Módszerek a darazsak távoltartására

  • Olvasási idő:4perc

Ha szeretne megszabadulni a nemkívánatos darazsaktól, akkor örömmel fogja hallani, hogy vannak olyan természetes darázsriasztók, amelyek valóban működnek, és megszabadítják otthonát ezektől a nemkívánatos kártevőktől. Senki sem szeretné, ha a darazsak csípnék, és ezek a módszerek egész tavasszal és nyáron távol tartják őket.


Kapcsolódó cikk


Az otthoni darázsriasztó tippek némelyike a darazsak látogatásának és fészekrakásának megakadályozására vonatkozik, míg mások megmutatják, hogyan szabadulhat meg a már meglévő darazsaktól és fészkektől. Kövesse ezen javaslatok egyikét vagy mindegyikét, hogy megszabaduljon a bosszantó rovaroktól.

Megszabadulni a nem kívánt ételmaradékoktól

Mielőtt elkezdené a darazsak tényleges elzavarását, meg kell tennie néhány dolgot annak érdekében, hogy a darazsak eleve beszivárogjanak a helyiségébe. Mindenekelőtt szabaduljon meg minden ételmaradéktól vagy morzsáktól, amely az otthonán kívüli területen található. A darazsak szeretik a fehérjét, így a grillje olyan terület, amelyet szívesen látogatnak. Tartsa alaposan tisztán, hogy távol tartsa a darazsakat.

A darazsak is szeretik a cukros italokat, ezért ha üdítős dobozokat tárol az udvaron, azt minél előbb vigye be, vagy ha kiürültek akkor dobja a szemétbe. Ha nincs semmi finomság a darazsak számára az otthona közelében, sokkal kisebb valószínűséggel látogatják meg Önt.

Győződjön meg arról, hogy a kukák le vannak-e zárva

Mi van a kukákban ? Nos, a szemét mellett gyakran régi ételmaradékot vagy folyadékot is tartalmaznak. A darazsak pedig szeretnek enni, ezért különösen vonzódnak a szemeteséhez, ha az nincs jól lezárva, még fészket is próbálhatnak rakni bennük. Győződjön meg róla, hogy le vannak zárva a kukák, hogy elkerülje az új látogatókat, és ez vonatkozik az újrahasznosító szemetesekre is.

A komposztládák is vonzhatják a darazsakat, ezért győződjön meg róla, hogy a sajátja jól le van zárva. Ha nem tudja elűzni onnan a darazsakat, a komposztálót is zárja el egy neylonlepellel.

Tömítse el a repedéseket és réseket

A darazsak szeretnek a földön lévő repedésekben és üregekben fészkelni, ezért érdemes lezárni az otthon vagy az alap repedéseit. Tartsa ezeket befoltozva és feltöltve, hogy elkerülje, hogy a darazsak fészket rakjanak vagy bejussanak otthonába.

A darazsak nagyon szeretnek a repedésekbe fészkelni
A darazsak nagyon szeretnek a repedésekbe fészkelni

Különös figyelmet fordítson a repedésekre, amelyeket a ház burkolatának szélein vagy a vezetékek bejáratánál találhat. Ezt ősszel érdemes elvégezni, mielőtt a tavaszi darázsfészkek megépülnének.

Tartson a kertben olyan növényeket amiket nem szeretnek a darazsak

A darazsak elriasztásának egyik módja az, hogy olyan darázsriasztó növényfajtákat ültetünk az otthonunk közelébe, mint a lándzsásmenta, a kakukkfű, az eukaliptusz, az üröm és a citronella. Ültesse ezeket bárhová az otthona közelébe, és különösen oda, ahol a múltban darazsakat látott. Az olyan virágos növények, mint a körömvirág, a muskátli vagy a pennyroyal, amik szépek és szintén elriasztják a darazsakat.

Van néhány olyan növény, amelyet érdemes elkerülni a kertjében, mivel ezek valóban vonzzák a darazsakat. Ide tartozik az édeskömény, az Anna királynő csipke és a cickafark. Ne ültesse ezeket olyan helyre, ahol szeretné elkerülni a darazsakat.

Használjon szappan és víz oldatot

A szappan és a víz nagyszerű védekezés a kis darázsfészkek ellen. Vegyen egy szórófejes flakont, adjon hozzá 2 evőkanál mosogatószert, és töltse fel a flakon többi részét vízzel. Miután jól felrázta, bőségesen permetezze a szappan és a víz keverékét a fészekre. A szappan eltömíti a légzőpórusaikat, amitől azonnal elpusztulnak. A legjobb, ha szürkület után permetezünk, amikor a darazsak már visszatértek a fészekbe éjszakára.

Használjon illóolajat

Keverjen össze néhány csepp szegfűszeg, geránium és citromfű illóolajat a darazsak természetes elriasztására. Ezt az illóolajkeveréket néhány evőkanál mosogatószerrel együtt egy szórófejes flakonba töltheti, a flakon többi részét töltse fel vízzel, rázza össze, és permetezze olyan helyre ahol nem akar darazsat látni.

Használjon borsmentaolaj oldatot

A borsmentaolaj természetes darázsriasztónak is megfelelő. Vegyen néhány csepp borsmentaolajat néhány evőkanál mosogatószerrel együtt, tegye őket együtt egy szórófejes flakonba, és töltse meg a flakon többi részét vízzel. Rázza össze alaposan, majd fújja be a keveréket minden kialakult fészekre vagy olyan helyekre, ahol korábban fészket látott.

Az illóolajokat permetezze közvetlen a fészkekre
Az illóolajokat permetezze közvetlen a fészkekre

Permetezze ezt az oldatot minden kialakult darázsfészekre, és mindenképpen nézzen be a tornácok, ereszek és egyéb párkányok alá. Ezt a keveréket minden olyan helyre is befújhatja, ahol korábban fészket látott. Egyes darazsak szeretnek minden évben ugyanazon a helyen fészket építeni, így ez jó védekezés.

Készítsen darázscsapdát

A darazsaktól való természetes megszabadulás másik módja a darázscsapda építése. És a legjobb része ennek a javaslatnak az, hogy olyan elemeket használ, amelyek valószínűleg már kéznél vannak. Építsen darázscsapdát egy PET-palackból és cukrosvíz-oldatból, amely csapdába ejti a darazsakat, és belefojtja őket a folyadékba. A palackot elhelyezheti valahol az udvarodban, vagy felakaszthatja egy fára.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....