Mire költsünk ha el akarjuk adni a házunkat ?

  • Olvasási idő:6perc

A 2010-es évek jelzáloghitel cirkusza után az ingatlanbefektetők ma már más környezetben vásárolnak és adnak el gyorsan és nyereséggel lakásokat. A jelzáloghitelek jóváhagyási folyamata szerencsére felelősségteljesebbé vált, és az alkalmatlan vevőket kevésbé használják ki a gátlástalan eladók és hitelezők. Emellett a lakásárak kiszámíthatóbb és fenntarthatóbb emelkedésbe kezdtek.


Kapcsolódó cikkek


Mindez azt jelenti, hogy a befektetőknek, akik ma egy ingatlant szeretnének eladni, valószínűleg be kell fektetniük valamilyen átalakításba vagy javításba az otthonukban, hogy versenyképessé tegyék azt a piacon. Ezt szem előtt tartva itt vannak tippek amelyek nagy valószínűséggel maximalizálják a nyereséget egy otthon vásárlásakor és eladásakor.

Ismerős vállalkozókkal dolgozzon

Az építőipari szakmákban az a szabály, hogy a vállalkozók munkáért ajánlatot tesznek. Ha rendszeresen velük dolgoztat, akkor az ácsok, villanyszerelők, vízvezeték-szerelők és más vállalkozók megismerhetik az Ön igényeit és költségvetését, és együtt tudnak dolgozni Önnel akkor is, amikor a költségvetése szűkös. Továbbá, ha rendszeresen ugyanazokkal a vállalkozókkal dolgozik, az segíthet biztosítani a munka minőségét.

Gyorsan lépjen

Az idő pénz a házfelújítási üzletágban. A nyereséges üzlet megköveteli az ingatlan gyors átadását, lehetőleg a megvásárlástól számított néhány héten vagy legfeljebb néhány hónapon belül. A legtöbb befektető nincs abban a helyzetben, hogy egyszerre egynél több ingatlanra kössön üzletet, és ezért a következő vásárlást és javítást nem tudja finanszírozni, amíg el nem adja a jelenlegi ingatlant.

Koncentráljon a konyhákra és a fürdőszobákra

A konyha és a fürdőszoba az a két terület, amelyre a legtöbb leendő vásárló a figyelmét összpontosítja. Gyakorlatilag minden vásárló azonnal a konyhába megy, amikor a bejárati ajtó kinyílik, amikor az ingatlanügynök elkezdi a bemutatót. Következő állomás: a fürdőszobák. Ha csak két teret választ egy otthonban az átalakításhoz, válassza a konyhát és a fürdőszobát.

Javítson a konyha világításán

A konyhában a homályos megvilágítás kevéssé mutatja meg az átalakítással kapcsolatos frissítéseket, és lehangolóvá teheti a teret. A potenciális vásárlók azt gondolhatják, hogy valamit el akar rejteni. Mindezt megváltoztathatja hatékony világítással, aminek nem kell sokba kerülnie.

Növelje a meglévő lámpatestek teljesítményét (a gyártók előírásain belül maradva) LED-izzókkal. Ügyeljen arra, hogy olyan fényhőmérsékletet válasszon (Kelvinben vagy “K”-ben mérve), amely kellemes fényt biztosít; nem túl lágy és nem túl világos fehér. Cserélje le a szoba közepén elhelyezett mennyezeti lámpákat süllyesztett lámpákra. Szereljen fel függő világítást, amely mindig népszerű választás a konyhában, mert közelebb hozza a fényforrást a munkafelülethez, és dekoratív hatást kelt.

Konyhai szekrények újrafényezése

A szekrények a konyha falfelületének 50, vagy több százalékát is kitehetik, ezért tegye őket széppé. Eladó házaknál az ingatlanügynökök általában a konyhában lógnak. A vevők a konyhában kezdik, körbejárják a házat, majd ismét a konyhában kötnek ki, hogy folytassák a beszélgetést az ügynökkel. Ne feledje, hogy a konyha a legfontosabb átalakítandó helyiség, és a szekrények a legfontosabb jellemzők ebben a helyiségben, érdemes felújítani őket.

Padló

Hasonlóképpen, a fürdőszobákban mindig vízálló kemény padlóburkolatokat, például LVF-et, kerámiacsempét vagy vinyl lemezpadlót kell alkalmazni. Megdöbbentő, hogy milyen gyakran van szőnyeg a lakásokban ,a konyhában és a fürdőszobában, viszont ez rendszerint elriasztja a leendő vásárlókat. A helyiségekben a régi szőnyegpadló helyére telepített jó minőségű laminált padlóburkolat nagyszerű befektetés. Ha a szőnyeg jó állapotban van, és kellemes, semleges színű, elfogadható a nappaliban és a hálószobában, de ha a szőnyeg régi vagy elszíneződött, akkor jó befektetés lesz kemény padlóburkolatra cserélni.

