A nappali dekorációja

  • Olvasási idő:4perc

A nappali vitathatatlanul a legfontosabb helyiség a házban, ha a dekorációról van szó. Ez az a helyiség, ahol vendégeket és szeretteinket fogadjuk, és ahol a családok a konyha után a legtöbb időt töltik együtt otthon.


Kapcsolódó cikk


A nappali dekorációjának Önt és családját kell tükröznie. Ne hagyja, hogy bárki más mondja meg, hogyan kell vagy ne kelljen dekorálnia. Ez az Ön otthona, és Önnek kell megfelelnie. Van néhány alapvető szabály és a dekorálás matematikája. Ezek a szabályok olyanok, mint egy útmutató, amely segít Önnek olyan teret kialakítani, amely tetszetős a szemnek.

A legfontosabb szobai elemek

Igenis válassza ki a legdrágább vagy kedvenc tárgyát, és dekoráljon körülötte. Sokak számára ez a tárgy lehet a kanapé. Vásárolja meg tehát a legjobb minőségű kanapét, amit megengedhet magának. A kanapé nagy befektetés, és azt szeretné, hogy tartós legyen. Ne feledje, hogy egy átlagos minőségű kanapénak legalább 10 évig, míg egy csúcskategóriás kanapénak akár 25 évig is ki kell tartania.

Az egyik legkevésbé fontos elem, amit a szobadekoráció kezdetén ki kell találni, a festék színe. A festék több ezer színben kapható, és könnyen változtatható. A legtöbb esetben ez legyen az egyik utolsó dolog, amiről dönt.

Továbbá, mivel a ház egyik legérdekesebb szobája, nem szabad félnie attól, hogy a magasabb árfekvésű elemeket keverje néhány alacsony árfekvésűvel. Rengeteg nagyszerű módja van annak, hogy a dekoráción spóroljon, és néha érdemes bizonyos lakberendezési tárgyakra spórolni.

Szoba elrendezése

Valami furcsa oknál fogva az összes bútort a falakhoz toljuk. Ha minden este táncos partikat szándékozik tartani, akkor mindenképpen tegye ezt. De ha szórakoztat, és beszélgetésre akarja ösztönözni, akkor húzza el a bútorokat a falaktól, és hozzon létre intim beszélgetőhelyeket.

Kiegészítők a nappalijához

A szőnyegek, a díszpárnák és a műalkotások meghatározhatják egy terület hangvételét. A szoba modern, kortárs, antikvitás vagy tematikus ? A szoba gazdag mintákkal ? A kiegészítőknek nagy szerepük lehet.

Ha térszőnyegről van szó, ne akarjon túl kicsi szőnyeget. Ez az első számú hiba, amit az emberek elkövetnek a nappali berendezésénél. Győződjön meg róla, hogy minden bútordarab elfér a szőnyegen. Ideális esetben a nagyobb darabok mind a négy lábának rajta kell lennie, de ha ez egyszerűen nem lehetséges, akkor győződjön meg róla, hogy legalább az első lábak ráférnek a szőnyegre (a hátsó lábak lekerülhetnek). A kisebb darabok minden lábának azonban lehetőség szerint a szőnyegen kell lennie.

Használja átgondoltan a párnákat. Ne vigye túlzásba a díszpárnákat. A díszpárnák nagyszerű dekoratív hangsúlyok, de ne használjon annyit, hogy az összeset le kelljen tolnia a kanapéról, mielőtt leülne. Válasszon ki néhányat, amelyek kiemelik a bútordarabot és a szoba általános megjelenését. És ne féljen befektetni néhány kiváló minőségű párnába. Ezek kicsik, de nagy hatásuk van. Ne féljen mintákkal díszíteni. A minták életet és karaktert adhatnak a térnek. A mintákkal való díszítés alapszabálya, hogy ha egynél több mintát használ, az rendben van, de ne használjon háromnál több mintát egy helyiségben. Keverje a skálát egy nagy, egy közepes és egy kicsi (vagy a három közül valamilyen más kombinációval) használatával.

Amikor egy szobába művészeti alkotásokat akaszt, akkor kerülje el a leggyakoribb hibát, amit az emberek elkövetnek: ne akassza túl magasra a műalkotást. Az emberek hajlamosak a mennyezethez közelebb akasztani a műalkotásokat, mint kellene. Ez a ház minden helyiségére igaz. A műalkotásokat szemmagasságban akassza fel. Nyilvánvaló, hogy ez személyenként változik, ezért használja az ítélőképességét. Jobb, ha inkább alacsonyabbra akasztjuk, mint magasabbra.

Szobavilágítás

Vegye fontolóra a felülvilágítás, a környezeti és a feladatvilágítás kombinációját. Használjon asztali lámpákat, állólámpákat, sconces, vagy amit csak szeretne. Csak arra ügyeljen, hogy vegyesen használja. Ez több fényt biztosít, valamint a szobát és a benne lévőket is szebbé teszi. És ne feledkezzen meg a fényerőszabályzó kapcsolók fontosságáról sem. A nappaliban minden egyes lámpának rendelkeznie kell dimmer kapcsolóval.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....