Környezetbarát belsőépítészeti ötletek

  • Olvasási idő:4perc

Egy ideális világban minden otthon fenntartható anyagokból épülne, és olyan környezetbarát elemekkel lenne felszerelve, mint a napelemek, a dupla üvegezésű ablakok és az energiatakarékos készülékek. De még ha nincs is lehetősége vagy költségvetése arra, hogy nagy változtatásokat hajtson végre házán vagy bérlakásán, a jó hír az, hogy a belsőépítészet és a dekoráció átgondolt, tudatosabb megválasztásával bármelyik helyiséget egy kicsit zöldebbé teheti.


Kapcsolódó cikkek


Mi az a fenntartható belsőépítészet ?

A környezetbarát vagy fenntartható belsőépítészet tudatosan próbálja korlátozni az emberiség természeti környezetre gyakorolt hatását. Ez jelentheti az organikus, nem mérgező, újrahasznosított, vagy növényi anyagok használatát, ami javítja a levegő minőségét az otthonban.

Ha mindenki csak egy kicsit zöldebben élne kicsit tovább tartana a föld
Ha mindenki csak egy kicsit zöldebben élne kicsit tovább tartana a föld

Nézze meg ezeket az egyszerű lakberendezési tippeket, amelyekkel otthonát egy kicsit kíméletesebbé teheti a bolygó számára, és amihez nem szükséges semmilyen átalakítás.

Ágynemű

Az újrahasznosítható alapanyagból, a hulladékmentes lenrostból készült 100%-os tiszta len természetes hőszabályozó tulajdonsága révén minden évszakban kényelmes. Az olyan anyag, mint a len, idővel még puhább is lesz, de meglepően tartós és természetesen hipoallergén. Tehát nem csak szépen néz ki, de sokáig kitart. Bár a lakberendezési iparág gyakran pazarlónak tekinthető, tekintettel arra, hogy milyen gyorsan váltjuk át a trendeket, és cseréljük le az otthonunkban található tárgyakat, az olyan anyagok használata, mint a vászon, az egyik módja annak, hogy fenntarthatóbbak legyünk.

Használjon alacsony, vagy nulla VOC tartalmú festéket

A hagyományos festékekben található mikroműanyagok szennyezik az óceánokat, és negatív hatással lehetnek a beltéri levegő minőségére, ami kihathat az emberi egészségre. Több szakember a fenntartható festékek használatát javasolja, és mindig ellenőrizze a VOC-tartalmat a festékcímkéken. Minél alacsonyabb a szám, annál jobb. Az olyan összetevők, mint a vinilgyanták, a szintetikus színezékek, az olajból származó petrolkémiai anyagok, az akrilok, a formaldehid és az ammónia mind hozzájárulhatnak az egészségügyi problémákhoz.

Díszítsen növényekkel

A növények ugyanolyan jó érzést keltenek a szobában, mint amilyen jól néznek ki. Mindenképpen végezzen kutatást a legjobb szobanövényekről amelyek hatással vannak az otthon levegőminőségére, és amelyek fenntartható módon szerezhetők be.

Szárított virágok és növények

A szárított virágok már nem csak a nagymamáknak valók. A környezettudatos tervezők és lakberendezők új generációja, akik szeretik a virágokat, de utálják a friss vágott virágokkal járó környezeti hatásokat, újra aktuálissá tették a szárított növényeket, a trendi pampafűig, a tartósított mohából való faliképekig, és a szárított csokrokig.

Maximalizálja a természetes fényt

A természetes fény maximalizálása a térben a jó közérzet érzetét kelti, miközben csökkenti az energiafogyasztást. A természetes fény mennyiségének növelésének egyik egyszerű módja a térben a tükrökkel való díszítés, amelyek ideális esetben az ablakokkal szemben vagy a szomszédos falon helyezkednek el, hogy felerősítsék a természetes fényt.

LED világítás

Az egyik legegyszerűbb megoldás, amellyel csökkentheti az áramfogyasztást, hogy LED izzókra cserél, amikor a régi, energiafaló izzók kiégnek. Ha új lámpatesteket vásárol, fontolja meg, hogy kortárs dizájner USB-üzemű LED-lámpát választ, vagy akár egy klasszikus hordozhatót.

Függöny, napellenző

Az Ön otthonától függően a belső vagy külső redőnyöket, napellenzőket, bambuszrolókat vagy fényzáró függönyöket a nap legmelegebb időszakában be lehet húzni, hogy korlátozza a légkondicionáló használatát, majd sötétedéskor az ablakokkal együtt ki lehet nyitni, hogy a friss levegő bejusson. Ezzel szemben, ha télen szabadon hagyja az ablakokat, az segít a tér természetes felmelegítésében.

Irány a Vintage

Válassza a bizományi boltokat vagy a vintage piacokat a kiegészítőkért. Ha nincs szénlábnyom, nincs gázkibocsátás (ez már megtörtént, amikor a darabot előállították), és ezek a tárgyak egyedinek fognak tűnni az otthonában.

Rattan, és bambusz

A kézművesek világszerte már régóta készítenek bútorokat és dekorációkat természetes anyagokból, például rattanból, és bambuszból. Ezek az anyagok azonban az utóbbi években divatba jöttek, mivel a tervezők és lakberendezők keresik a műanyag és az ember alkotta anyagok használatának csökkentésének módjait az otthonokban. Legyen szó akár egy vintage fonott székről, egy rattan fotelről, vagy egy bambuszból készült lámpaernyőről. A természetes anyagokból készült bútorok és kiegészítők textúrát adnak, és sosem mennek ki a divatból.

Használjon tömör fa bútorokat

Olyan tömör fából készült bútorokat használjon, mint a dió, a teak, a tölgy vagy a juhar. Kerülje az MDF, vagy forgácslapból álló bútorokat, amelyek tömörített forgácsból vagy fűrészporból készülnek, és amelyeket szintetikus gyanták, kötőanyagok és ragasztók tartanak össze. Az egyik összetevő, amely gyakran megtalálható ezekben a ragasztókban, a formaldehid amelyet a rákkutató intézetek egészségügyi kockázatként jelölnek meg. Ezért lehetőleg olyan fát használjunk, amibe ezek a káros anyagok a legkevésbé vannak jelen.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....