Egyszerű lépések a Feng Shui nappalihoz

  • Olvasási idő:4perc

A kiegyensúlyozott, pozitív energiával teli tér fontos a jó közérzethez. Az, hogy hol él és hogyan érzi magát, nagyban befolyásolja az életminőségét. Bár a hálószobája és a fürdőszobája juthat először eszébe, a nappalijáról sem szabad megfeledkeznie.


Kapcsolódó cikkek


Feng shui harmónia
Feng shui harmónia

A nappali az a hely, ahol Ön, a családtagok és a barátok összegyűlnek. Ezért fontos, hogy ez a tér jó feng shui-val rendelkezzen és barátságos legyen mindenki számára, aki belép oda. Mindössze egy kis lomtalanításra és a szoba elemeinek kiegyensúlyozására van szükség.

Tisztítsa meg a teret

A tér megtisztítása mindig fontos lépés a jó feng shui megteremtésében. A nappalit különösen fontos gyakran tisztítani, mert ez az egyik legnyilvánosabb helyiség a lakásban. Különböző térkitisztítási technikákat alkalmazhatunk, mint például a füstölés, az illóolajok diffúziója vagy a csengettyűk megszólaltatása.

Szellőztessen ki

A nappali kitisztításának szuperegyszerű módja, ha legalább kilenc percre kinyitja az összes ablakot. A kilenc a legkedvezőbb szám a feng shui-ban.

Ez lehetővé teszi, hogy minden régi és elapadt energia távozzon, és helyet adjon az újnak. És ha már itt tartunk, takarítsa meg az ablakokat. Használjon nem mérgező üvegtisztítót vagy csak sima ecetet és vizet.

Szabaduljon meg a felesleges holmiktól

Modern korunk igazsága az, hogy túl sok “cucc” halmozódik fel a terekben. Az otthonunkban lévő rendetlenség a mindennapi életünk túlterheltségét, stresszét és hektikus elfoglaltságát tükrözi.

Tudni fogja, hogy a nappali nagyobb átalakításra szorul-e, vagy csak néhány dolgot kell rendbe tenni. Találja ki, mi a megfelelő számára, és csináljon helyet. Ne feledje, nem kell minden sarkot feltölteni cuccokkal.

Használja ki jól a Bagua-t

Terítse rá a feng shui Bagua energiatérképet az otthonára, hogy lássa, a kilenc terület közül melyik felel meg a nappali helyének. Ezután felhasználhatja ennek a területnek a tulajdonságait, hogy javítsa a nappali feng shui-ját. Ennek egyszerű módja, ha a terület saját színét alkalmazza.

Ha például a nappalija a segítőkész emberek területén van, akkor a szürke színt használhatja, hogy több jótevőt hívjon meg az életébe. Ha a nappalija két Bagua-területre esik, az egy bónusz !

Egyensúlyozza az öt elemet

Az öt elem egy taoista rendszer, amely a természet körforgását használja fel egészségünk és jólétünk kiegyensúlyozására. Az öt elem a föld, a fém, a víz, a fa és a tűz.

A Feng shui a harmóniáról szól
A Feng shui a harmóniáról szól

Egyszerű módja annak, hogy a jó feng shui-t a nappalijába is bevigye, ha mind az öt elemből beilleszt valamit a térbe.

Íme egy egyszerű áttekintés az öt elemről a színek és formák segítségével:

  • A föld a földes barna, narancssárga, sárga színeket és a lapos, szögletes formákat jelenti.
  • A fém a fehér, szürke, fémes színek és a gömbölyű, kerek formák.
  • A víz fekete, nagyon sötétkék színek és görbe, hullámos formák.
  • A fa kék, zöld színű, és téglalap alakú, oszlopos.
  • A tűz, vörös színű és háromszög alakú.

A Feng shui színelmélete és szimbolikája a Bagua térképhez és az öt elemhez kapcsolódik. Ezért a színeket a feng shui-ban arra használják, hogy életünk bizonyos területeit erősítsék vagy támogassák.

Egy egyszerű módja annak, hogy mely színeket válassza a nappalijában, hogy megnézi a feng shui szín A-Z leírásait, és megtalálja azt az energiát, amelyet szeretne ápolni. Ezután a szoba színeivel, bútorokkal, művészeti alkotásokkal vagy egyéb kiegészítőkkel behozhatja a nappaliba.

Fontos, hogy tisztelje az intuícióit. Ha vonza egy bizonyos szín, akkor válassza azt. Ha figyel, tudja mire van szüksége.

Készítsen helyet minden lakó számára

Mivel a nappali egy olyan helyiség az otthonában, amely közös használatú, gondosan mérlegelje milyen bútorokat használ. Győződjön meg róla, hogy a háztartás minden tagja számára van egy kényelmes ülőhely. Az otthonban minden egyes személynek szívesen látottnak és befogadottnak kell éreznie magát.

Az is ideális, ha a bútorokat úgy rendezzük el, hogy beszélgetésre és interakcióra hívjanak. Ez azt jelenti, hogy az ülőhelyek egymás felé nézzenek. Ha lehetséges, minimalizálja hogy bárki háttal üljön az ajtónak.

Töltse meg otthonát növényekkel

Az élő zöld növények életenergiát hoznak otthonába. Ez egy szuper egyszerű módja annak, hogy jó feng shuit hozzon a nappalijába. Ügyeljen arra, hogy elegendő fényt, helyet, vizet és törődést biztosítson.

Feng Shui az Ön művészete

A művészet személyes dolog. Ami a művészet feng shui-ját illeti a nappaliban, tartsa szem előtt ezt a három pontot.

Először is, egy képen keresztül értelmes színeket vagy az öt elemet hozhatja be. Például egy tüzes piros festmény megidézi a szenvedély, a felismerés és a láthatóság energiáját.

Gyakran előfordul, hogy a lakástulajdonosok otthonában olyan műalkotás lóg, amellyel kapcsolatban negatív érzéseik vannak. Az ilyen művészeti tárgyakat távolítsa el.

Végül pedig ne akassza túl alacsonyra a műtárgyakat. Ha a műtárgy alacsonyan van, az energia is alacsony lesz, és depresszióhoz vezet. Akassza a műalkotást a térnek és a mű méretének megfelelő magasságban.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....