A medence csúszdájának telepítése előtt megfontolandó dolgok

 • Olvasási idő:3perc

Ha a gyerekek fogják használni a medencét, egy csúszda határozottan növeli a szórakozási faktort. Akár egyenes, akár kanyargós, a csúszda nyílt meghívást jelenthet a csobbanásra és a szórakozásra. Ellenőrizze azonban a helyi építési előírásokat, és végezze el a kutatást, mielőtt belevágna a dologba.


Kapcsolódó cikk


A medence mérete

A medence legyen elég nagy és mély egy csúszdához
A medence legyen elég nagy és mély egy csúszdához

Először is, milyen típusú medencéje van ? Egyes típusokat, például a feszített víztükrű medencét úgy tervezték, hogy elegáns, békés víztömeg legyen. Egy csúszda nem illene ide. Ha pedig hosszú, keskeny medencéje van, egy csúszda nem szolgálja a célt, és valószínűleg nem is felelne meg az előírásoknak. Vegye igénybe egy tapasztalt vállalkozó segítségét annak megállapításához, hogy medencéje elég nagy és elég mély-e egy csúszdához.

A medence méretének felmérésekor figyelembe veendő dolgok

Elég nagy a medence a csúszda elhelyezéséhez? A kisebb egyenes csúszdák legalább 2,5 méter helyet foglalhatnak el a medence mellett, míg a nagyobb egyenes csúszdák több mint 4 méter hosszúak lehetnek a létrától a medence széléig. A bal- vagy jobbkezes, íves vagy spirális csúszdák kevesebb helyet foglalnak el, és az úszók számára kellemesebbek lehetnek.

Elhelyezkedés

Vegye figyelembe a következőket: a legtöbb csúszdának legalább 2,5 méter x 4 méter méretű területre van szüksége, a stílustól függően. Ha a csúszda körül nem biztosít bőséges helyet, akkor a hozzáférés akadályokba ütközhet, és Ön és vendégei végül kényelmetlenül kerülgethetik a medence szélét, vagy a csúszda alá bújva juthatnak át a másik oldalra.

Ha a csúszdát úgy helyezi el hogy a kerti kikapcsolódást valamilyen mértékben zavarja, akkor a sok aktivitással megszakítja a beszélgetéseket vagy a pihenést a kertben. Fontolja meg a csúszda elhelyezését úgy hogy ne legyen útba, de azért rálásson a gyerekek fürdőzésére, így szemmel tarthatja a tevékenységet, és élvezheti a csúszdán lefelé csobbanók boldog arcát.

A medencecsúszdákra vonatkozó biztonsági előírások

 • Ez nagyon egyszerű: minél magasabb a csúszda, annál mélyebbnek kell lennie a medencének. Ismét konzultáljon a helyi biztonsági előírásokkal és szabályzatokkal.
 • A csúszdalépcsők, vagy létrák szögének olyannak kell lennie, hogy a csúszda súlypontja használat közben teljesen egyensúlyban legyen minden egyes lépcsőfokon.
 • A lépcsőknek meg kell felelniük bizonyos méretekre, a lépcsőfokok görbületére, a csúszásmentességre és a teljesítményre vonatkozó követelményeknek, ellenőrizze a megyei vagy állami követelményeket.
 • A rögzítőelemeknek tartósnak kell lenniük, és nem szabad törésre, meglazulásra vagy repedésre hajlamosnak lenniük.
 • A minimális méretek a csúszásgátló felülettel ellátott létraállványokra vonatkoznak a csúszda tetején, beleértve a kapaszkodókat is.
 • A teherbíró képességnek meghibásodás vagy sérülés nélkül 100 kg-t el kell bírnia.
 • A kapaszkodóknak meg kell felelniük a meghatározott elhelyezési, magassági, tervezési biztonsági és hosszkövetelményeknek.
 • A medencecsúszdáknak a biztonságos csúszás érdekében vizesnek kell lenniük.
 • A medence szervizelése során rázza meg a csúszdát, hogy felismerje a meglazult csavarokat. A medencében lévő víz rozsdás csavarokat okozhat, ezért ellenőrizze a rozsdásodás jeleit.
 • Ellenőrizze a vízellátó rendszer szivárgását, ami csökkentheti a medence vízszintjét, és a berendezés szárazon járásához vezethet, ami költséges javításokat eredményezhet.

Karbantartás

A csúszdák a szabadban vannak, ki vannak téve az elemeknek. Mivel gyorsan elszíneződhetnek, használjon polírozó készletet a csúszda felületének megvédéséhez.

Tartózkodjon az időjárás által megviselt csúszdák festésétől, mert az állandó súrlódás, valamint a hő- és hőmérsékleti szélsőségeknek való kitettség miatt a felület gyorsan még rosszabbul fog kinézni. A festett csúszdák vagy felületek oxidálódhatnak, ami púderes csíkokat okozhat az úszók hátán és fenekén.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....