Milyen fényképeket készítsen ha el akarja adni a házát ?

  • Olvasási idő:4perc

Azt mondják: “Egy kép többet ér ezer szónál.” Ez igaz, ha a lakáseladás folyamatára alkalmazzuk. Manapság a vevők túlnyomó többsége online keres új házat, és az első dolog, amit megnéznek, az Ön rendezett otthonának fotói. Valójában a képek azok, amelyek arra késztetik a potenciális vevőket, hogy eljöjjenek megnézni az Ön ingatlanát. Sok lakásvásárló távoli helyeken keres lakást, és nem tudja azonnal meglátogatni az ingatlant. Ahhoz, hogy gyorsan eladja otthonát, jó vizuális elemeket kell szerepeltetnie háza online megjelenítésében. Íme néhány tipp, amelyek segítenek abban, hogy otthona készen álljon a nagyszerű fotózásra.


Kapcsolódó cikkek


Hozzon létre tágas érzetet

Mindannyian tudjuk, hogy egy ragyogó, makulátlan házat látunk egy képen, akkor szinte biztosan nem egy lakott házra gondolunk. De a valóság az, hogy a lakásvásárlók nem akarnak lakott házakat. Ők egy ideálisat akarnak. Mutassa meg nekik ezt az elképzelést azzal, hogy megszabadul minden rendetlenségtől, például a papír- és magazinhalmoktól, a csúnya vezetékektől, távirányítóktól és egyebektől. Ez is segít abban, hogy otthona a tágas terület és a tágas kilátás érzetét keltse.

A ház külsejének is jól kell kinéznie

Még ha csak egy-két képről van is szó, ne feledkezzen meg otthona külsejéről. Ez egy alapvető felvétel, amely segít felkelteni a vevők érdeklődését. De csakúgy, mint a belső tereket, győződjön meg róla, hogy a háza külsejét a legjobb fényében fotózza le. Távolítsa el az autókat, ha vannak a felhajtón, és készítsen felvételeket a legjobb fényviszonyok között.

A ház külső részéről is jó fotókat készítsünk
A ház külső részéről is jó fotókat készítsünk

Bár a legjobb felvételek nappal, teljes napsütésben készülnek, a részben felhős égbolt is gyönyörű képeket eredményezhet.

Deperszonalizálja a teret

Amikor fényképezi otthonát, távolítson el minden személyes tárgyat, például családi képeket, sport emléktárgyakat, politikai vagy vallási témájú könyveket, gyűjtött tárgyakat és hasonlókat. Amikor egy potenciális vevő ilyen fényképeket lát, inkább ezekre a tárgyakra koncentrál, és nem az Ön helyiségére. Ráadásul az erős személyes véleményt vagy nézeteket kifejező képek azonnal elriasztanak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindentől meg kell szabadulnia. Csak ragaszkodjon az alapvető dolgokhoz, például a bútorokhoz és a dekorációs darabokhoz. Használjon semleges színeket és semleges témákat, például a természetet és absztrakt műalkotásokat, hogy mégis színt és stílust adjon a belső tereknek.

Kapcsolja be a lámpákat és engedje be a természetes fényt

A természetes fény és a mesterséges világítás meleggé, hívogatóvá és lakhatóvá teszi a helyiséget. Amikor fényképeket készít otthonáról, kapcsolja fel az összes lámpát, beleértve a lámpákat, az olvasó- és a felső világítást is. Ez segít a potenciális vásárlóknak, hogy egy világos, pozitív helyet képzeljenek el, egy olyan helyet, ahol talán szívesen lennének. Ne feledje, mindenki olyan házat szeretne, amely “világos és fényes”, és nem “sötét és sivár”. Nyissa ki az ablakokat, és engedje be a természetes fényt, de kerülje a durva, közvetlen napfényt. Fényképezéskor fontolja meg, hogy a világos helyiségekben a fény eloszlatására áttetsző függönyöket használjon.

A fényes tárgyakat alaposan takarítsa meg

A fényképezés előtt jegyezze fel az otthonában található összes fényes tárgyat, és győződjön meg róla, hogy alaposan megtisztította őket. A rossz tisztításból származó por, szennyeződés vagy csíkok könnyen megjelenhetnek a fényképeken. Különösen a tükröket, a hűtőszekrényt, a fürdőszobai csaptelepeket és a konyhai készülékeket, például a mikrohullámú sütőt és a sütőt tisztítsa meg megfelelően.

Felhívni a figyelmet a pozitívra

Amikor fényképeket készít, emelje ki otthona pozitívumait, például a dizájnos konyhát vagy a tágas hálószobákat. Ne feledje, azt szeretné, ha a vevők el lennének ragadtatva, ezért mérje fel, hogy házának mely területeit kell megnéznie, és ennek megfelelően készítsen képeket. Az olyan negatívumok, mint a forgalmas utcakép, vagy az apró munkaterület várhatnak, amíg a vevők eljönnek a fizikai megtekintésre.

A jó képek a lakásról már fél siker
A jó képek a lakásról már fél siker

Amikor megpróbálja eladni a házát, a rendezett otthonáról készült képek elkészítése alapvető lépés a vevők érdeklődésének felkeltésében. Így győződjön meg róla, hogy követi ezeket a tippeket, hogy megfelelő első benyomást keltsen.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....