Gyakori hibák amelyeket el kell kerülni a ház eladásakor

  • Olvasási idő:4perc

A belsőépítészet gyakran csak akkor kerül szóba, amikor a lakástulajdonosok már berendezkedtek otthonukban, de a potenciális vásárlók figyelemfelkeltéséhez is hatékony lehet. Elmúltak azok az idők, amikor a lakberendezés csak egy lehetőség volt. A mai versenyképes ingatlanpiacon a megfelelő elrendezés, és berendezések az egyetlen módja annak, hogy a leendő vevők legszélesebb körét igazi vevőkké tudjuk konvertálni.


Kapcsolódó cikkek


Nem hagyhatja ki a jó belsőépítészeti kialakítást, ha arra törekszik, hogy ingatlanát a legjobb áron értékesítse. A sikeres elrendezés jelentheti a különbséget a gyorsan költözhető, és az eladatlanul a piacon álló ház között. Az általános koncepció elméleti egyszerűsége ellenére azonban számos hiba még a legjobb lakáselrendezési erőfeszítéseknek is árthat. Rámutatunk ezekre a gyakori lakberendezési csapdákra.

Ne szabja túl testre lakberendezést

Amikor eljön a ház eladásának ideje, az egyik legjobb dolog, amit tehet, hogy személyteleníti. Az átalakítás során ügyeljen a semlegességre, különben gyorsan elfordulhatnak a potenciális vásárlók. Még ha tetszik is egy színes konyhapult Önnek, ez nem jelenti azt, hogy minden, a házon végigsétáló lakásvásárlónak tetszeni fog a megjelenés. Ugyanez mondható el azokról a személyes kincsekről és gyűjteményekről, amelyeket a nappaliban állított ki. Az alapgondolat az, hogy amikor a vásárlók belépnek otthonába, tiszta vonalakat, és barátságos otthoni környezetet kell látniuk. Ne feledje azt sem, hogy a vevők gyakran nem tudják megmondani, mi tetszik nekik, de azt könnyen meg tudják mondani, mi nem ! Ez azt jelenti, hogy ha túl sok tárgy és különleges személyes dekorációval van tele a ház, akkor lehetséges hogy a bennlévő holmik nem az ő izlésüknek megfelelő, és ezért nem tetszik nekik a lakás belseje, ami miatt kihátrálnak a vétel mögül.

Ne siessen el semmit

Igen, létezik olyan eshetőség, hogy túlságosan gyorsan kell a lakást eladni. Sok lakáseladó, hogy gyorsabban eladja a házát, hajlamos elkövetni azt a hibát hogy mindenféle elgondolás nélkül gyorsan különféle tárgyakkal, és bútorokkal akarja tetszetősebbé tenni a lakást. Például nem vonzó, ha mindenhova párnákat dobálnak. Ehelyett inkább eltereli a figyelmet. Még akkor is, ha olyan párnaelrendezést hoz létre a kanapén, amely a művészet és a kifinomultság érzetét kelti, ehelyett jobb lenne ha a megfelelő helyére tenné őket az ágyra.

Hasonlóképpen, a mesterséges illatok és légfrissítők túlzott használata sok vásárlót elriaszt. Inkább nyissa ki az ablakokat, hogy friss levegőt engedjen be, ahelyett, hogy mesterséges illatanyagokat használna, amelyek parfümillatot kölcsönöznek a levegőnek. Ne kompenzálja túlságosan, hogy otthona kicsi, és ne vásároljon sok bútort, hogy úgy tűnjön, mintha sokan laknának benne. Ettől otthonát szűkösnek és barátságtalannak fogják érezni a leendő vevők.

A lakás vevőbarátabbá tétele nem mindig a nagyobb felújításokról szól

Ez nem a megfelelő alkalom arra, hogy költséges felújításokra pazaroljon. Különösen a konyha, és fürdőszoba felújításokra, ha nincs rá kerete. Ha okosan fekteti be a forintjait, az sokat segíthet a kívánt, megjelenés elérésében. Néha olyan egyszerű és apró dolgok, mint a csaptelepek, a hardverek, a lámpatestek, az ajtókilincsek cseréje, egy vonzó falvédő a konyhában, és a falak meleg, semleges színűre festésével jó benyomást érhet el olcsón. A megjelenés teljessé tételéhez szerezzen be vonzó kiegészítőket, amelyek kiegészítik a belső tereket. És természetesen mindenekelőtt dolgozzon azon, hogy háza makulátlanul nézzen ki. Higgye el, a potenciális vevők nem fognak habozni, hogy ajánlatot tegyenek egy olyan ingatlanra, amely tisztának és karbantartottnak tűnik.

Egy lakberendező értékes időt és erőforrásokat takaríthat meg

Ne habozzon felbérelni egy lakberendezőt. Ezen érdemes elgondolkodni, ha még nem tette meg. Egy szakember felbérlése okos döntés, különösen akkor, ha eljön az eladás ideje, és azt szeretné, hogy a háza a lehető legjobban nézzen ki. Amellett, hogy segít elkerülni a költséges belsőépítészeti hibákat az átalakítás vagy az építkezés során, a lakberendezők rengeteg pénzt, időt és energiát takaríthatnak meg bárkinek. Ráadásul, mivel egy harmadik fél nézőpontját hozzák az otthonába, arra tudnak összpontosítani, hogy segítsenek abban, hogy ingatlana a vevők széles körének tetszését elnyerje.

Ha azt szeretné, hogy otthonát, gyorsabban és jó áron adja el, akkor a kinézetet prioritássá kell tennie. A potenciális vevőknek nem biztos, hogy ugyanaz a belsőépítészeti ízlésük, mint Önnek, vagy az élethelyzetük eltérő lehet. Itt jön a képbe a megfelelő lakberendezés. Ez lehetővé teszi a lakásvásárlók számára, hogy elképzelhessék magukat és családjukat az Ön otthonában, az esetleges ízlésbeli különbségek ellenére. Ezért gondoskodjon róla, hogy elkerülje ezeket a gyakori hibákat a ház eladásakor.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....