényt ver vissza a, mint a matt felület.

Más szóval, ha fényesebb festéket használ a falakhoz, tükörszerű hatást kölcsönöz nekik. És mint mindenki tudja, a tükrök visszaverik a fényt.

Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül magasfényű festéket kell használnia, bár ha szeretné, használhat. Azt jelenti, hogy egy fokozattal feljebb kell lépni a fényesedés irányba. Tehát, ha szereti a mattot, próbálja ki a tojáshéjfestéket. Ha szereti a tojáshéjfényű fényt, próbálja ki a félfényes festéket. Ha feltűnően sötét szobája van, érdemes megfontolni a fényes festéket a falakra, még akkor is, ha jellemzően nem használják a falakon. Csak azzal számoljon, hogy a nagyobb fényesség nagyobb tükröződést jelent az erős fény, különösen a mesterséges fény használatakor.

Használjon üveg vagy erősen fényvisszaverő csempéket

Az üvegcsempe a legjobb dolog a fény visszaveréséhez a konyhai vagy fürdőszobai falakon. Megfelelő megvilágításban az üveglapok a rájuk eső fény közel 100 százalékát visszaverik.

Világos konyha
Világos konyha

Az üveg után másodikként a nagy fényű kerámiacsempéket is felszerelheti, hogy közel ugyanolyan fényvisszaverő hatást érjen el. Hasonlítsa össze az olyan alacsony fényvisszaverő képességű (és divatos) burkolólap-anyagokat, mint a beton vagy a fa, akár egy közönséges fehér metrócsempe burkolólappal szemben. A fényvisszaverődés szempontjából a metrócsempe sok más anyaggal szemben jobb.

Cserélje ki a külső fal egy részét üvegblokkokkal

Nem a legegyszerűbb, de hatékony megoldás, ha a külső fal egy részét üvegblokkal cseréli ki, és így meglehetősen sok természetes fényt juttat be oda, ahol egyébként nem jutna fény az otthonába.

Az üvegtégla nem helyettesíti szerkezetileg a falcsapos rendszert, ezért a blokkrészek fölé fejléceket kell felszerelni, mint bármely ablak- vagy ajtóegység esetében.

Telepítsen tetőablakokat a mennyezetre

A tetőablakok a természetes fény beáramoltatásának elképesztően hatékony módját jelentik. A tetőablakok nem csak akkora üvegfelületet biztosítanak, mint egy közepes méretű ablak, hanem felfelé is néznek, ahol a nap található.

A tetőablakok rengeteg természetes fény tudnak beereszteni
A tetőablakok rengeteg természetes fény tudnak beereszteni

A tetőablakok egyenletesebb fényt eresztenek be, mint a legtöbb ablak, mivel a tetőablakokat kevésbé árnyékolják a kültéri tárgyak, és a felhőkről visszaverődő napfény egyenesen a házba jut.

Csillogó dolgok a házban

Amikor a napfény visszatükröződik a csilláron, több fényt ad a szobába. És ehhez még csak fel sem kell kapcsolni a csillárt. Gondoljon a fényes, csillogó és tükröződő szobaelemekre: tükrökre, lámpatestekre és tükrös szekrényfelületekre.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....