A festékszín kiválasztása

  • Olvasási idő:3perc

A szervezettség, a tudatosság és a felkészültség sokat számíthat, ha otthona kifestését tervezi. A megfelelő festékboltba való eljutás, a megfelelő kutatás elvégzése után, sok stressz érheti ami a akár a döntését is befolyásolhatja. Íme néhány tipp a festékboltos vásárláshoz.


Kapcsolódó cikkek

Meleg és hűvös színek otthon
60-30-10-es szabály, ismeri ?


Így válassza ki a megfelelő festékszínt a boltban

Győződjön meg róla, hogy készen áll a festékvásárlásra, amikor megnézi azokat a festékszíncsíkokat, amin az színeket, és árnyalatokat vizsgálhatja. Még akkor is, ha csak most kezd el festékszínek után böngészni, a látogatása kárba vész, ha nincs egy elképzelése a fejében, amikor ellátogat a festékboltba vagy a barkácsáruház festékosztályára. A felfedező út túlterhelő lehet, és később még a színválasztást is megnehezítheti, ha nincs elképzelése a választandó színekről, mert akkor még csak meg sem közelíti azt, amit szeretne, ha nem tudja mit akar. Egy rendezetlen halom színkártya, a kedvenc színének ötven különböző árnyalatában, lelassítja a legjobb festékszín kiválasztásának folyamatát.

Színkiválasztó kártyák
Színkiválasztó kártyák

Nem kell először pontosan tudnia, milyen színt keres, de próbálja meg leszűkíteni két-három színre, majd válasszon ezekből a színekből különböző árnyalatokat. Válasszon ki néhány kártyát a színekkel, amelyekből kiindulhat, és különítse el a begyűjtött mintákat. Tartson egy inspirációs jegyzetfüzetet vagy hangulattáblát az ötletekből és színekből. Az inspirációt magával viheti a festékboltba, hogy segítsen a kezdésben. Így ha teheti készítsen hangulattáblát, hogy később ne befolyásolhassa semmi.

Soha ne álljon meg egy festékboltnál, csak mert minden nap arra jár

Igen, nagyszerű, ha van egy festékbolt a közelben. De mielőtt megállna a szomszédos boltban, először kutasson a festékmárkák után, hogy megtudja, melyiknek vannak olyan színei és termékei, amelyek az Ön stílusához illenek. Minden festékgyártó cégnek megvan a maga egyedi színszemlélete.

Soha ne feltételezze, hogy a festékboltok személyzete tud dekorációs tanácsokat adni

A helyi festék, vagy barkácsáruház szakemberei ismerik a termékeiket. Kiváló festési és terméktanácsokat kaphat, és néhány alapvető színkérdésre is választ kaphat. Ha nem biztos a megfelelő szín kiválasztásában, vagy abban, hogy valami hogyan mutatna otthonában, a festékbolt alkalmazottai nem biztos, hogy képesek átfogó tanácsot adni.

Egy színnek rengeteg árnyalata van ami lehet hogy Önnek nem megfelelő
Egy színnek rengeteg árnyalata van ami lehet hogy Önnek nem megfelelő

Ehelyett kérdezze meg, hogy tartanak-e színekkel kapcsolatos szakirodalmat, vagy tudnak-e ajánlani egy helyi színtanácsadót. Egy tanácsadó meg tudja nézni a színeket az Ön otthonában, míg egy áruházi alkalmazott csak a saját üzletében látja a színeket.

Soha ne hagyja el a festékboltot anélkül, hogy kérdezne

A festékbolt alkalmazottai segíthetnek megérteni a festékfényesség közötti különbségeket, amelyek hatással lehetnek a festési projektjére. A boltban megismerheti a megfelelő festéshez szükséges eszközöket is. Egy egyszerű kérdés: ” Van valami, amit tudnom kell a festék kiválasztásáról vagy használatáról ? “, megadhatja az alapvető ismereteket, amelyek a megfelelő festék és szerszámok kiválasztásához szükségesek. Vásárlás előtt mindenképpen érdeklődjön a festék alaptónusairól, mivel az befolyásolhatja a színt. Ismerje meg az alapszíneket.

Soha ne fessen, ha még nem próbálta ki élesben a vásárolt festéket

Soha ne fessen a falra, ha nem próbálta ki először a színt. Ennek a szabálynak nincs érthetetlen része. Egyszerűen nem tudhatja, hogyan fog viselkedni egy szín, amíg nem látja a falon hogy fog kinézni. Ha csak azután derül ki, hogy a festék színe rossz, miután már kifestette a helyiséget, utána már késő rajta keseregni.

legfrissebb cikkek
cikkek amelyek érdekelhetik