Fókuszban a festék

A kozmetikai elemek nagyban befolyásolják, hogy egy ház hogyan mutatkozik be a leendő vásárlóknak, ezért a dekoratív fejlesztésekre költött pénz szinte mindig jó befektetés. Egy teljes belső festés, új ajtó, és valamint új lámpatestek sok pénzt hozhatnak a konyhára. Csak ne feledje, hogy a stílusok és színek viszonylag semlegesek legyenek. A merész színek és a drámai hatások a vevők egy kis részének tetszhetnek, de valószínűleg több vásárlót fog taszítani.

Vonzó külső

A vevők be sem lépnek a házba, ha a külseje nem megfelelő a számukra. Igazságos vagy sem, a pszichológusok megállapították, hogy az emberi természetből fakad, hogy a szép arcú embernek felsőbbrendű tulajdonságokat tulajdonít. Ez ugyanígy működik a házával is. Ha a homlokzat lenyűgöző, a potenciális vásárlók sokkal elnézőbbek lesznek a házon belüli hiányosságokkal szemben egy bizonyos pontig. Az új külső festék nem tudja ellensúlyozni a megereszkedett padlót és a törött ablakokat, de mindenképp jobb arcot mutat a lakás.

  • A legfontosabb, hogy a lenyűgöző (vagy legalábbis elfogadható) külső megjelenés bejuttatja a vevőket a bejárati ajtón.
  • Koncentráljon a bejáratra. Egy új ajtó – vagy akár egy frissen festett ajtó – hatalmas különbséget jelenthet abban, ahogyan az otthon bemutatkozik.
  • Gondoskodjon a gyepről. A gyomos, csupasz foltokkal tarkított gyep a legjobb otthon megjelenését is elrontja. Ügyeljen arra, hogy a gyep zöld maradjon, és minden bemutató előtt nyírja le. Tartsa szépen nyírva a sövényeket és más bokrokat. A gyepmunka az egyik olyan terület, amelyet talán maga is el tud intézni, hogy pénzt takarítson meg.
  • Vegye fontolóra a redőnyöket. Ezek minimális költséggel rendkívül hatékonyan javíthatják a járdaszegélyek vonzerejét.
  • Cserélje ki a külső világítótesteket és a hardvereket. Új verandai világítótestek, ajtókilincsek és kopogtatók, valamint egy új postaláda sokkal jobban mutathat meg egy otthont az utcáról.

Ha lehetséges, végezze el maga a munka egy részét

Ha már rendszeresen adott el házakat, akkor rendelkezhet a szükséges készségekkel ahhoz, hogy a lakásfelújítások egy részét saját maga végezze el, és minden pénz, amit azzal spórol meg, hogy nem vesz fel vállalkozókat, hozzájárul a haszonkulcshoz. Ez azonban csak akkor érvényes, ha Ön hozzáértő, és képes jó, biztonságos, professzionálisnak tűnő munkát végezni, méghozzá időben. Nincs nyereség abban, ha hónapokig tart egy olyan projekt befejezése, amelyet egy profi napok alatt el tud végezni, és egy rossz barkácsmunka valójában akadályozhatja az otthon eladhatóságát. A rosszul illeszkedő gérvágások a díszléceken vagy a szalagcsiszoló nyomai az újrafényezett keményfa padlón anélkül taszíthatják el a vevőket, hogy felismernék az okát.

Felejtse el ezeket a “javításokat”

Az egykor nagyszerű befektetésnek hitt néhány fejlesztés kevéssé fogja lenyűgözni a vevőket, és nem valószínű, hogy a magasabb eladási ár révén visszakapja a pénzét.

Gránit munkalapok: A tervezők szerint ez egy olyan divathullám, amely már régen eltűnt, és nagyrészt a mesterséges kő (kvarc) váltotta fel a trendet.

Zongorafény padló: A zongoralakk padlóburkolat – ez a szuper magas fényű – nem vonzza a lakásvásárlók széles körét. Maradjon a hagyományos, kevésbé fényes felületű burkolatoknál.

Deszkás padlóburkolatok: A széles deszkapadló gyönyörű dolog, de magas ára általában nem térül meg eladáskor.

Pezsgőfürdők: Ez a trend jött és ment, és a kisgyermekes leendő vásárlók számára a pezsgőfürdő teher lehet. Ha a háznak van egy jó állapotban lévő jakuzzija, tisztítsa meg és szervizeltesse. A régi pezsgőfürdőket talán a legjobb eltávolítani.

Keressen valamilyen témában

Cikkek amelyek érdekelhetik.....